Очаквай неочакваното (филм)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Очаквай неочакваното
What to Expect When You're Expecting
РежисьориКърк Джоунс
ПродуцентиМайк Медъвой
Арнолд Месър
Дейвид Тлейтс
СценаристиШона Крос
Хедър Хач
Базиран на„What to Expect When You're Expecting“ на Хейди Мъркоф
В ролитеКамерън Диас
Дженифър Лопес
Елизабет Банкс
Чейс Крофърд
Бруклин Декър
Ана Кендрик
Денис Куейд
Крис Рок
МузикаМарк Мадърсбау
ОператорКсавиер Гробе
Филмово студиоAlcon Entertainment
Phoenix Pictures
What to Expect Productions
Georgia Public
РазпространителЛайънсгейт
ЖанрРомантична комедия
Премиера 18 май 2012
1 юни 2012[1]
(Германия)
Времетраене110 минути
СтранаСАЩ
Езиканглийски
Бюджет$40 милиона[2]
Приходи$84,4 милиона[2]
Външни препратки
IMDb Allmovie
Очаквай неочакваното в Общомедия

„Очаквай неочакваното“ (на английски: What to Expect When You're Expecting) е американска романтична комедия от 2012 година, режисирана от Кърк Джоунс. Филмът е по едноименната книга на Хайди Мъркоф, една от 25-те най-влиятелни книги за последните 25 години според Ю Ес Ей Тудей.[3]

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Треньорката от фитнес шоуто „Отслабвай и мълчи“ Джулс Бакстър и нейния партньор Евън Уебър печелят реалити формата „Денс Фактор“. Бакстър повръща в купата на победителите, откривайки, че е бременна от Уебър. Фитнес инструкторът се заема сериозно със своята бременност и взима главна роля във връзката. Това отблъсква Уебър и той се съсредоточава в кариерата си на танцьор. Междувременно Бакстър се опитва да лавира между фитнес шоуто и бременността си. Уебър проваля следващото шоу на „Денс Фактор“, за да бъде със своята половинка. Бакстър, противно на очакванията, ражда момиче на име Емерсън.

Фотографката Холи и съпруга ѝ Алекс решават да осиновят дете от Етиопия. Двамата се опитват да намерят нов дом за детето. Междувременно Холи записва своята половинка в клуб за мъже, които имат бебета. Клубът е основан от устатия и остроумен Вик Мак, за да може мъжете да разпуснат от съпругите си. Съветите на групата обаче отчайват Алкс в бъдещата му роля на баща. Холи загубва своята основна работа във водния парк. Притеснената двойка пристига в Етиопия. Алекс уверява своята съпруга, че е готов да бъде баща. Младите съпрузи получават своето осиновено дете.

Писателката Уенди Купър ръководи бутик за кърмене, заедно със своята остроумна колежка Джанис. Тя и съпруга и Гари се опитват да имат бебе от две години. Най-накрая Уенди забременява. Скоро бременната съпруга е избрана за говорителка в следващото регионално детско изложение. В напредването на бременността тя започва да става по-взискателна и раздразнителна. На изложението Уенди споделя истинските си чувства относно бременността, което става истински хит в You Tube и продажбите на бутика ѝ нарастват. Писателката ражда момченце чрез цезарово сечение. Кръщават бебето Део.

Бащата на Гари Рамзи Купър е известен автомобилен състезател, женен за доста по-младата от него Скайлър. Гари не се разбира със своя баща и непрекъснато е в съревнование с него, фрустриран от по-младата си майка. На вечеря, когато Уенди и половинката ѝ съобщават, че чакат дете, нестандартната двойка споделя, че също е бременна. Впоследствие се оказва, че Скайлър носи близнаци. Това още повече влошава положението между Гари и Рамзи. По съвет на съпругата си бившият състезател провежда разговор със сина си, в който споделя, че е гледал много пъти участието му във фитнес шоуто на Джулс Бакстър преди години. Без никакви трудности Скайлър ражда близнаците.

Роузи Бернън се среща с приятеля от гимназията Марко. Двамата прекарват нощта заедно и Бърнън забременява от плейбоя. Марко решава да остане с бременното момиче. Една нощ Бернън се събужда кървяща. Оказва се, че бебето е пометнало. След нещастния случай двойката се разделя. Марко се опитва отново да се събере с Бернън, но тя го отбягва. По невнимание Марко прегазва крака на свой приятел и отиват в болницата. Там той се натъква на Бернън, която е дошла да види близнаците на своята братовчедка Скайлър. Двамата отново се събират заедно.

Край на разкриващата сюжета част.

В ролите[редактиране | редактиране на кода]

Актьор Роля
Камерън Диас Джулс Бакстър
Дженифър Лопес Холи
Елизабет Банкс Уенди Купър
Чейс Крофърд Марко
Бруклин Декър Скайлър Купър
Ана Кендрик Роузи
Матьо Морисън Евън Уебър
Денис Куейд Рамзи Купър
Крис Рок Вик Мак
Рикардо Санторо Алекс
Бен Фалкон Гари Купър
Джо Манганиело Дейвис
Черил Коул камео роля като съдия
на реалити шоу за танцуващи таланти

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]