Педиатрия

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Педиатрията (на старогръцки: παιδιατρική [τέχνη], „[изкуство на] детски лекар “, от παῖς „дете“ и ἰατρός „лекар“) е дял от медицината, който се занимава с проследяване на физическото и нервно-психическо развитие на детския организъм, диагностика и лечение на детски заболявания. Възрастовата граница на децата е от 0 до 18 г.

Съществена вметната забележка против последното дотук изречение - Възрастовата граница на децата е от 0 до 18 г.

(Забележката се вметва от лауреат на Академичен Диплом за Наука, Изкуство, Литература, Култура,  Международни отношения и Мир; Кавалер на Златна Значка Първа Степен Държавен и Академичен герб).

Най-напред.

Не може да имаме фиктивен резултат „0”, при нужна температура на отдаване и приемане на вещество от воден произход, което е съществения носител 2.3 от организъм, вентрално в организъм, която да представлява повече от „0” градусите и да е равно на „0” - та.

След това.

Възрастовата граница на заченат плод е според пола и началната, евманетична периодика на датата на вътреутробния заседък (Щранд) и доформиращ се ембрион, неравен на нула;

възрастовата граница на новородените се нарича: бебе- отрок на своя родител;  

възрастовата граница на дете е от 2 годишна възраст, (според развитието и възможността за ориентация), до 7 годишна възраст и е дете на своя родител...

Натам възрастите на младостта биват:

Юноша младша възраст,

Юноша старша възраст,

Младежи младша възраст,

Младежи старша възраст,

Млади мъже и жени, с което и приключва един период от човешкото съществуване, който, ако се завишава умишлено, представлява Престъпление против човечеството, а също неуважение и грубо, опасно потъпкване на етимологията и богатството на различните езици и национални традиции.

Библиография[редактиране | edit source]

  • Васил Калайджиев, Д-р Нина Калайджиева. Симптоми на детските болести. С., АБГ, 2010.
  • Клаус Вахтер, Клаудия Саркади. Всичко за детските болести. С., Коала прес, 2011.