Мистър Бънгъл

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Мистър Бънгъл
Mr. Bungle
Mr. Bungle през 1999 г.
Mr. Bungle през 1999 г.
Информация
ОтЮрика, САЩ
СъздаванеЮрика, Калифорния, САЩ
СтилАвангарден метъл
Фънк метъл
Активностот 1985 г.
Музикален издателWarner Bros., Slash
Уебсайтwww.mrbungle.com
ЧленовеМайк Патън
Дейв Ломбардо
Мистър Бънгъл в Общомедия

Мистър Бънгъл са сформирани през 1985 година в Юрика, Калифорния. В началото оригиналният състав включва Тревор Дън на бас, Майк Патън – вокали, Трей Спруънс на китара и Джед Уотс на барабани. Групата получава името си от две кратки филмчета, излъчени в ранните епизоди на The Pee Wee Herman Show, в което зле възпитан, нехигиеничен клоун-марионетка, демонстрира как добрите деца не бива да се държат.

Първият демо запис на „Mr. Bungle“ е озаглавен The Raging Wrath Of The Easter Bunny и е записан през 1986 г. Той предсказва бърз дет метъл стил, който също така успява да обедини звученето на bongos, влакова свирка, саксофон и kazoo.

През следващата година поне две версии на записа неречен Bowel of Chiley са записани и разпространени от „Mr. Bungle“, главно по местните радиостанции. Една от версиите е презаписана и продадена без разрешението на групата (на касетка през 1991 и на CD през 1997 година). Музиката в „Bowel of Chiley“ коренно се различава от тази в „The Raging Wrath Of The Easter Bunny“, в който са смесени ska, пънк и фънк. През това време барабанистът Джед Уотс е заменен от Ханс Вагнер. Новото звучене на групата има нужда от работата на Скот Фриц и Theo Lengyel като духови музиканти.

През 1988 г. Фриц напуска, а Люк Милър се присъединява и „Mr. Bungle“ издават Goddamnit I love America!. Албумът е подобен на „Bowel of Chiley“, но се отличава със стегнато звучене. Две от седемте парчета в него намират мястото си в първия звукозаписен албум на „Mr. Bungle“.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]