Нийл Строс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Нийл Строс
американски писател
Роден: 1973 г.
(на 43 г.)

Нийл Строс (р. 1973 г) е американски журналист и автор на книга за сваляческа общност (известна още като "Братството"), обединена около няколко водещи фигури. Книгата "Играта: обществото на свалячите отвътре" един месец се задържа в списъка на бестселъри на Ню Йорк Таймс през септември-октомври 2005 г. и дълго време след излизането си е в 100-те най-продавани книги на Амазон.

Прякорът на Строс в общността е Стайл. Заедно с другите водещи фигури като Мистъри, Рос Джефрис, Дейвид де Анджело общността достига култов статус сред мъжете от западната култура, имащи проблеми с общуването с противоположния пол. Основоположникът на виртуалната общност е Рос Джефрис, който създава новинарска група за прелъстяване. Рос Джефрис е и прототипът на главния герой във филма Магнолия с Том Круз.

Книги[редактиране | редактиране на кода]

Основните сюжетни линии в "Играта" са преобразяването от непривлекателен журналист в наперен паун, който често успява да целуне момиче след първия половин час от запознанството им, благодарение на наученото в „общността на свалячите“. В над 400 страници се разказва за живота на групата за около две години и за различни техники за прелъстяване. Резултатите от „научните опити“ придобиват мащабно парично измерение под формата на семинари. Основната фигура, гуруто Мистъри, е описан като луд гений, способен да отмъкне всяко момиче, невероятен илюзионист. Завършекът на техния странен „проект Холивуд“ (къща до Сънсет булевард, в която се провеждат семинарите) се проваля малко след апогея си. Стайл се залюбва с китаристка на Къртни Лав, напуска общността и се отдава на писане.

В началото на 2006 работи над няколко книги от сорта на: Играта за жени и Защитни техники. Друга известна книга е Венерическите изкуства на Мистери, която не е преведена на български.