Младен Шишков

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Младен Шишков
български инженер и политик
Роден
16 януари 1976 г. (1976-01-16) (45 г.)

Националност Флаг на България България
Политика
Професия строителен инженерполитик
Партия ГЕРБ
Община Раковски
Председател на Общински съвет 2009-2016
Народно събрание
депутат 2017-
Народен представител в:
XLIV НС   XLV НС   

Младен Шишков е български строителен инженер, политик от партия ГЕРБ, треньор по карате.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Младен Николов Шишков е роден на 16 януари 1976 г. в гр. Пловдив. Израства и завършва основното си образование в град Раковски. След това учи в Образцова математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив.

През 2001 г. се дипломира като строителен инженер-конструктор в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. След дипломирането си започва работа в строителна фирма, основана от баща му. Така подема семейния бизнес и до 2009 г. проектира десетки обекти в региона[1].

Младен Шишков e старши треньор и председател на Спортен клуб „ИН-ЯН“ в Раковски към „Шинкиокушин България“[2] от основаването на клуба през 2001 г.

През 2012 г. заедно с арх. Светослав Фъсов прави безвъзмездно проекта и конструктивния план на параклиса „Христос Възкръсналия“ в град Раковски[3].

Бил е член на управителния съвет и председател на няколко сдружения с нестопанска цел в града. Дългогодишен член на читалищното настоятелство на читалище „Св. св. Кирил и Методий“[1]. Бил е председател на обществения съвет към основно училище „Христо Смирненски“.

Председател е на Общински съвет в град Раковски от 2009 до 2016 г. Народен представител в 44-то Народно събрание от 19 април 2017 г.[4]

На 31 март 2019 г. ГЕРБ включва Младен Шишков в общата листа със СДС на кандидат-депутати за изборите за Европейския парламент.[5] През ноември същата година е избран за заместник-председател на „Комисия по околната среда и водите“ в Народното събрание. През 2021 г. е преизбран за народен представител в 45-то Народно събрание като с преферениалния вод от 9.93% се класира на второ мястно след водача на листата на ГЕРБ за област Пловдив.[6]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

     Портал „Политика“         Портал „Политика