Невероятните неприключения на Флапджак

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Невероятните неприключения на Флапджак
Marvelous Misadventures of Flapjack, The
Жанр Анимация, Приключенски, Комедия
Създател(и) Туроп Ван Орман
Актьори Турон Ван Орман
Брайън Дойл-Мъри
Роз Райън
Джеф Бенет
Стийв Литъл
Даран Норис<bt>Джаки Бускарино
Ричард Макгонагъл
С. Скот Бълок
Кент Озборн
Джун Форей
Кевин Майкъл Ричардсън
Страна Флаг на САЩ САЩ
Език Английски
Сезони 3
Епизоди 46 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене около 22 минути
Разпространение
ТВ Канал Cartoon Network
Излъчване 7 юни 2008 г. – 31 август 2010 г.
Страница в IMDb

"Невероятните неприключения на Флапджак" е анимационен сериал, излъчващ се по Cartoon Network през 7 юни 2008.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Флапджак – Той е интересен, обича приключенията и е отгледан от Бъби, говорещия кит. Въпреки нейните предупреждения, той се оставя да бъде омаян от историите на Скръц и мечтае да стане истински авантюрист.
  • Капитан Скръц – Скръц е опитен стар моряк, който твърди, че е най-големият авантюрист, който светът някога е виждал. Той постоянно разказва преувеличени истории за своите бурни морски приключения и Флапджак се пристрастява към тях.
  • Бъби – Бъби е като орлица-майка за Флапджак. Тя предпочита сигурността на пристанище Крайбурие пред опасностите на откритото море. Тя винаги е там, където Флапджак има нужда от помощта ѝ, за да го спаси от бедите, в които го е забъркал Капитан Скръц.
  • Пиперливият Лари – Пиперливият Лари е прекалено дружелюбният собственик на Захарното буре. Той е единственият, който може да изпълни захарните мечти на нашите герои. Когато те нямат пари за сладки изкушения, Лари им дава измамни насоки за пътя към Захарния остров.
  • Старата контрольорка – Това е нещастната стара контрольорка, която е ръководител на пристанище Крайбурие. Старата контрольорка има мистичен усет към издаването на глоби. Любимата ѝ глоба е за изоставяне на китове във водата без надзор. Но под тази груба на вид стара жена се крие друга, която таинствено харесва Капитан Скръц.
  • Осморъкият Уили – Най-страшното от всички създания, обитаващи бурните морета, е Осморъкият Уили. Той може да счупи костите на всеки, но има особено предпочитание към китове, приключения и най-вече – към сладки изкушения. Това е основният противник на нашите герои по пътя към Захарния остров.
  • Доктор-Бръснар – Той е единствения в пристанище Крайбурие, който има научна степен по бонбонознание.Въпреки забележителните знания в медицината, бръснарството и бонбоните той е смятан за един от най-лудите хора в пристанището, поради отхвърлянето от майка му, която всъщност е един шкаф.

„Невероятните неприключения на Флапджак“ В България[редактиране | редактиране на кода]

На 1 октомври 2009 г. сериалът, започна излъчване по локалната версия на Cartoon Network, всеки делничен ден от 09:25, 13:10 и 04:50, а в събота и неделя от 07:45, 09:25 и 17:45. Дублажът е на студио Александра Аудио. В него участват артистите Живко Джуранов (Флапджак), Николай Николаев (Капитан Скръц), Симона Нанова (Бъби), Анатолий Божинов (Пиперливия Лари), Петър Калчев (Лоли Пупдек), Георги Спасов (Доктор-бръснар), Георги Стоянов, Милица Гладнишка и др.

Песничката[редактиране | редактиране на кода]

Българският вариант на песента с дублажа по Cartoon Network в началото гласи:

Скръц: Флапджак! Хей, Флапджак! С мен тръгни, и ще идеш ти на остров Захаросан!
Бъби: Кой пък иска остров? На кея е добре!
Скръц: Тук обаче няма пуканки, близалки и фарпе!
Бъби: Опасно е и страшно!
Скръц: Приключения какви?
Флапджак: Велики приключения!
Скръц: В плодови гори в лимонадени реки...
Бъби: По добре тук си остани!
Различни хора от Крайбурие: И приключенствай със...
Флапджак!