Миша Колинс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Миша Колинс
Misha Collins
Миша Колинс на „Комик Кон 2013“
Миша Колинс на „Комик Кон 2013“
РоденДимитри Типен Кръшник
20 август 1974 г. (49 г.)
РодителиРебека Типен и Ричард Кръшник
Брачен партньорВиктория Ванток
ДецаУест Анаксимандър Колинс и Мейсън Мари Колинс
МестожителствоЛос Анджелис
Значими ролиКастиел-Ангел Господен
Уебсайтtwitter.com/mishacollins
Миша Колинс в Общомедия

Миша Колинс (или Миша Димитри Типен Кръшник) е американски актьор и продуцент. Познат е с ролята си на ангела Кастиел в сериалът на The CW „Свръхестествено“. Участва също и в „Луди години“, „Спешно отделение“, „Чародейките“ и др.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Колинс е роден на 20 август 1974 г. в Бостън, щата Масачузетс.

Преди да започне да играе е стажант в Белия дом по време на администрацията на Клинтън в кабинета на персонала на президента. Учи в Чикагския университет, където следва социална теория.

През 2002 г. Миша се жени за Виктория Ванток, писателка. Имат две деца – Уест Анаксимандър Колинс, роден на 23 септември 2010 г. и Мейсън Мари Колинс, родена на 25 септември 2012 г.

Колинс е и поет. Негови стихотворения, сред които Baby Pants и Old Bones, са публикувани в три списания: в изданието на Columbia Poetry Review през 2008 г., Pearl Magazine и The California Quarterly 21.

Миша е активен и в Twitter и нарича своите последователи „любимци“. През декември 2009 г. актьорът се допитва до любимците си за идеи как да стимулира икономиката. В отговор те създават благотворителен сайт – www.TheRandomAct.org. По-късно този месец печели награда за Най-добър Туитър на 2009 г..

На 1 април 2013 г. неговите фенове в Tumblr и Twitter сменят профилните си снимки със снимка на Миша и наричат деня Мишапокалипс.

През 2010 г. той и неговите „любимци“ даряват повече от $30 000 на УНИЦЕФ за земетресението в Хаити. Той създава и благотворителна кампания наречена „Random Acts“, където призовава феновете си да помагат с каквото могат.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

На 6 октомври 2001 г. Миша е женен за приятелка от училището Виктория Вантох. Двойката има две деца, син Уест Анаксимандър Колинс (роден на 23.09.2010 г.) и дъщеря Мейсън Мари Колинс (родена на 25.09.2012 г.).[1]

Миша има 2 костенурки на име Drydraluxlaloud, а Бони Брай втората.

Свръхестествено[редактиране | редактиране на кода]

Миша Колинс в ролята на Кастиел играе ангел, който се появява в четвърти сезон и връща Дийн от Ада на земята. Той помага на Дийн и Сам по късно в опитите си да спрат Апокалипсиса и ги е спасявал в много случаи. Кастиел е познат като Ангел Господен, но също така и като Ангелът на Четвъртък, той помага на всеки, който е роден или иска помощ на този ден. Друго известно за него е, че той е помощникът, когато животът на някой се променя драстично. Човекът не може да го възприеме в истинската му форма, защото, очите му ще бъдат изгорени. Кастиел е обсебил тялото на мъж молил се за това. Кастиел също символизира есента и е свързан с пастелно зеления цвят.

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

  1. Личен живот на Миша Колинс. // Архивиран от оригинала на 2020-03-21.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]