Парк шоу

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Парк шоу
Regular Show
ЖанрАнимация
Комедия
Фентъзи
Създател(и)Джей Джи Куинтел
АктьориДжей Джи Куинтел
Уилям Салиърс
Сам Марин
Марк Хамил
Джейни Хадад Томпкинс
Минди Луис
Страна САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони8
Епизоди261, ранни кратки епизоди (2005 – 06), пилотен (2009), филм (2015) кратък епизод DVD (2011), кратки епизоди (2015 – 17)
Продукция
Времетраенеоколо 11 минути
Разпространение
ТВ каналCartoon Network
Картина1080i
Излъчване6 септември 2010 г. – 16 януари 2017 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb
Парк шоу в Общомедия


„Парк шоу“ (на английски: Regular Show) е американски анимационен сериал, създаден от Джей Джи Куинтел. Анимацията е първоначално разработена като епизод от проекта на Cartoon Network Картунститут. Някои от героите са взети от студентските филми на Куинтел. Подадена е зелена светлина за сериал на 13 август 2009 г., а сериалът дебютира на 6 септември 2010 г. по Cartoon Network САЩ. Продуциран е от Cartoon Network Studios.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

23-годишни приятели, синята сойка Мордекай и енотът Ригби работят в парк и прекарват дните си като се опитват да се забавляват, но винаги става нещо неестествено и трябва да оправят проблема. Накрая обикновено шефът им Бенсън им казва да изчистят, иначе ще ги уволни.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

Мордекай[редактиране | редактиране на кода]

Мордекай е 23-годишен зингер. Той е по-съзнателен, зрял и морален за действията си, отколкото най-добрия му приятел Ригби. Но и той често мързелува като него. Мордекай харесва Маргарет и Сиджей. Озвучава се от създателя на сериала Джей Джи Кинтел.

Ригби[редактиране | редактиране на кода]

Ригби е 23-годишен енот. Макар че Ригби е глупав, е добър с Мордекай. Той има по-малък брат Дон, който е често объркван като по-голям, тъй като е по-голям и висок. Ригби харесва Айлийн. Озвучава се от Уилям Салиърс.

Бенсън[редактиране | редактиране на кода]

Бенсън е жива машина за дъвки. Той е шефът на Мордекай и Ригби и е отговорен и трудолюбив. Като се вбесява, става червен. Мотото му е „Почистете парка иначе сте уволнени!“ Озвучава се от Сам Марин.

Дядко[редактиране | редактиране на кода]

Дядко е човек с огромна глава. Винаги е във весело настроение и има британски акцент. Баща му е милионер, който е и собственик на парка. Самият дядко се оказва избрания, той има нечовешки сили, с които побеждава злия си брат близнак и спасява вселената като се жертва. Озвучава се от Сам Марин.

Скипс[редактиране | редактиране на кода]

Скипс е йети и е награден с безсмъртие от петте велики бебета на Вселената. На всеки свой рожден ден прави церемониален танц, за да запази безсмъртната си сила. Също така е много мъдър и с голям опит и често помага на Мордекай и Ригби, когато забъркат някоя каша. Озвучава се от Марк Хамил.

Мускула[редактиране | редактиране на кода]

Мускула е зелен дебел човек, който е незрял. Истинското му име е Мич Соренстайн, но всички му викат Мускула (защото преди е бил боди билдър и е имал страхотно мускулесто тяло). Той има странно чувство за хумор и често казва шеги, на които отговорът е „Моята майка!“. Например: „Вчера изнесох стария си диван. Той тежеше 150 килограма и миришеше на какво ли не. Знаете ли кой още тежи 150 килограма и мирише на какво ли не? "Моята майка! Уууухуууу!“. Също така Мускула си има приятелка на име Старла, която е зелена и дори много по-дебела и от него. По-късно заживявят заедно. Озвучава се от Сам Марин.

Маргарет[редактиране | редактиране на кода]

Мордекай и Маргарет са гаджета за кратко. Тя работи в кафене. Най-добрата ѝ приятелка е Айлийн. Озвучава се от Джейни Хадад Томпкинс.

Айлийн[редактиране | редактиране на кода]

Айлийн е гаджето на Ригби. Тя също работи в кафене и е най-добрата приятелка на Маргарет и Сиджей. Озвучава се от Минди Луис.

Дай Пет[редактиране | редактиране на кода]

Дай пет е призрак, който е най-добрият приятел на Мускула и има приятелка на име Силия.

Сиджей[редактиране | редактиране на кода]

Сиджей също е била гадже на Мордекай за кратко (след Маргарет).

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

1 сезон започна в САЩ на 6 септември 2010 г. и завърши на 22 ноември 2010 г. с 12 епизода. 2 сезон започна 29 ноември 2010 г. Пилотният епизод никога не е излъчван по телевизията, но често го има в Cartoon Network Video.

„Парк шоу“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът се излъчва от 28 април 2012 г., всяка събота и неделя от 19:15 по Cartoon Network. На 3 септември 2012 г. започва излъчването на четвърти сезон Парк Шоу приключва в България през лятото на 2017. На 1 януари 2018 г. отново стартира в България с повторения от 21:35 ч. Спира на 3 юни 2018 г.

Нахсинхронен дублаж[редактиране | редактиране на кода]

Озвучаващи артисти
Роля Изпълнител
Мордекай Христо Димитров
Ригби Мариан Бачев
Бенсън и Дядко Кристиян Фоков
Скипс и Мускула Росен Русев
Допълнителни гласове Цветан Ватев
Петър Бонев
Екип
Обработка Доли Медия Студио
Режисьор на дублажа Даниела Горанова
Преводач Мария Петрова

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]