Ото Кернберг

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Ото Кернберг
психолог

Роден
Научна дейност
Област Психология
Работил в Университет Корнел, Колумбийски университет
Ото Кернберг в Общомедия

Ото Кернберг е американски психоаналитик от австрийски произход.

Живот[редактиране | редактиране на кода]

След Аншлуса с Германия 1939 г. Ото Кернберг със своето семейство от еврейски произход напуска Австрия заради престъпленията на нацисткия режим и емигрира в Чили. Там той първоначално следва Биология и Медицина, а впоследствие Психиатрия и Психоанализа при чилийското психоаналитично дружество. 1959 г. той посещава САЩ и с помощта на стипендия се занимава с психотерапевтични изследвания в болницата „Джонс Хопкинс“.

1961 г. емигрира в САЩ и по-късно става директор на болница C. F. Menninger Memorial. Той става супервайзер и аналитик по образованието на института по психоанализа Топека и директор на психотерапевтичния изследователски проект на Фондация Менингер. 1973 г. той става директор на клиничното отделение на института по психиатрия в щата Ню Йорк. 1974 г. става професор по клинична психиатрия в отделението за медицина и хирургия в Колумбийския университет. 1976 г. е назначен на поста професор по психиатрия в университет Корнел и за директор на института по разстройство на личността на болница Пени Уитни.

Кернберг е бил почти във всяка една страна, която се занимава с психоанализа, работи като ректор и е публикувал обширни текстове на особени теми като нарцисизъм, връзки между обектите и разстройство на личността.

Кернберг е женен за Паулина Кернберг (починала 2006), бивш детски психоаналитик. Тя е работила в университета Корнел и в центъра за психоанализа на Колумбийския университет.

Членство[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Портал В Портал Психология можете да намерите още много страници свързани с темата психология.