Парламентарни избори в България (1886)

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Датите са по Юлианския календар (стар стил), освен ако не е указано иначе.

Парламентарните избори през 1886 г. се провеждат на 28 септември в Княжество България са за Трето велико народно събрание.

Органът е свикан за трети път, за да избере нов княз след абдикацията на Александър I Батемберг. Събранието се състои от 493 народни представители и се свиква на 19 октомври 1886 г. След това е разпуснато на 3 август 1887 г.,[1] като избира Фердинанд Сакскобургготски за нов княз на България.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Хронология на Народното събрание // Народно събрание на Република България. Народното събрание на Република България. Посетен на 4 май 2021.
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата 1886 Bulgarian Constitutional Assembly election в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​