Под прикритие

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Под прикритие
Pod prikritie.png
Жанр Криминален
Трилър
Драма
Създател(и) Димитър Митовски
Актьори Ивайло Захариев
Ирена Милянкова
Захари Бахаров
Владимир Пенев
Михаил Билалов
Александър Сано
Деян Донков
Кирил Ефремов
Венцислав Янков
Ивайло Христов
Мариан Вълев
Христо Мутафчиев
Цветана Манева
Георги Стайков
Петър Попйорданов
Бойко Кръстанов
Йоанна Темелкова
Крайна мелодия „Night Stalker“ на Juice Music
Страна  България
Език български
английски
италиански (сезон 5)
турски (сезон 4)
Сезони 5
Епизоди 60 (списък с епизоди)
Продукция
Изпълнителен продуцент Иван Дойков
Продуцент(и) Димитър Митовски
Димитър Гочев
Времетраене 52 минути
Разпространение
ТВ Канал БНТ 1
Картина 16:9
Излъчване 17 април 2011 г. – 4 юни 2016 г.
Външни препратки
Страница в IMDb

„Под прикритие“ (на английски: Undercover) е български криминален драматичен сериал на БНТ, чиито снимки започват през март 2011 година. През 2019 година правата за излъчване са продадени на Нова ТВ.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Първи сезон[редактиране | редактиране на кода]

Едно обикновено момче от краен софийски квартал става първият полицай под прикритие в България. Принуждаван като малък от баща си да краде и да мами, Мартин се превръща в перфектния лъжец. Това негово умение, както и ненавистта му към подземния свят, го правят най-подходящия човек за опасна мисия – да бъде внедрен в престъпната организация на голям и влиятелен бизнесмен. Докато навлиза в тайните на групировката и живее в непрекъснат страх да не бъде разкрит, Мартин се влюбва в най-неподходящата жена – приятелката на Джаро – Съни. Точно когато печели доверието на мафиотите, се оказва, че истинските врагове са в полицията. Мартин остава сам срещу всички, изправен пред трудни решения.

Втори сезон[редактиране | редактиране на кода]

След побоя над Емил Попов, Петър Туджаров-Джаро разбира, че комисарят е оцелял. За да спаси живота и бизнеса си, мафиотският бос трябва да търси нови решения. Агентът под прикритие Мартин е поставен пред избор на чия страна да продължи. Нов силен играч ще му отправи неочаквано предложение. Скандален взрив е последван от брутално политическо убийство, което ще обърка плановете на всички.

Трети сезон[редактиране | редактиране на кода]

След арестуването на Джаро и сериозното разклащане на позициите му, Мартин остава в подземния свят като ченге под прикритие. Този път враговете му са повече и по-силни. Новият му враг е Иво Андонов. След смъртта на баща си и Съни, няма какво повече да губи, освен да продължи борбата с престъпността докрай и на всяка цена. За да предотврати оправдаването на Петър Туджаров, трябва да остане лоялен като негова дясна ръка, но междувременно влиза в съюз с Куката, за да се бори срещу Иво. В действията срещу подземния свят се присъединява и журналистката Елица Владева. Мартин вече знае, че само със законни средства битката е обречена.

Четвърти сезон[редактиране | редактиране на кода]

Времената стават все по-тежки. Вече Мартин е част от екипа на ГДБОП и трябва да свиква с новия си начин на живот. Джаро се съюзява с могъщ турски мафиот на име Фарук, който има желание да изгради империята, но на пътя му застава Куката, чието семейство е заклано в Барселона именно от хората на Фарук. Куката се завръща в България и този път няма какво да губи. Той е жаден за отмъщение, но, за да се добере до виновниците, сам няма да се справи. Дъщерята на Джаро, Ния, се появява отникъде без никой да знае нищо за нея. След поредица успешни акции на ГДБОП срещу турската мафия, Фарук решава да организира покушение срещу Попов като възлага тази задача на Джаро. При опит за убийството на Попов, загива дъщеря му Зорница. В деня на нейното погребение се появява Джаро, който иска прошка от Попов и му предлага да се предаде като съдейства за залавянето на Фарук. Съкрушен от смъртта на дъщеря си, Попов убива Джаро. Фарук организира среща с Иво Андонов, но вместо него се появява Куката, готов да отмъсти за семейството си. Впоследствие разбира, че отговорният за смъртта на семейството му, е синът на Фарук – Бардем. Куката го убива, след което е арестуван. Попов е осъден за убийството на Джаро. Той признава на Мартин, че е внедрил човек в организацията на Фарук – Ерол Метин – новото ченге, и му поверява задачата да продължат борбата срещу организираната престъпност.

Пети сезон[редактиране | редактиране на кода]

След смъртта на Джаро в подземния наркосвят настъпва хаос. Иво Андонов се опитва да сложи ръка на пазара, но за целта той трябва да разчита на опитни хора в този бизнес. Той вади от затвора своя най-добър приятел Куката и двамата заедно се опитват да продължат наркоканала си за Европа и България. Фарук е убит при атентат, но Ерол Метин, който е с него, успява да се спаси и да се върне в България, за да изпълни целта на мисията си – „ИВО АНДОНОВ“. Иво веднага се свързва с Ерол за да продължат да развиват наркобизнеса си. В същото време Мартин става шеф на ГДБОП и отговаря пряко за Ерол като двамата извършват тайни срещи. Ния Туджарова получава от покойния си баща завещание, в което той ѝ оставя целия си бизнес. Оказва се, че Джаро е търгувал не само с турците, но и с много голям италиански канал от Бразилия. Иво Андонов разбира за това и решава да се представи за Джаро, но на срещата с италианските мафиоти, се появява и Ния Туджарова. Междувременно Попов – все така отчаян и нестабилен психически, отказва да съдейства на Мартин в борбата срещу Иво Андонов. Отношенията между Мартин и Ерол започват да се изострят. Ерол изпраща „доказателство“ на Мартин, че е причинил смъртта на колегата си Киров. В отговор на това, Мартин решава да прекрати неговата мисия и изпраща досието му на Иво Андонов. Мартин е отстранен от длъжност поради „емоционална лабилност“. Впоследствие разбира, че шефът му Бенишев работи за Иво Андонов. Осъзнал, че „цялата държава е на мафията“, Мартин решава да убие Иво Андонов. Ерол убива Мартин в опит да взриви самолета, в който са Иво Андонов и Ния. След смъртта на Мартин, Попов осъзнава, че „вече няма какво да губи“ и решава да поеме отново управлението на ГДБОП. В последния за сезона и за сериала епизод, полицейски снайперисти убиват Иво Андонов в опит да бъде заловен. Сериалът свършва с думите „Ерол Метин, агент под прикритие – мисията ти е изпълнена успешно!“

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

Основен[редактиране | редактиране на кода]

Актьор Роля Сезон
1 2 3 4 5
Ивайло Захариев Мартин Христов Основен
Ирена Милянкова Силвия Велева Основен н/д
Захари Бахаров Иво Андонов Основен
Владимир Пенев Емил Попов Основен
Михаил Билалов Петър Туджаров Основен н/д
Александър Сано Здравко Киселов - Косъма Основен н/д
Деян Донков Васил Николов Основен н/д
Кирил Ефремов Тихомир Гърдев Основен
Венцислав Янков Николай Рашев Основен н/д
Ивайло Христов Кирил Христов Основен Гост н/д
Мариан Вълев Росен Гацов - Куката Основен
Христо Мутафчиев Александър Миронов Повтарящ се Основен Гост н/д
Цветана Манева Цвета Андонова Повтарящ се Основен н/д
Георги Стайков Антон Дамянов н/д Основен н/д
Петър Попйорданов Момчил Нешев н/д Основен н/д
Бойко Кръстанов Ерол Метин н/д Повтарящ се Основен
Христо Петков Рони (Тафо) Повтарящ се н/д Основен
Йоанна Темелкова Ния Туджарова н/д Дубльор Повтарящ се Основен
 • Ивайло Захариев – Мартин Христов, бивш обирджия и полицай под прикритие, внедрен в групировката на Джаро; дясна ръка на Джаро (сезони 2 – 3), съдружник на Куката в бизнеса му с кредити, по-късно (от сезон 4) – инспектор от ГДБОП и комисар в ГДБОП и временен заместник на Попов (от сезон 5). Убит от Ерол, при опит да убие Иво Андонов и Ния Туджарова.
 • Ирена Милянкова – Силвия Велева – Съни, любовница на Джаро, любима на Мартин. Убита по поръчка на Джаро. (сезони 1 – 2)
 • Захари Бахаров – Иво Андонов, дясна ръка на Джаро (сезони 1 – 2). По-късно (от сезон 2) работи срещу Джаро, бос на престъпна групировка. Убит от полицейски снайперисти по заповед на Попов след мащабно издирване.
 • Владимир Пенев – Емил Попов, комисар (в началото главен инспектор) от ГДБОП.
 • Михаил Билалов – Петър Туджаров – Джаро, бивш офицер от МВР и колега на Попов и Миронов, влиятелен бизнесмен и бос на престъпна групировка. Убит от Попов. През сезон 5 гласът му се чува чрез гласово съобщение за Ния. (сезони 1 – 4)
 • Александър Сано – Здравко Киселов – Косъма, „бригадир“ в групировката на Джаро, влюбен в Адриана, по-късно (от сезон 3) част от групировката на Андонов. Убит от Крум по поръчка на Андонов. (сезони 1 – 3)
 • Кирил Ефремов – Тихомир Гърдев – Големия близнак, „бригадир“ в групировката на Джаро. По-късно в групировката на Иво.
 • Венцислав Янков – Николай Рашев – Малкия близнак, „бригадир“ в групировката на Джаро. Натопен от Андонов да изглежда като предател и в резултат убит по поръчка на Джаро. (сезони 1 – 3)
 • Деян Донков – Васил Николов, колега и близък приятел на Попов, инспектор от ГДБОП. Внедрен от американските тайни служби в групировката на Джаро като корумпирано ченге. Убит по време на акция. (сезони 1 – 2)
 • Ивайло Христов – Кирил Христов – Киро Легендата, баща на Мартин, закоравял обирджия. Почива от инфаркт в ареста след като е заловен от полицията за участие в обир, на който той е заедно с Мартин. (сезони 1,2)
 • Мариан Вълев – Росен Гацов – Куката, бивш полицай, „бригадир“ в групировката на Джаро, по-късно шеф на схема за източване на кредитни карти. От сезон 2 част от групировката на Андонов.
 • Христо Мутафчиев – Александър Миронов, бивш корумпиран колега и близък приятел на Попов и Туджаров от Криминална полиция, бос на престъпна групировка и съдружник на Генерал Пенев. Убит от Мартин. В сезон 3, хай се появи в съня на Джаро. (сезони 2,3)
 • Цветана Манева – Цвета Андонова, майка на Иво Андонов. Убита от Близнаците по поръчка на Джаро. (сезони 2 – 3)
 • Георги Стайков – Антон Дамянов, съдружник на Джаро. Арестуван от Попов. (сезон 2)
 • Петър Попйорданов – Момчил Нешев, колега и дясна ръка на Попов, инспектор от СДВР и впоследствие главен инспектор в ГДБОП след смъртта на Николов; един от малцината, които узнават за самоличността и мисията на Мартин. Убит от Крум по време на акция.(сезони 2 – 3)
 • Бойко Кръстанов – Eрол Метин, турски полицай под прикритие, внедрен в групировката на Фарук и действащ като негова дясна ръка, по-късно внедрен в групировката на Андонов след кончината на Фарук. (сезон 5)
 • Христо Петков – Рони (Тафо) – бивш рейнджър от Френския легион в Афганистан, обирджия, помага на групата на Джаро да ограби обществен трезор и дясна ръка на Иво Андонов след убийството на Рафаел. Убит от Андонов. (сезони 1 и 5)
 • Йоанна Темелкова – Ния Туджарова, дъщеря на Джаро и любовница на Иво Андонов, от сезон 5 бизнес партньор на Андонов и любима на Ерол. За пръв път се появява в последния епизод на сезон 3, но е представен от дубльор. (сезон 5)

Повтарящ се[редактиране | редактиране на кода]

 • Миленита – Адриана, барманка в заведението на Джаро, любовница на Иво и любима на Косъма. (сезони 1 – 4)
 • Искра Радева – Йоанна Велева, майка на Съни. (сезони 1 – 2)
 • Георги Борисов – Чавдар, наркодилър, работещ за Джаро; част от заговора за убийство и преразпределение на териториите на Венци Вената. Убит по поръчка на Димо Вената. (сезон 1)
 • Станислав Яневски – Ангел Якимов – Гелето, лична охрана и шофьор на Джаро. Убит от Близнаците по поръчка на Джаро. (сезони 1 – 2)
 • Пламен Манасиев – Михаил Зарев, колега на Попов, инспектор от ГДБОП.
 • Йосиф Шамли – Атанас Киров, колега на Попов, инспектор от ГДБОП. Убит от Рони по време на акция.
 • Любен Кънев – Тодор Тодоров, колега на Попов, инспектор от ГДБОП.
 • Иво Йончев – Иво Манолов, колега на Попов, инспектор от ГДБОП. По погрешка убит от Мартин по време на акция. (сезони 1 – 4)
 • Роберт Янакиев – Кръстан Григоров, колега на Попов, корумпиран инспектор от ГДБОП. (сезони 1 – 4)
 • Снежана Макавеева – Зорница Попова, дъщеря на Емил Попов. По погрешка убита от турската мафия при опит за атентат срещу Попов. (сезони 1 – 4)
 • Лилия Маравиля – Маргарита Попова, съпруга на Емил Попов, по-късно (от сезон 3) се развежда с Попов. (сезони 1 – 4)
 • Койна Русева – Бояна Василева, адвокат и доверен съветник на Джаро. Убита по поръчка на Джаро. (сезони 1 – 3)
 • Красимир Доков – Славов, шеф на ГДБОП. (сезони 1 – 3)
 • Любен Чаталов – Прокурор Богдан Гитев. (сезони 1 – 3)
 • Михаил Милчев – Богдан Бенишев, служител на ДАНС, временен заместник на Попов в трети сезон, къртица на Андонов и Сандов в сезон 5. (сезони 1, 3 и 5)
 • Йоана Буковска – Ана Неделчева, депутат; изнудвана със секс-запис от Джаро. (сезони 1 – 2)
 • Павел Чернев – Мето Щангиста, престъпен бос, съдружник на Джаро и после на Андонов. Убит по поръчка на Джаро. (сезони 1 – 3)
 • Стоян Цветков – Венци Вената, престъпен бос с огромен дял в наркобизнеса. Убит по поръчка на Джаро с цел преразпределение на териториите на босовете. (сезон 1)
 • Борислав Захариев – Чолев, бодигард на Съни. Убит от Малкия близнак по поръчка на Джаро. (сезон 1)
 • Валентин Гяйсбейли – Страхил, нискостоящ член в групировката на Джаро, помощник и приятел на Косъма. Убит от Куката. (сезон 1)
 • Стефан Щерев – Чечо – Мазния, престъпен бос, съдружник на Джаро и по-късно на Иво, тайно прави бизнес с турската мафия. Убит от Андонов. (сезони 2 – 3)
 • Нели Атанасова – Невена, съпруга на Куката и майка на единственото му дете, Лъчо. Убита заедно с Лъчо от Ак Хасан по поръчка на Бардем Айкан. (сезони 1 – 4)
 • Дария Симеонова – Ася Пантева, проститутка и приятелка на Зорница. Убита от Джаро. (сезони 2 – 3)
 • Теодора Духовникова – Елица Владева, журналистка, главен редактор на вестника на Джаро – „Нов свят“. Убита от Джаро. (сезони 2 – 3)
 • Стефан Илиев – Генерал Пенев, бивш кадър на Държавна сигурност. Убит по поръчка на Андонов. (сезони 2 – 3)
 • Валентин Бурски – Полицай Георгиев, корумпиран полицай, работи за Джаро. Убит от Андонов. (сезон 2)
 • Николай Ишков – Силвио Байчев, футболен бос. (сезони 2 – 3)
 • Владимир Вишански – Крум, дясната ръка на Андонов. Убит от Куката. (сезон 3)
 • Мартин Радилов – „Калкулатора“, работи в НАП, счетоводител на Иво Андонов. Убит от Крум по поръчка на Андонов. (сезон 3)
 • Герасим Гергов – Гущера, престъпник, наркодилър, съюзник на Джаро, враг на Иво Андонов. Умира от инфаркт в ареста след като е заловен от полицията. (сезон 3 – 4)
 • Станислав Пищалов – Чилингиров, политик (сезон 3)
 • Боян Анев – Рендето, част от групировката на Андонов, временно отговарящ за „ресора“ на Косъма и отговорен за смъртта на три тийнейджърки молдовки, които е трябвало да бъдат пратени в Холандия и заработят като проститутки за Андонов. Убит от Косъма. (сезон 3)
 • Мехмет Юлай – Фарук Айкан, глава на турската мафия, баща на Демир и Бардем, стар съдружник и бизнес партньор на Джаро. Убит при атентат. (сезони 4 – 5).
 • Явор Бахаров – Бардем Айкан, турски мафиот, по-малкият син на Фарук и брат на Демир, шеф на бизнеса на Фарук в България, мистериозния турски мафиот с псевдоним „Месут“, който наредил на Ак Хасан да убие съпругата и синът на Куката в Барселона като отмъщение за ролята на Куката в убийството на Демир. Убит от Куката. (сезон 4)
 • Рахин Ферад – Бирхан, мафиот от групировката на Фарук, дясна ръка на Бардем и пряк отговорник за транспорта на наркотици от Турция през България за Западна Европа. Убит от Куката. (сезон 4)
 • Благовест Благоев – Али, мафиот от групировката на Фарук, дясна ръка на Бардем и пряк отговорник за транспорта на наркотици от Турция през България за Западна Европа след убийството на Бирхан. Убит от Куката по поръчка на Фарук. (сезон 4)
 • Михаил Мутафов – Ак Хасан, турски мафиот и наемен убиец от екипа на Бирхан, физически изпълнител на заповедта на Бардем за екзекуция на семейството на Куката. Убит от Куката. (сезон 4)
 • Бойка Велкова – Доротея Терзийска, прокурор и по-късно (от сезон 5) съдия във ВСС, гадже на Попов (сезони 4 – 5)
 • Добри Добрев – Анатоли Манев – Красавеца, шофьор, охрана и дясна ръка на Джаро. Убит от Мартин. (сезон 4)
 • Мартин Смочевски – Рафаел, безскрупулен мафиот с познания в анатомията, бивш член на групировката на Мето Щангиста (убит в трети сезон по поръчка на Джаро), дясна ръка и момче за мокри поръчки на Иво Андонов. Убит от Андонов. (сезон 4 – 5)
 • Любомира Башева – Мона, тийнейджърка-проститутка (сезон 4)
 • Емил Каменов – охрана на Иво Андонов. (сезон 5)
 • Димитър Баненкин – Александър Сандов, влиятелен бизнесмен с връзки в медиите, полицията и правителството, производител на лекарства (по-късно и на наркотици) и президент на компания „САНДОФАРМА“, собственик на модна линия дрехи и съдружник/бизнес партньор на Андонов. (сезон 5)
 • Силвия Петкова – Яна Танева, криминален психолог от ГДБОП и любима на Куката. (сезон 5)
 • Матиа Сбраджа – Италиански бос, глава на италианската мафия, таен бизнес партньор на Джаро в сезон 4 и по-късно бизнес партньор на Андонов. (сезон 5)
 • Георги Новаков – Прокурор Васев (сезон 4 и 5)
 • Валери Сегменски – Борис Желев (подкупен политик в сезон 1)
 • Георги Иванов - Каспарянов, доверен човек на Миронов (сезон 2)

Гост звезди[редактиране | редактиране на кода]

 • Леарт Докле – Кевин Андерсън, престъпник, работещ за Рикардо Мендез, представител на испанската мафия, който купува фалшиви пари от Джаро. (сезон 2)
 • Люси Иларионов – музикален продуцент, пребит и заплашван от Косъма, Близнаците и Куката да продуцира Адриана и нейната банда. (сезон 2)
 • Евгени Будинов – Явор, охранител на „Сириус 8“, помага на Андонов и Куката да оберат инкасото в сезон 2; в сезон 3 помага на Андонов да обере Панагюрското съкровище, което по-късно е върнато в музея от ГДБОП. Убит от Андонов. (сезони 2 – 3)
 • Станислав Недков - Стъки (1 сезон, 8 епизод) Боец в нелегални боеве.

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Време на излъчване ТВ Сезон Епизоди Премиера Финал Времетраене
1 Неделя, 20:45 2011 12 17 април 2011 г. 3 юли 2011 г. около 50 минути
2 2011–2012 20 ноември 2011 г. 5 февруари 2012 г.
3 2012–2013 25 ноември 2012 г. 17 февруари 2013 г.
4 2014 19 януари 2014 г. 6 април 2014 г.
5 2016 20 март 2016 г. 4 юни 2016 г.


Излъчване[редактиране | редактиране на кода]

В България[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът започва излъчване на 17 април 2011 г. по БНТ 1, всяка неделя от 20:45. Първият сезон завършва на 3 юли. На 20 ноември 2011 г. започва вторият сезон излъчван в същия часови пояс на телевизията и приключва на 5 февруари 2012 г. Третият сезон на сериала се излъчва от 25 ноември 2012 г., отново всяка неделя от 20:45 ч. по БНТ 1 и приключва на 17 февруари 2013. Повторенията се излъчват в петък от 23:30 по БНТ 1, както и по Фокс Крайм в събота от 22:20 и във вторник от 22:00.

Четвърти сезон започва на 19 януари 2014 г., всяка неделя от 20:45. На 29 юни 2015 г. започва повторение на сериала по БНТ1, от понеделник до четвъртък от 23:00 часа. Петият последен сезон започва на 20 март 2016 г., всяка неделя от 20:45. Последният епизод е излъчен на 4 юни, събота, като той е предаван едновременно по БНТ 1, в зала 1 на Националния дворец на културата и на голям екран пред сградата.[1]

През 2019 сериалът е излъчен и по канал Vivacom Arena.

На 9 декември 2019 г. започва поредното излъчване на сериала по Нова ТВ всеки делник от 21:00 ч., като са излъчени първите три сезона. На 4 януари 2021 г. започва повторно излъчване на трети сезон отново, като са показани и последните два сезона. Часът и денят на излъчване се запазват.

В други страни[редактиране | редактиране на кода]

При сделката с Фокс Крайм за продажба на сериала, се обмисля и продажбата в Румъния, Словения, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Хърватия, Черна Гора, Албания и Русия.[2] През 2011 г., New Films International купуват правата за излъчване на сериала в САЩ.[3]

След като в началото на октомври 2011 г. БНТ продава правата за разпространение на първи сезон на световния филмов дистрибутор „Ню Филмс Интернешънъл“, от телевизията обявяват, че са сключени сделки за излъчването на сериала в Китай, Виетнам, цяла Латинска Америка, Германия, Франция, Великобритания, Полша, Турция.[4]

Американският дистрибутор има желание да превърне „Под прикритие“ в първия 3D сериал в света.

Саундтрак и музика в сериала[редактиране | редактиране на кода]

 • Повечето песни, използвани в сериала, са от различни компании за сток-музика.
ИмеИзпълнител (и) Време
1. „Get Ready“ KPM 3:56
2. „Soul Breeze“ KPM 3:19
3. „Into the Black Hole“ KPM 1:04
4. „Bass Racer“ KPM 2:05
5. „Urgent Action“ KPM 2:28
6. „Extreme Evil“ KPM 1:10
7. „Reckless“ KPM 1:08
8. „Honeys in the Place“ KPM 2:46
9. „One and Only“ KPM 2:19
10. „Jazz“ Candlelight 2:56
11. „Nothing To Say“ KPM 1:02
12. „Execution Music“ House 3:21
13. „Hebrew Slaves Nabucco“ KPM 12:28
14. „Liar Liar“ Rachel Barror 2:45
15. „Surfin“ KPM 2:35
16. „We Are Here“ Scott Donaldson & Richard Nolan 3:46

Критични реакции[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът е вдъхновен от американския филм на Мартин СкорсезеОт другата страна“ („The Departed“), самият той вдъхновен от хонгконгския „Дяволски дела“ („Infernal Affairs“).[5] Още в първия си сезон, филмът печели две награди Златен чадър – за най-добър сериал, както и за най-добро операторско майсторство.[6] Същевременно някои критици упрекват Митовски, че твърде неотлъчно се придържа към сюжетната канава на „От другата страна“, а нея считат за неподходящо вдъхновение при пресъздаване на българската действителност.

Любопитни факти[редактиране | редактиране на кода]

 • В епизод 10 от сезон 5 Ерол Метин гледа досието си на лаптоп и ЕГН-то му е видно: 8605162019, което е грешно, защото предпоследната цифра, указва пола на лицето и тя е четна за мъжете и нечетна за жените. Както е видно от неговото ЕГН предпоследната цифра е нечетна, тоест ЕГН-то е на лице от женски пол.
 • В предния епизод, където Ерол праща на Мартин файл с име доказателство, файлът е jpg. Формат, което е картинка, но в същото време от телефона на Мартин се излъчва видеоклип.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за