Потребител:Stanqo

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Заливът на свободните хора - Информацията не се губи, само сменя физическите си носители. Блъф е че някой си я притежава.
Календар
неделя
30
август 2015 09:55 UTC
В момента в Българската Уикипедия се работи по
205 844 статии

After all people were caught working on a joint project of knowledge, there is no way that humanity can not prosper
stanqoприgmail.com <--People willing to trade their freedom for temporary security deserve neither and will lose both!-->

Светът е достатъчно голям за да не се вмества почти никога в рамките на рационалното човешко мислене.

Съдържанието в нета по право е общо достояние на човечеството, защото като изразител на духовния свят не подлежи на сделка, а на свободен избор. Никой по никакъв повод не притежава правото да ограничава духовният избор на другите, доколкото всичките сме свободни човешки същности. Тези, които по стечение на обстоятелства са придобили определени монополни права в материалния свят нямат шанса да сторят същото и в духовния. Нещо повече - материалният свят следва целесъобразността на духовния.

Като граждани на тази страна сме в правото си да пазим природата и държавата (обществените ресурси) от тъпи управници.

Wikimedia Toolserver  · Мета-Уики  · Уикиверситет  · MediaWiki  · Общомедия  · Stanqo  · Беседа  · Приноси (SUL Info)  · Уики Статистика  · Текущи събития  · Уикипедийци · Стратегия · Уикипътешественик

UN flag.pngFlag of Europe.svgFlag of Bulgaria.svgВарна от космоса.jpgOcean-Neurdein-img 3121.jpg

Устието на Резовска река определя границата между България и Турция


Активността в Уикипедия е добър индикатор за готовността на обществото да споделя придобито познание. Разбира се, това би било невъзможно без пробива на Гугъл в областта на интернет технологиите за обработка на информация и мисията на компанията за организиране на тази информация в световната мрежа. Първата вълна на информационната революция през 80-те години, тясно свързана с развитието на целия спектър индустриални технологии, показа тромавостта на тоталитарните общества подтиквайки ги към осезателни реформи, а възходящото развитие на технологиите повлияно от засилващият се информационен обмен, откри качествено нови перспективи пред развитието на съвременното общество. Свободният обмен на идеи, култура и светоусещане въздействат все по-осезателно върху обществените процеси, превръщайки се в неотменимо правото за изява на отделната личност. Феноменът "Глобално село" придоби реални очертания в културен и обществен план в ерата на Интернет, който изпреварвайки другите технологични медии, обедини най-ползотворно интелектуалните усилия на човечеството. Независимо, че английският език стана базов във всички сфери на информатиката, националните езици са основният проводник за идеи и медиатор на познание в разноезичните общества. Уверен съм, че българската Уикипедия и сродните ѝ проекти ще изиграят ролята на мост в ускоряващите се процеси на разбирателство и интеграция между народи и култури. Българоезичната Уикипедия е естествено средище за обмяна на интелект и организирана информация за цялата ни нация, преправяйки ни пътя към световните достижения на съвременната цивилизация.


Уикипедия:Вавилон
bg-N За този потребител българският език e роден.
ru-3 Этот участник свободно владеет русским языком.
en-2 This user has intermediate knowledge of English.
fr-1 Cet utilisateur dispose de connaissances de base en français.
Потребители по език
Потребителски кутийки
mk/bg Потребителот зборува македонскиот јазик како мајчин јазик, бидејќи е диjалект на бугарскиот јазик.
Mozilla Firefox logo 2013.svg Този потребител допринася чрез Mozilla Firefox.
HTML Този потребител може да пише HTML.
Neon Atom.svg Този потребител е физик.
Blue ribbon.svg Този потребител е член на проекта Срещу цензурата.
Science-symbol-2.png Този потребител може да допринася със знания по природни науки.
Google wordmark.svg Този потребител допринася чрез Google maps.