Нат Уолф

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Нат Уолф
Nat Wolff
американски музикант
Нат на международния филмов фестивал в Торонто
септември 2011 г.
Роден
Музикална кариера
Стилпоп музика
Инструментиклавирен инструмент, вокал
Активностот 2003 г.
ЛейбълКълъмбия Рекърдс
Семейство

Уебсайтwww.natnalex.com
Нат Уолф в Общомедия

Натаниел „Нат“ Уолф (на английски: Nat Wolff) е американски актьор, певец, композитор, кийбордист и китарист. Уолф участва и композира в комедийния сериал на Никелаудиън The Naked Brothers Band, който е създаден и режисиран от майка му, актрисата Поли Дрейпър. Бащата на Нат, Майкъл Уолф, съ-продуцира два албума на сериала – едноименния албум The Naked Brothers Band (2007), който се изкачи на номер 23 в Top 200 Billboard Charts и I Don't Want to Go to School (2008). Нат и Алекс Уолф формират банда, наречена Nat & Alex Wolff и издават албум, озаглавен Black Sheep, през 2011.

Уолф имаше поддържаща роля във филма „Вината в нашите звезди“ през 2014, която му спечели две награди „Изборът на тийнейджърите“. През 2015 Нат играе главната роля в комедийния драматичен филм „Хартиени градове“.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

Нат Уолф е роден на 17 декември 1994 г. в Лос Анджелис, Калифорния в семейството на джаз пианиста Майкъл Уолф и актрисата Поли Дрейпър. Има по-малък брат Алекс, който е музикант и певец. Дядо му по майчина линия, Уилям Хенри Дрейпър, е капиталист и граждански лидер. Бащата на актьора е евреин, а майка му е християнка, а следователно Уолф е „културно евреин“. Той е израснал в Ню Йорк и заявява, че в свободното си време обича да играе баскетбол, да пише музика и да играе с кучето на семейството.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Бащата на Нат казва, че се е учил да свири главни и второстепенни акорди на пианото, когато е бил на 4 години. Той си спомня, "Аз го попитах: „Как успя да ги научиш?“, а той каза: „Татко, те са точно тук.“. Аз отвърнах: „Това са моите горди акорди.“.". На 5-годишна възраст той започва да пише собствени песни, а когато е в детската градина, формира банда, наречена The Silver Boulders, заедно с най-добрите си приятели.

Нат първо е забелязан в резултат на атентата на 11 септември, когато прави парти за рождения си ден пред апартамента си, където изпълнява лично композирана песен, наречена „Firefighters“. Концертът имаше успех, като събра над $46 000, които са дарени на децата от New York City Fire Department's Squad 18. Брат му се присъединява към групата като барабанист, като и двамата са повлияни от Бийтълс. Когато Уолф е бил малък, слага знаци на леглото си, които гласят: „Искам да бъда дете актьор!“. Първо майка му отказва, защото не иска децата ѝ да са изложени на славата, когато са малки. Но тя решава да успокои Нат като му позволява да снима собствена история, наречена Don't Eat Off My Plate.

Винаги съм ги обичал. Обичам Бийтълс, знам всяка тяхна песен. Исках да бъда като тях. Всичко е базирано на реалността; това не е като работа. Това са неща, които можем да кажем или направим или искаме да кажем или направим. Харесва ми усещането за създаване на нещо, което не е било там. Ако имаме още един сезон, аз напълно ще давам идеи.

Нат започва актьорската си кариера с малка роля в Getting Into Heaven през 2003 и в Heartbeat to Baghdad през 2004. По-късно получава признание, на възраст от 9 години, за участието си в комедията The Naked Brothers Band: The Movie, допринасяйки с водещи вокали, апаратура и текстове на песни. Филмът получава наградата на публиката за Family Feature Film на международния филмов фестивал в Хамптън. Филмът е включен като пилот към телевизионните серии със същото име, който е създаден, продуциран и режисиран от майка му, докато баща му помага за музиката. По-малкият брат на Уолф е включен в състава и също пише и изпълнява песни.

Когато нашият живот се превърна в пародия на документален филм, не беше такава голяма работа, както някои ще си помислят. Взехме всички приятели и Алекс, както и моята музика и ги включихме в един сюжет; това беше повишена реалност... Шоуто създаде страхотна публика за нас...

Епизодите на сериала спечелиха на актьора една награда BMI Cable за композиране на музиката на сериите, както и две номинации за награда за млад артист и една KCA номинация за най-добър телевизионен актьор. Шоуто издава два саундтрак албума и сингъла „Crazy Car“, който достигна номер 23 в Top 200 Billboard Charts. Нат, който е бил на 6, когато е написал песента, е смятан за най-младия човек, който някога е композирал песен, която е влязла в Top 200 Billboard Charts. Неговата неиздадена песен, „Yes We Can“, в чест на президента Барак Обама, бе чута от президента и двете му дъщери. Преди срещата Уолф се е срещнал с Обама, който го е окуражил да я напише.

Другите филмови участия на Нат включват филма на Никелаудиън Mr. Troop Mom (2009), романтичната комедия New Year's Eve (2011) и драматичната комедия Peace, Love, & Misunderstanding (2011). През 2010 той участва в What Would Woody Do?, която е пиеса на брат му. Нат взима участие в комедията Admission през 2013 и в комедията Behaving Badly през 2014. Същата година имаше поддържаща роля в драмата „Вината в нашите звезди“. Ролята му спечели две награди „Изборът на тийнейджърите“ в категориите Movie Scene Stealer и Chemistry.

През 2015 Нат играе главната роля във филма „Хартиени градове“, неговата втора филмова адаптация по новела на Джон Грийн след „Вината в нашите звезди“. Той е в образа на Куентин, тийнейджър, който е влюбен в съседката си Марго (изиграна от Кара Делевин). Критикът Джъстин Чанг заяви: „Уолф, който е показван в почти всяка сцена, успява да задържи центъра на млад човек, който не е загрижен за изпъкване или вглъбяване и чието поведение често може да бъде колебливо, тъй като е импулсивен.“.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Кино[редактиране | редактиране на кода]

Година Заглавие Роля
2005 The Naked Brothers Band: The Movie себе си
2011 New Year's Eve Уолтър
2011 Special Things To Do Клиф
2012 The Last Keeper Саймън
2012 Peace, Love, & Misunderstanding Джейк
2013 Stuck in Love Ръсти Боргенс
2013 Admission Джеремая Балакян
2014 Palo Alto Фред
2014 The Fault in Our Stars Айзък
2014 Behaving Badly Рик Стивънс
2015 Paper Towns Куентин Якобсен
2015 The Intern
2015 Ashby Ед Уолис
2015 Grandma Кам
2016 In Dubious Battle Джим Нолън

Телевизия[редактиране | редактиране на кода]

Година Заглавие Роля
2007 – 2009 The Naked Brothers Band себе си
2007 The Today Show себе си
2007 Good Morning America себе си
2008 The View себе си
2008 The Today Show себе си
2008 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2008 себе си
2009 Mr. Troop Mom себе си
2009 BrainSurge себе си
2023 Консултант (The Consultant) Крейг Хорн

Албуми[редактиране | редактиране на кода]

Саундтрак албуми[редактиране | редактиране на кода]

  • The Naked Brothers Band (2007)
  • I Don't Want to Go to School (2008)

Студийни албуми[редактиране | редактиране на кода]

  • Black Sheep (2011)
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Nat Wolff в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​