Национално географско дружество

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search
Национално географско дружество
Natgeologo.svg
National Geographic Society Administration Building.JPG
Седалището във Вашингтон

<mapframe> problems:

  • The JSON content is not valid GeoJSON+simplestyle
  • Attribute "latitude" has an invalid value
  • Attribute "longitude" has an invalid value
Информация
Акроними NGS
Мото "Further"
Основана 27 януари 1888 г.
Седалище 1145 17th Street NW, Вашингтон, САЩ
Ръководител Жан Кейс
Сайт https://www.nationalgeographic.org/
Национално географско дружество в Общомедия

Националното географско дружество е едно от най-големите нестопански научни и образователни институции в света. Седалището е в САЩ. (Във Вашингтон, окръг Колумбия). Основано е през 1888 г. Неговите интереси включват география, археология и природни науки.

Управлява се от управителен съвет, чиито 21 членове включват отличени възпитатели, ръководители на бизнеса, бивши правителствени служители и природозащитници.

Има магазини във Вашингтон, Лондон, Сидни и Панама.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „National Geographic Society“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.