Парк шоу

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Парк шоу
Regular Show
Regular Show Bulgarian logo.png
Жанр Анимация
Комедия
Фантазия
Създател(и) Джей Джи Куинтел
Страна Флаг на САЩ САЩ
Език Английски
Сезони 7
Епизоди 211 (излъчени в БГ - 97) (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене около 11 минути
Разпространение
ТВ Канал Cartoon Network
Формат на картината 1080i
Излъчване 6 септември 2010 г. - настояще
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb
Парк шоу в Общомедия

„Парк шоу“ (на английски: Regular Show) е американски анимационен сериал, създаден от Джей Джи Куинтел. Анимацията е първоначално разработена като епизод от проекта на Cartoon Network Картунститут. Някои от героите са взети от студентските филми на Кинтел. Подадена е зелена светлина за сериал на 13 август 2009 г., а сериалът дебютира на 6 септември 2010 г. по Cartoon Network САЩ. Продуциран е от Cartoon Network Studios.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

23-годишни приятели, синята сойка Мордекай и енотът Ригби работят в парк и прекарват дните си като се опитват да се забавляват, но винаги става нещо неестествено и трябва да оправят проблема. Накрая обикновено шефът им Бенсън им казва изчистят, иначе ще ги уволни.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

Мордекай[редактиране | редактиране на кода]

Мордекай е 23-годишна синя сойка. Той е по-съзнателен, зрял и морален за действията си, отколкото най-добрия му приятел Ригби. Но и той често мързелува като него. Мордекай харесва Маргарет. Героят е озвучен на английски от създателя на сериала Джей Джи Кинтел.

Ригби[редактиране | редактиране на кода]

Ригби е 23-годишен енот. Макар че Ригби е глупав, е добър с Мордекай. Той има по-малък брат Дон, който е често объркван като по-голям, тъй като е по-голям и висок. Ригби харесва Айлийн, но само когато тя е без очила.

Бенсън[редактиране | редактиране на кода]

Бенсън е жива машина за дъвки. Той е шефът на Мордекай и Ригби и е отговорен и трудолюбив. Като се вбесява, става червен. Мотото му е „Почистете парка иначе сте уволнени“!

Дядко[редактиране | редактиране на кода]

Дядко е близалка. Винаги е във весело настроение и има британски акцент. Баща му е милионер, който е и собственик на парка.

Скипс[редактиране | редактиране на кода]

Скипс е йети и е награден с безсмъртие от петте велики бебета на Вселената. На всеки свой рожден ден прави церемониален танц, за да запази безсмъртната си сила. Също така е много мъдър и с голям опит и често помага на Мордекай и Ригби, когато забъркат някоя каша.

Мускула[редактиране | редактиране на кода]

Мускула е зелен дебел човек, който е незрял. Истинското му име е Мич Соренстайн, но всички му викат Мускула (което е доста иронично). Той има странно чувство за хумор и често казва шеги, на които отговорът е „Майка ми!“. Например: „Вчера изнесох стария си диван. Той тежеше 150 килограма и миришеше на какво ли не. Знаете ли кой още тежи 150 килограма и мирише на какво ли не? Майка ми! Уууухуууу!“. Също така Мускула си има приятелка на име Старла, която е зелена и дори много по- дебела и от него. По-късно се и женят.

Маргарет[редактиране | редактиране на кода]

Маргарет е гаджето на Мордекай. Тя работи в кафене. Най-добрата ѝ приятелка е Айлийн.

Айлийн[редактиране | редактиране на кода]

Айлийн е гаджето на Ригби. Тя също работи в кафене и е най-добрата приятелка на Маргарет.

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

1 сезон започна в САЩ на 6 септември 2010 г. и завърши на 22 ноември 2010 г. с 12 епизода. 2 сезон започна 29 ноември 2010 г. Пилотният епизод никога не е излъчван по телевизията, но често го има в Cartoon Network Video.

„Парк шоу“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът се излъчва от 28 април 2012 г., всяка събота и неделя от 19:15 по Cartoon Network. На 4 септември 2012 г. започва излъчването на четвърти сезон.

Роля Изпълнител
Мордекай Христо Димитров
Ригби Мариан Бачев
Бенсън и Дядко Кристиян Фоков
Скипс и Мускула Росен Русев

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]