Портал:Текущи събития

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Важни събития ( преглед  беседа  редактиране Кандидати)

„Социалните медии могат да станат център на революционните промени в съвременния свят“ - Томас Кент


Lunar eclipse April 15 2014 California Alfredo Garcia Jr1.jpg
 • 28 септември Пълно лунно затъмнение, суперлуние и червена луна. Следващата Кървава Суперлуна ще се наблюдава през 2033 г., като предишната подобна комбинация е наблюдавана през 1982 г.
 • 27 септември В Каталуния се провеждат предсрочни избори за местния парламент. Партии, подкрепящи независимостта на Каталуния, печелят пълно мнозинство получавайки 72 места в 135-членния местен парламент.
 • 26 септември Земетресение с магнитуд 6,5 по скалата на Рихтер е регистрирано в Чили, в близост до крайбрежието на юг от град Ла Серена.
 • 25 септември Земетресение с магнитуд 6.8 в индонезийската провинция Западна Папуа ранява над 62-ма човека и разрушава 200 къщи.
УикиновиниWikinews-logo.png
Новините от всички медии в България»!
Последни събития (ПреглежданеРедакция)
Всеки желаещ може да добави новина! Прочетете днешните новини и добавете най-важните, указавайки източника.

Октомври 2015 г.[редактиране на кода]

TPP enlargement.png

Септември 2015 г.[редактиране на кода]

Lunar eclipse April 15 2014 California Alfredo Garcia Jr1.jpg

Август 2015 г.[редактиране на кода]

Temple of Baal-Shamin, Palmyra.jpg
Alexis Tsipras in Moscow 2.jpg
2015 Tianjin explosion - Crop.jpg
When Greece falls.jpg
 • 4 август
  • Индустрията на Гърция се срива тотално. Индексът на деловата активност PMI през юли отбелязва едва 30.2 пункта. (money.bg)
 • 3 август
  • След пет седмично прекъсване Атинската фондова борса отваря със сериозен спад на основния гръцки борсов индекс ASE с 23%. Банките възлизат на около една пета от основния борсов индекс в Атина.(money.bg)
 • 1 август
  • Полицията в България отново може да спира шофьори на пътя по своя преценка, без нарушение на закона и без да заснема проверката. (dnes.bg)

Източници[редактиране на кода]

Български Уикиновини
 преглед  беседа  редактиране 


Основният проблем на медиите в България, а и по цял свят, е мързелът.

Йън Райт

Посещаемост

Wikipedia logo v1 bg 200 000 v3.png
Wikipedia logo v2 bg 150 000 v3.png
Ruwklogo1M 3 300.jpg
 • На 11 май 2013 г. рускоезичната Уикипедия редактира милионната си статия в чест на светите братя Кирил и Методий. На този ден рускоезичната Уикипедия навършва и своята 12 годишнина.[1]
Видеоурок за „Видеото на Уикипедия“
 • Фондация Уикимедия въвежда за своите страници видео плеър с поддръжка на HTML5. Създаден е с участието на компанията Kaltura и може да възпроизвежда аудио и видеофайлове. Плеерът поддържа открития мултимедиен формат WebM, което позволява в Уикипедия да се използват филмчета със свободен лиценз от YouTube и други ресурси. Могат да се добавят субтитри и съпровождащи надписи. Файловете могат да се обръщат в друг формат.
Wikipedia-logo-v2-bg-add-article.svg
Обгон Японской Википедии4.svg
 • На 20 септември 2011 г. рускоезичната Уикипедия изпревари японската по брой статии и зае седмо място наближавайки 800 000 статии. Според изследвания в Общомедия за разлика от други големи Уикипедии, рускоезичната не само не забавя, но и ускорява своето развитие както по количествени, така и по качествени показатели. На 24 септември тя премина 40 000 000 редакции.

[2]