Мюлхаймска награда за драматургия

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

„Мюлхаймската награда за драматургия“ (на немски: Mülheimer Dramatikerpreis) се присъжда от 1976 г. през месеците май-юни по време на Мюлхаймските театрални дни – пиеси. На сцените в Мюлхайм се играят премиерно седем до осем творби на немски език. Оценяват се новите пиеси, а не техните постановки. Авторът на най-добрата пиеса получава „Мюлхаймската награда за драматургия“ на стойност 15 000 €.

Присъжда се и почетна награда на публиката без парично измерение.

От 2010 г. се провежда успоредно Мюлхаймският фестивал за детска драматургия. Наградата за най-добра пиеса е на стойност 10 000 €.

Носители на наградата (подбор)[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Mülheimer Dramatikerpreis“ в Уикипедия на немски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.