Потребител:Spiritia/Молби за разрешения/lyaskovets.net

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Молба[редактиране | редактиране на кода]

Здравейте! Казвам се Вася Атанасова и съм редактор в българската версия на свободната електронна енциклопедия Уикипедия (http://www.bg.wikipedia.org , http://www.en.wikipedia.org).

Обръщам се към Вас със следното запитване: може ли Енциклопедията да получи от Вас разрешение текстове от сайта Ви http://www.lyaskovets.net да бъдат използвани за нуждите на Уикипедия: по-специално в статията за град Лясковец, евентуално и за други статии.

Ако Уикипедия получи Вашето съгласие, в раздела "Източници" ще присъства текстът, че статията се основава на Вашия материал и се използва с Ваше позволение, а също така ще има и обратна препратка към сайта Ви http://www.lyaskovets.net.

Необходимо е обаче следното уточнение: публикуването на материали в Уикипедия е възможно според условията на Лиценза за свободна документация на ГНУ - изричното право на всеки потребител да подобрява (променя) материала, както и да го ползва и разпространява при същите условия. Лицензът гарантира, че натрупаните знания ще останат достъпни, ще се увеличават и ще се подобряват. Лицензът за свободна документация на ГНУ позволява статии от Уикипедия да бъдат използвани (публикувани, копирани, променяни) и другаде (включително с комерсиална цел), стига да се спазват условията на лиценза. Лицензът също изрично защитава авторите от това "да се смятат за отговорни за промените, направени от други", като в същото време осигурява, че авторите ще получат признание за работата си.

Подробна информация можете да получите на следните страници:
http://bg.wikipedia.org/wiki/Уикипедия:Авторско_право
http://bg.wikipedia.org/wiki/Уикипедия:Лиценз_за_свободна_документация_на_ГНУ
http://bg.wikipedia.org/wiki/Уикипедия:Разрешения_за_ползване_на_материали

Благодаря предварително за вниманието и се надявам на положителен отговор! Моля, не се колебайте да ми поискате допълнителна информация преди да вземете своето решение.

С уважение, Вася Атанасова
http://bg.wikipedia.org/wiki/Потребител:Spiritia


Отговор[редактиране | редактиране на кода]

Здравейте,

Да, можете да ползвате текстов и снимков материал от сайта
http://www.lyaskovets.net за нуждите на свободната електронна енциклопедия
Уикипедия.

Поздрави и пожелания за успешна работа
Димо Тонков
http://www.lyaskovets.net