Невероятните неприключения на Флапджак

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Невероятните неприключения на Флапджак
Marvelous Misadventures of Flapjack, The
Жанр Анимация, Приключенски, Комедия
Създател(и) Туроп Ван Орман
Актьори Турон Ван Орман
Брайън Дойл-Мъри
Роз Райън
Джеф Бенет
Стийв Литъл
Даран Норис<bt>Джаки Бускарино
Ричард Макгонагъл
С. Скот Бълок
Кент Озборн
Джун Форей
Кевин Майкъл Ричардсън
Страна Флаг на САЩ САЩ
Език Английски
Сезони 3
Епизоди 46 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене около 22 минути
Разпространение
ТВ Канал Cartoon Network
Излъчване 7 юни 2008 г. - 31 август 2010 г.
IMDb

"Невероятните неприключения на Флапджак" е анимационен сериал, излъчващ се по Cartoon Network през 7 юни 2008.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Флапджак - Той е интересен, обича приключенията и е отгледан от Бъби, говорещия кит. Въпреки нейните предупреждения, той се оставя да бъде омаян от историите на Скръц и мечтае да стане истински авантюрист.
  • Капитан Скръц - Скръц е опитен стар моряк, който твърди, че е най-големият авантюрист, който светът някога е виждал. Той постоянно разказва преувеличени истории за свойте бурни морски приключения и Флапджак се пристрастява към тях.
  • Бъби - Бъби е като орлица-майка за Флапджак. Тя предпочита сигурността на пристанище Крайбурие пред опасностите на откритото море. Тя винаги е там, където Флапджак има нужда от помощта й, за да го спаси от бедите, в които го е забъркал Капитан Скръц.
  • Пиперливият Лари - Пиперливият Лари е прекалено дружелюбният собственик на Захарното буре. Той е единственият, който може да изпълни захарните мечти на нашите герои. Когато те нямат пари за сладки изкушения, Лари им дава измамни насоки за пътя към Захарния остров.
  • Старата контрольорка - Това е нещастната стара контрольорка, която е ръководител на пристанище Крайбурие. Старата контрольорка има мистичен усет към издаването на глоби. Любимата ѝ глоба е за изоставяне на китове във водата без надзор. Но под тази груба на вид стара жена се крие друга,която таинствено харесва Капитан Скръц.
  • Осморъкият Уили - Най-страшното от всички създания, обитаващи бурните морета, е Осморъкият Уили. Той може да счупи костите на всеки, но има особено предпочитание към китове, приключения и най-вече - към сладки изкушения. Това е основният противник на нашите герои по пътя към Захарния остров.
  • Доктор-Бръснар - Той е единствения в пристанище Крайбурие,който има научна степен по бонбонознание.Въпреки забележителните знания в медицината,бръснарството и бонбоните той е смятан за един от най-лудите хора в пристанището,поради отхвърлянето от майка му,която всъщност е един шкаф.

„Невероятните неприключения на Флапджак“ В България[редактиране | редактиране на кода]

На 1 октомври 2009 г. сериалът, започна излъчване по локалната версия на Cartoon Network, всеки делничен ден от 09:25, 13:10 и 04:50, а в събота и неделя от 07:45, 09:25 и 17:45. Дублажът е на студио Александра Аудио. В него участват артистите Живко Джуранов (Флапджак), Николай Николаев (Капитан Скръц), Симона Нанова (Бъби), Анатолий Божинов (Пиперливия Лари), Петър Калчев (Лоли Пупдек), Георги Спасов (Доктор-бръснар), Георги Стоянов, Милица Гладнишка и др.

Песничката[редактиране | редактиране на кода]

Българският вариант на песента с дублажа по Cartoon Network в началото гласи:

Скръц: Флапджак! Хей, Флапджак! С мен тръгни, и ще идеш ти на остров Захаросан!
Бъби: Кой пък иска остров? На дока е добре!
Скръц: Тук обаче няма пуканки, близалки и фарпе!
Бъби: Опасно е и страшно!
Скръц: Приключения какви?
Флапджак: Велики приключения!
Скръц: В плодови гори в лимонадени реки...
Бъби: По добре тук си остани!
Различни хора от Крайбурие: И приключенствай със...
Флапджак!