Портал беседа:Космически полети

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Здравейте на беседата на портала за космически полети. Той има за цел да консолидира статиите за полети отвъд земната атмосфера и да определи приоритетите за създаване, подобряване, поддържане и допълване на статиите, свързани с полетите в космоса.

Ракети носители[редактиране на кода]

Трябва да се напишат и поддържат статиите за ракети-носители. Както активни и планирани, така и вече неактивни ракети. Списък на най-известните ракети-носители:

Експериментални ракети[редактиране на кода]

Трябва да се даде повече информация за ракетите, както и да се добавят статии за още няколко от по-често използваните ракети. Вижте Категория:Експериментални ракети.

Космически кораби[редактиране на кода]

Пилотирани[редактиране на кода]

В БГ:У има статии за повечето пилотирани космически кораби, въпреки, че някои статии са мъничета (като тази за совалката например). Трябва да се създадат статии за всички пилотирани космически кораби и да се категоризират.

По-амбициозна е задачата да се вкара поне най-основна информация за всичките пилотирани мисии.

Поддръжка на пилотирани полети[редактиране на кода]

И тук сме почти готови. Трябва да се напишат статии за някои непилотирани космически полети. Вижте Непилотиран снабдителен кораб.

Други направления[редактиране на кода]

Подобряване статиите за космодрумите, космическите агенции и създаване на статии за някои по-големи и известни фирми, произвеждащи космическа апаратура. Трябва да се създадат и някои основни статии като „космически полет“, „пилотиран космически полет“, „непилотиран космически полет“, „суборбитален полет“, „изследователски ракети“ и др. За в бъдеще, ако покрием всички горни статии и направления, можем да започнем със създаване на статии за ракетни двигатели. В БГ:У не съм виждал нито една такава статия.

Вижте To-do списъка за космически мисии.


Надявам се да се включите и да помогнете кой с каквото може. --Chech Explorer 12:41, 11 април 2008 (UTC)[отговор]