Остани с мен

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Остани с мен
साथ निभाना साथिया
Saath Nibhana Saathiya
Жанр Индийска сапунена опера, Драма
Създател(и) Rashmi Sharma Telefilms Limited
Сценарий Гаутам Хеджде
Джоти Тандон
Вед Радж
Бхавна Вяс
Акаш Дип
Режисура Багдан Ядав
Пауан Камар
Рашми Шарма
Актьори Гиа Манек
Деволина Бхаташарджи
Рупал Пател
Вандана Витлани
Таня Шарма
Мохамед Назим
Руча Хасабнис
Вишал Сингх
Суати Шах
Сонам Ламба
Парас Баббар
Страна Флаг на Индия Индия
Език Хинди
Сезони 4
Епизоди 2184 (списък с епизоди)
Продукция
Изпълнителен продуцент Balaji Telefilms
Продуцент(и) Рашми Шарма
Пауан Камар
Времетраене 21 мин. (В Индия) 70 мин. (В България)
Разпространение
ТВ Канал Star Plus
Формат на картината 1080i (HDTV)
Излъчване 3 май 2010 г. – 23 юли 2017 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Остани с мен“ (на хинди: साथ निभाना साथिया, Saath Nibhaana Saathiya) е индийска телевизионна драма серия на хинди, продуцирана от Rashmi Sharma Telefilms Limited“. Премиерата на шоуто се състои на 3 май 2010 г., като първоначално се излъчва в делничните вечери. Приключва на 23 юли 2017, като завършва с 2184 епизода. Това е осмият най-дълъг индийски телевизионен сериал, базиран на броя на епизодите. В България започва на 9 октомври 2017. До момента са излъчени 520

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

 • Деволина Бхатачарджи – Гопи Ахем Моди
 • Руча Хасабнис – Раши Джигар Моди
 • Мохамад Назим – Ахем Параг Моди
 • Рупал Пател – Кокила Параг Моди
 • Вишал Сингх – Джигар Чираг Моди
 • Вандана Витлани – Урмила Джиту Ша
 • Маниш Арора – Параг Моди
 • Суати Ша – Хитал Чираг Моди
 • Апарна Канекар – Джанко Моди
 • Нейрадж Бхарадвай – Чираг Моди
 • Фироза Кхан – Кинджал Давал Десай
 • Ашиш Шарма – Давал Десай
 • Джая Оджа – Маду Джаянтилал Кападия
 • Бхавини Пурохит – Рада Уманг Мета
 • Пууджа Уелинг – Трипти Уманг Мета
 • Мазел Вяс – Мира (Гори)
 • Еклавя Ахир – Самар Джигар Моди (Молу)
 • Ишант Бханушали – Сахир Джигар Моди (Толу)
 • Палак Панчал – Видя Ахем Моди
 • Ванш Саяни – Пратик Давал Десай (Папу)

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът започва на 9 октомври 2017 г. Излъчва се по Нова телевизия. Ролите се озвучават от Лина Златева, Йорданка Илова, Ася Братанова, Димитър Иванчев, Стефан Сърчаджиев-Съра и Владимир Колев.

Излъчване (таблица) по сезони в България

Сезон Епизоди Начало на Сезона Край на Сезона Всички епизоди ТВ сезон ТВ канал
1 447 9 октомври 2017
29 юли 2019 1 – 447 2017 -

2019

Nova tv
2 30 юли 2019 2020 448 – 2019 Nova tv

История:

Сезон 1

Историята се фокусира върху живота и уредените бракове на Гопи и Раши: 2 братовчедки с контрастиращи личности. Чичото на Гопи Джиту и съпругата му Урмила осиновяват Гопи след като родителите и умират; тя е останала неграмотна, наивна, срамежлива и мила докато Раши, тяхната собствена дъщеря, е образована, уверена, жизнерадостна и хитра. Сериалът разказва за това как строгата и справедлива свекърва на Гопи Кокила Моди я превръща в по-уверена и интелигентна жена която да бъде приета от съпруга си Ахем. Раши, която се омъжва за братовчеда на Ахем Джигар, превръщайки се по този начин в етърва на Гопи, се опитва да създаде множество трудности в живота на братовчедка си, но накрая и 2-те момичета са щастливо приети от съпрузите и семейството си. Кинджал, дъщерята на Кокила, се омъжва за братовчеда на Раши Давал. Гопи ражда дъщеря която наричат Мера, а Раши става майка на 2 момчета-близнаци: Сахир и Самар. Гопи успява да намери и изгубените си родители, които е смятала за мъртви. Сезонът завършва с биологичната сестра на Гопи Рада, която убива Мера. Гопи е обвинена за случилото се и е прогонена от имението Моди.
Сезон 2

8 години по-късно


Гопи отглежда сама 2-рата си дъщеря Видя, Кокила и Ахем са в депресия, а Раши е новият матриарх на имението Моди. След време, Гопи се събира със семейството си и Моди откриват че Мера не е умряла, а е израстнала като сирак. Престъпленията на Рада са разкрити и тя е изпратена в затвора. По-нататък, Раши жертва живота си за да спаси Гопи от обсебен от нея мъж. Джигар се жени повторно за братовчедката на Раши Паридхи. Рада се завръща, подвежда Джигар да спи с нея и забременява. Ражда се момиченце, което също е наречено Раши. Рада заплашва да убие собственената си дъщеря и да унищожи семейство Моди, принуждавайки Гопи да убие собствената си сестра. Гопи е осъдена на 14 години затвор.

Сезон 3

10 години по-късно


Присъдата на Гопи е намалена заради доброто и поведение. Тя се завръща при семейството си, за да открие че Ахем се е преместил в Мумбай с 2-те им дъщери и живее с жена, на име Манси. Мера е израстнала като независима, жизнерадостна и хитра млада жена, докато Видя е копие на Гопи. 3-мата обвиняват Гопи в поставяне на собствените си интереси пред тези на семейството. Кокила живее отделно, грижейки се за Урмила (която полудява от мъка след смъртта на дъщеря си) и малката Раши (която Паридхи отказва да приеме). Кинджал е напуснала съпруга и сина си и живее в дома на родителите си. След множество трудности, семейство Моди се събира.


Гаура Суряванши, приятелка от детството на Кокила, се появява в живота на Моди, за да отмъсти за смъртта на брат си, причинена от грешка на Кокила. Без да подозират за истинските и намерения, семейство Моди уреждат брака на Видя с внука на Гаура, Шраван. Гаура успява да манипулира Мера и тайно да я омъжи за сина си, Дарам, превръщайки я по този начин в свекърва на Видя. Гаура се опитва да настрои Мера срещу семейството и и прави няколко неуспешни опита да убие Кокила и Ахем. След множество събития и обрати (1 от които води до смъртта на 1-та съпруга на Дарам, Дурга) намеренията и са разкрити и тя е арестувана. Мера и Видя се влюбват в съпрузите си и решават да се установят и да създадат семейства. Сахир, 1 от синовете на Джигар и Раши, се жени за неграмотно момиче на име Сонакши, което не се нрави на Паридхи. Майката на Гопи се завръща, за да отмъсти за смъртта на Рада, но омразата и жаждата и за мъст довеждат до собствената и гибел. Сезонът завършва със смъртта на Ахем в автомобилна катастрофа.

Сезон 4(Последен)

4 години по-късно


Гопи е в тежка депресия след смъртта на Ахем, не се е усмихвала или говорила от 4 години. Кокила решава да приеме предложението на Доктор Кришна Рахеджа да се ожени за Гопи. В деня на сватбата, Гопи проговаря, отказвайки да се омъжи за Доктор Кришна. Джигар и Паридхи са преминали през значителни личностни и вече не са същите весели и грижовни хора. Паридхи е изгонила Сахир, Сонакши и 2-мата им синове от имението Моди и урежда брака на брат му Самар с надменна манекенка на име Моника. Междувременно, Мера ненавижда Видя, обвинявайки я за аборта си, докато всъщност виновникът е сестрата на Шраван, Наия. Чрез поемането на семейния бизнес, Гопи успява да обедини отново семейството си и Мера и Видя изчистват недоразуменията помежду си. Доктор Кришна се съюзява с майка си Прамила и сестра си Манси (жената с която Ахем живееше в Мумбай, която и без друго има причини да мрази Гопи), за да си отмъсти за унижението от провалената сватба. Кокила наема човек, който изглежда точно като Ахем, Джаги, извънбрачен син на нейния съпруг, да спаси Гопи и той успява. В последствие, Гопи се омъжва за Джаги, за да го спаси на свой ред от злите намерения на жена, наречена Радика. 2-мата постепенно се влюбват и семейството приема техния брак. Тъй като след аборта Мера не може да има деца, тя и Дарам решават да прибегнат до услугите на жена на име Чанда, която да бъде сурогатна майка на детето им, без да знаят че Гаура, която се завръща за да се опита да си отмъсти още веднъж, и е платила да разруши семейството им. Когато Чанда се опитва да разобличи Гаура, тя я убива (преди това Чанда ражда близнаците на Дарам и Мера), хвърляйки вината върху Видя. Гаура се опитва да обвини Кокила в умишлен опит за убийство на майката на Джаги, Урваши, но в крайна сметка всичките и престъпления са разкрити, включително предизвикването на инцидента в който загива Ахем. Джигар, Паридхи, Самар и Моника заминават за Канада.


Семейство Моди спасяват момиче на име Сита, чиято мащеха Бавани се опитва да я омъжи насила. Бавани, която се влюбва в Дарам, създава недоразумения в брака на Дарам и Мера и тя напуска къщата. Гопи открива, че при раждането на Видя бебетата са били разменени и тя не и е дъщеря. Заедно с Джаги, тя заминава за Сингапур за да намери и върне изгубения си син Рамакант, който е израстнал като разглезен и егоистичен младеж, обратно в Индия. Рамакант създава неприятности на Моди, но не може да се върне в Сингапур поради криминалните си прояви. Уредена е сватба между него и Сита, но в деня на събитието, Рамакант бяга, обяснявайки че всичко това е било част от плановете му, и се жени за Самира, дъщерята на 1-та приятелка на Ахем Анита, без да знае за намеренията и да отмъсти за смъртта на майка си. Междувременно, Мера осъзнава ролята на Бавани в разпадането на брака си и се връща в дома си. 2-те с Видя обединяват усилия, за да разкрият престъпленията на Бавани, сред които и убийството на съпруга и и баща на Сита, Кешавлал. След много събития и обрати, Бавани, Самира и съучастникът им Пинку са изпратени в затвора. Сериалът приключва със сватбата на Рамакант и Сита и всичко свършва добре за семейство Моди