Медицинска асоциация

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Медицинските и здравни асоциации са професионални организации от професионалисти в областта на здравеопазването.

Често са организирани по специалност, обикновено са национални, с регионални филиали. Предлагат провеждане на конференции и продължаващо обучение. Често играят ролята на синдикати и правят изявления, свързани с публичната политика по медицински въпроси.

Много здравни асоциации публикуват периодични списания. В някои законодателства те имат самоуправляващ се мандат и отговарят за лицензирането на професионалистите в тяхната област.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Health association“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.