Потребител беседа:MrPanyGoff

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Gtk-dialog-info.svg Здравей, MrPanyGoff!

Добре дошъл/дошла в Уикипедия, свободната енциклопедия. Най-подходящото място, откъдето можеш да започнеш твоята работа тук, е въведението. Няма нужда да притежаваш някакви специални умения, за да допринасяш в полза на енциклопедията, така че не се колебай и дай своя принос!

Уикипедия е свободна енциклопедия, базирана на уики-технологията. С нея изграждаме мрежа от статии, категории, портали и други, които могат да бъдат редактирани от всеки и по всяко време. Всички съвети и препоръки, които ще получиш от по-опитните уикипедианци, са само с добри намерения и с цел да те улеснят. Надяваме се и ти да помагаш на новите потребители след време.

Icon apps query.svg Помощ
Transmission icon.png Съвети за новобранци
 • Подписвай се когато пишеш на дискусионните страници (става с четири вълнообразни черти, ~~~~)
 • Отбелязвай за наблюдение страниците и беседите, които те интересуват, можеш да преглеждаш чрез твоя списък за наблюдение.
 • Ако желаеш, може да споделиш нещо за себе си на твоята потребителска страница. Възможността другите да се запознаят с твоите знания и опит придава тежест на редакциите ти.
 • Кутийката „Вавилон“ показва какви езици говориш. Желателно е да я добавиш към потребителската си страница.
 • Картинките, които качваш за ползване в Уикипедия трябва да бъдат под свободен лиценз, а не със защитени авторски права. Ти притежаваш авторските права на картинките, създадени от теб. Можеш да ги качваш в общото хранилище за свободна мултимедийна информация, Общомедия. Прочети тук повече инструкции.
 • Много важно е статиите, които пишеш, да съблюдават неутралната гледна точка. Старай се и да цитираш своите източници.
Nuvola gnome-fs-trash-full.svg Ако нещо не трябва да е в Уикипедия
 • Ако откриеш статия с неенциклопедично съдържание, остаряла/ненужна информация или има нецензурно съдържание, добави шаблона {{бързо изтриване|причина}} към текста, за да бъде премахната статията след преглед на администратор.
 • Можеш също да нанесеш нужните редакции, за да отговаря статията на критериите на Уикипедия.

Don't speak Bulgarian?

ЛъчезарБ/П 14:01, 1 февруари 2010 (UTC)

Здравей! Виждам, че пишеш в статията Андрей, Митрополит Нюйоркски‎ и си сложил надпис Work in progress! - никой да не пипа статията. По-добре сложи общоприетия шаблон {{редактирам}} най-отгоре, за да не мине някой и да помисли, чи си правиш шега. Когато се вижда шаблон редактирам - статията се оставя на човека, който работи по нея. Поздрави!--Vodnokon4e 13:33, 5 февруари 2010 (UTC)

Снимки в Общомедия[редактиране]

Здравей! Виждам, че си качил/а доста много снимки в Общомедия, но за известна част имам сериозни съмнения, че действително ти си авторът, както си заявил/а. Например екранните кадри от Баш майсторът, репродукциите на Никола Маринов и Илия Бешков (които още не са в сферата на общественото достояние, поради неизтекли 70 години от смъртта на художниците). Част от снимките направо подлежат на изтриване, за други може да имам нужда от допълнителна информация от теб с цел установяването на точните лицензи, под които биха могли да останат. Такава е например снимката Файл:MitropolitAndrey.jpg, за която съм сигурна, че не би могъл/ла ти да си истинският автор (фотограф), но за която има шанс да остане. Ще съм ти благодарна, ако ми посочиш точно източника на тази снимка, както и данни за истинския автор и година на създаване. (Моля, отговори ми тук, ще наблюдавам беседата ти.) Спири 14:03, 5 февруари 2010 (UTC)

Здравей! Разбрах днес в en.wikipedia.org, където работя основно до този момент, че може да има проблем с повечето снимки :-( За което много съжалявам... Сигурно ли е, че не могат да се ползват "movie shots" (особено за БГ филмите), когато не е с комерсиална цел? За останалите снимки (Маринов, Бешков и Митрополит Андрей) има линкове в долната част на всяка статия, която съм написал. Надявам се, че сайтовете към които водят могат да се приемат като публично достъпно съдържание (за некомерсиално ползване)! Мисля, че това е 100% сигурно за MitropolitAndrey.jpg, която се намира на официалните сайтове на Св.Синод и Варненската митрополия... Ще се радвам да подържаме връзка, още повече, че подготвям за качване стотици файлове снимков материал (фотографията е едно от основните неща с които се занимавам)... --MrPanyGoff 14:30, 5 февруари 2010 (UTC)

[[1]] [[2]] [[3]] --MrPanyGoff 14:50, 5 февруари 2010 (UTC)

Здравей, не се притеснявай, случват се грешки, но е хубаво когато се разбират навреме :) За екранните кадри (кориците на книги, обложки на дискове, плакати и изобщо всичко, което в английската уикипедия може да се приеме за локално качване като fair use) съм категорична, че в Общомедия не могат да останат (commons:Commons:Fair use) :) Бешков и Маринов биха били допустими там, но след като изтекат 70 кръгли години от смъртта им, което ще рече съответно 2029-та и 2019-година. Тоест засега не можем да ги задържим, освен ако междувременно законът ни за авторските права не се промени (към по-добро).
За MitropolitAndrey.jpg обаче проверих и вече не съм чак такъв оптимист: Сайтът на Синода е малко мъгляв по въпроса (Св. Синод на БПЦ благославя използването и цитирането на материали, но при точно позоваване на източника - Българска Патриаршия (http://www.bg-patriarshia.bg) при съблюдаване на всички авторски права.) и не е изрично упоменато, че може да се използва и за комерсиални цели и да е позволена модификацията. За сметка на това сайтът на Варненската митрополия е категоричен: Всяко ползуване, възпроизвеждане, промяна, публичен показ и др. на част или цялото съдържание на сайта без разрешение е забранено и се преследва по предвидения от закона ред.. При това положение нямаме основание да задържим тази снимка, но можем поне да поставим препратка към тях.
Прекрасно е, че си решил да качваш авторски снимки в Общомедия! За всеки случай погледни пак връзката Качване в Общомедия в меню Инструменти вляво и помощната страница Уикипедия:Лицензи на картинки - има информация за подходящите за качване илюстративни материали и възможните лицензи, измежду които може да се избира. Също и commons:Commons:Licensing, която не е преведена още на български, но щом си допринасял в английската У, не би трябвало да ти е проблем. Важно е особено за хора, които печелят от авторската си фотография, да знаят от какви права се отказват при свободно лицензиране. :) Ако има нещо неясно, питай, с каквото мога ще помагам. Спири 15:20, 5 февруари 2010 (UTC)

Амбицираш ме да разтълкувам ситуацията с правата... Тъй като от години се занимавам с материята ще се опитам да измисля нещо... Поумувах по въпроса и вече съм почити сигурен, че Бешков, Маринов и Митрополит Андрей могат да останат... но е дълго за обяснение, незнам дали ти се занимава... в момента умувам за кадрите от филми как би могло да се талкува... --MrPanyGoff 15:47, 5 февруари 2010 (UTC)

О, не, никого и за нищо не амбицирам. Доколкото аз самата нямам юридическо образование, не се наемам да тълкувам материята, само прилагам правилата на Общомедия. Може би всъщност по-доброто място за водене на тези разговори е беседата ти в Общомедия. Аз използвах беседата ти тук, защото те видях тук онлайн докато редактираш и прецених, че е по-сигурно, че ще видиш съобщението (не всички хора забелязват или откликват на съобщенията на беседите си). Спири 16:06, 5 февруари 2010 (UTC)

OK, както и да е... след като така или иначе вече са изтрити (мисля неправилно) ... поне ми разясни тази вратичка която усещам... значи т.нар. Общомедиа (Comonmedia) е самостоятелен сайт ... и аз бих могъл да кача тези снимки директно в да ги наречем уикипедиите на различните езици, така ли е? защото ...в момента проверявам... тук позволяват всички тези movie shots и т.н. Мога ли така да направя за да се запази доброто дело? --MrPanyGoff 16:22, 5 февруари 2010 (UTC)

Уикипедиите на всички над 270 езици, сродните им проекти на всички езици, Общомедия (Wikimedia Commons) и няколко други уикита се ползват с голяма автономия, но са технически взаимосвързани. Общомедия е мястото, където качените мултимедийните файлове могат да се ползват навсякъде без разлика. За сравнение, локално качените в дадено уики файлове могат да се ползват само локално. Разликата обаче не е само техническа, тя е преди всичко обусловена от различните авторскоправни законодателства в различните държави. Английската Уикипедия например позволява определени типове файлове като екранни кадри (fair use, по-рано дадох връзки), но немската не ги позволява, затова и там (както и тук) локалните качвания са спрени. А Общомедия е мястото, където могат да се качват (респ. остават) само материали, които са безусловно свободни по цял свят. За ориентир, там е подходящо да се качват:
 • собственоръчно направени фотографии, графики, диаграми, географски карти и др. мултимедия ("аз съм автор, аз се разпореждам с правата"),
 • чужда мултимедия, ако е взета от източник, където е изрично лицензирана от оригиналния автор под свободен лиценз (например http://imagesfrombulgaria.com/main.php и други Интернет ресурси под свободен лиценз)
 • репродукции на картини и фотографии, чиито автори са починали преди повече от 70 години (поради изтекъл срок на давност на правата).
За екранните кадри, качването им локално в Английската Уикипедия (при спазване правилата в en:Wikipedia:Non-free content) ще направи възможно запазването им поне там.
Ако въпреки тези обяснения и помощните страници, към които те насочих, продължаваш да имаш съмнения, че съм изтрила твои приноси в Общомедия неправилно, можеш да отправиш заявка за възстановяване commons:Commons:Undeletion requests и някой друг администратор ще вземе отношение. Също така, ако вече не разполагаш с копия на изтритите екранни кадри, мога да ти ги изпратя по поща или да поикаш възстановяването им (за 2 дни). За Бешков, Маринов и митрополита обясних какво е положението, но ако съмненията ти в преценката са толкова големи, нямам нищо против да ги предложа на първо време само за обсъждане и да оставя друг администратор да прецени ситуацията. Спири 17:34, 5 февруари 2010 (UTC)

Благодаря за разясненията! Доколкото разбирам съм силно ограничен да работя в уикипедията на родния си език...колко тъжно и за мен, а още повече за окаяната България... Успокояващото е, че другия език който ползвам е при по-маневрени държави... Много ще ми помогнеш ако ми кажеш на кои други езици освен на английски мога да разпространявам знанията и информацията, която имам?

Колкото до продължаващите подмятания: 1. Сигурен съм, че снимката на митрополите не е собственост на никой от двата църковни сайта. Този който им поддържа сайтовете я е взел от където и аз. Между другото мога да поразпитам познати хора от източника, който е градът свързан с митрополита - Търговище. Всякаква информация и снимки свързани с Митрополит Андрей са публична собственост на българския народ и всички хора по земята... 2. Качените Файлове със изображения на Бешков и Маринов мисля въобще не касаят споменаваните 70 годишни авторски права за техни произведения. Евентуално могат да касаят галериите които ги притежават и този който първоначално е създал цифровия снемков файл. Но снимка в такъв малък формат с информационна цел да не се разпространява свободно е странно. Пак почити 100% сайтовете от където съм ги взел са ги намерили също на случаен принцип...--MrPanyGoff 21:31, 5 февруари 2010 (UTC)

Приноси[редактиране]

Здравей !!! Високо оценявам твоите приноси свързани с Търговище, може би сме съграждани ?  :) --Търговищенец 14:29 22 март 2010

Категоризиране и МЕП[редактиране]

Здравей, хубаво е когато създаваш категории, да използваш категоризирането от английската Уикипедия. Така ще ти е по-лесно да избереш подходящите имена. Освен това е добре да поставяш и т.н. МЕП (междуезикови препратки), както съм направил тук [4]. Това ще ти улесни много работата, особено, ако се чудиш как да категоризираш самите категории. Поздрави и спорна работа. --Стан 15:13, 21 април 2010 (UTC)

Шаблон:Стадион[редактиране]

Видях че си променил шаблона. Моля те постарай се да оправиш тази промяна да бъде валидна на всички статии за стадиони --Скроч б. п. 16:00, 29 април 2010 (UTC)

Понеже не ми отговори доста време ще върна твоите промени по шаблона --Скроч б. п. 09:28, 1 май 2010 (UTC)

Шаблон:Град в България[редактиране]

Здравей, този шаблон дублира Шаблон:Селище в България, чиито данни се обновяват автоматично с бот, затова не е много подходящо да бъде заменян. Поздрави --Nadina 13:25, 4 декември 2010 (UTC)

Отговорих ти на моята беседа. --Nadina 14:19, 4 декември 2010 (UTC)

Александър Невски[редактиране]

Поздравления. --Спас Колев 09:57, 8 февруари 2011 (UTC)

Благодаря ;)--MrPanyGoff 10:53, 8 февруари 2011 (UTC)

Полет Годар[редактиране]

Здравей, така както си кръстил статията в момента, няма начин да се намира от търсачките, според мен трябва да се премести без ударение, а в първия абзац да се постави ударението. Поздрави --Nadina 10:33, 3 август 2011 (UTC)

Напълно съгласен ;) Кой ще я премести?--MrPanyGoff 10:39, 3 август 2011 (UTC)
Оставям на теб :) Преди време в стремежа си към правилен правопис преместих една статия като поставих и с ударение, в резултат на което се изгуби цялата история. Затова вече съм предубедена към ударенията :) Поздрави --Nadina 10:43, 3 август 2011 (UTC)

Димитър Кутровски[редактиране]

Здравей, искам да направя страница на английски за българския тенисист Димитър Кутровски, но не знам как става, тъй като съм нов тук. Възможно ли е страницата на български език да се трансформира в такава на английски и само текста да бъде преведен? Благодаря предварително! Kr1s71an 15:29, 9 август 2011 (UTC)kr1s71anKr1s71an 15:29, 9 август 2011 (UTC)

Здравей, предполагам, че се надяваш да има някакъв бутон, който при натискане прави трансфер на страницата към съответен език :))) Уви, аз не знам за такъв. Всъщност, Укипедиите на различните езици са си съвсем самостоятелни бази макар и свързани помежду си с езиковите линкове. Въпреки това, ако знаеш как да стартираш страница тук същото мажеш да направиш и в английската Уики. Влез в английската уики и стартирай страница „Dimitar Kutrovski“ (например пусни името в търсачката и тя ще ти отговори, че няма такава страница и дали искаш да я създадеш - You may create the page "Dimitar Kutrovski", but consider checking the search results below to see whether the topic is already covered.). Кликаш върху червеното име и започваш. Отвори си успоредно в друг прозорец ето тази (Grigor Dimitrov) готова страница на БГ тенисист. Кликни „Edit“ и копирай (copy paste) от там схемата като попълваш данните за Кутровски. Като начало напиши 2-3 хубави представителни изречения на английски за уводната част, сложи Инфо кутията със снимката и данните в дясно и добави външни препратки и категория: „Categories: Bulgarian male tennis players“. после постепенно ъпгрейдвай. Ако имаш затруднения пиши ;) --MrPanyGoff 20:20, 9 август 2011 (UTC)
Виждам, че си се справил чудесно и си превел статията ми от български :) Ако има допълнителна информация би могъл да допълниш и българската. Поздрави :) --Nadina 20:14, 14 август 2011 (UTC)

Снимки в Комънс[редактиране]

Здравей, първо искам да те поздравя за уникалните снимки, които си качил в Комънс. Точно поради тази причина се обръщам с едно питане към теб — разполагаш ли с подобни висококачествени снимки на Националния исторически музей, Галерията за чуждестранно изкуство, промишлени предприятия или някое от министерствата, например на правосъдието ? В момента обработвам статията за България на английски и смятам да я предлагам за Featured Article след около седмица, но все още ми липсват няколко изображения, а авторите на подходящи такива във Flickr например не ми отговарят на съобщенията или не са съгласни да дадат своите под свободен лиценз. Освен това съм се захванал да подобрявам статиите за софийските музеи и галерии, но много малко от тях имат качествени изображения на фасадите, и би било добре да ги представим с нещо по-цветно. – Tourbillon Да ? 08:45, 4 декември 2011 (UTC)

Здравей, това за Sofia Featured Article е много похвално, желая успех и ако мога ще помагам за структурирането. По принцип всички сгради, с архитектурно-художествена стойност в България, присъстват в списъка ми с обекти за заснемане. Относно сградите, които споменаваш, не знам дали за седмица ще се появят подходящи условия, но ще поровя в архива си за Галерията за чуждестранно изкуство. Въпреки че, по мое мнение, в момента за София съм качил предостатъчно снимков материал за Featured Article. Все пак, процесът с появата на изображения е динамичен ;) затова ще те информирам при нови готови снимки свързани с темата.--MrPanyGoff 21:15, 4 декември 2011 (UTC)
Току що качих това ;) по темата: commons:File:National Library - Sofia.jpg --MrPanyGoff 21:47, 4 декември 2011 (UTC)
Супер е. Видях, че си качил и една на парламента, ще я бодна в статията за БГ, защото в момента използваната има малко кофти сянка, въпреки, че също е добра. – Tourbillon Да ? 20:57, 5 декември 2011 (UTC)

Оскари[редактиране]

Чудесно е, че си започнал да вкарваш старите церемонии. Ползвах донякъде една от двете ти статии като образец за Оскари 2012. Има още категории, които може би ще допълня до края на деня. Червените препратки обаче бодат очите. Ухилен съм Всъщност ти пиша това понеже трябва да се приеме някакъв универсален подход и всички издания да следват този модел. Честно казано, нито Оскари 2011, нито вариантът с n-та церемония ми допадат. Не знам ти как смяташ, че ще е добре да се назоват. --Rebelheartous 12:58, 6 февруари 2012 (UTC)

Така е, трябва универсален подход. „(10та церемония)“ може да се изписва с думи (десета церемония). Преди да започна дълго мислих и категорично отхвърлих присъствието само на година защото обърква публиката. „Церемония 2011“ например е за „Оскари“ 2010. Варианта „(10та церемония, 1938)“ пък е много дълъг. В основата на тези разработки (от английската уики) е церемонията т.е. събитието. Не се сещам за нещо по-добро от „Награди Оскар (9та церемония)“ или „Награди Оскар (девета церемония)“. --MrPanyGoff 13:43, 6 февруари 2012 (UTC)
Другоезичните Уикита, които не са последвали английския модел, а са поставили година, са внесли страшно объркване в енциклопедията. Мисля, че датчаните само слагат годината на филмите, всички други слагат годината на церемонията. Тези, които ползват само номерата на церемониите избягват конфузната ситуация.--MrPanyGoff 13:49, 6 февруари 2012 (UTC)
Относно Червените препратки, да може би е добре да останат черни. Само тук там ако има някое по-известно име на актьор или режисьор да бъде червено.--MrPanyGoff 13:55, 6 февруари 2012 (UTC)
Да, в смисъл като се каже Оскари 2012, естествено, че се разбира предходната година. Но си прав, че може би доста хора не са наясно с това. Айде ще помисля тия дни и ще ти пиша, ако ми хрумне някакво предложение.--Rebelheartous 10:12, 7 февруари 2012 (UTC)

Би ли погледнал следната беседа?--Rebelheartous (беседа) 19:45, 11 октомври 2012 (UTC)

Център Свети Егидий[редактиране]

Здравей,

Попаднах на статията Център Свети Егидий и бях изненадана от превода на името. Има ли го някъде другаде така преведено?--Ket (беседа) 14:21, 14 август 2012 (UTC)

Как предлагаш да бъде?--MrPanyGoff (беседа) 16:43, 14 август 2012 (UTC)
Например Сейнт Джайлс, както си му казват в Лондон и ако искаш в скоби пояснено Егидий, но аз поне сега чувам за този светец и това прави пояснението леко безсмислено от моя гледна точка. Освен това си имаме статия Сейнт Джайлс за църква в Единбург, което си е основание за аналогия--Ket (беседа) 08:44, 15 август 2012 (UTC)
По принцип нямам нищо против да бъде „Сейнт Джайлс“ обаче името на светеца само в английския и френския звучи по този начин. При всички други езици е Егидий. Като се започне от латински и италиански та до славянските + български. Ето справка тук: Saint Giles и тук в православието: pravoslavie.bg --MrPanyGoff (беседа) 09:01, 15 август 2012 (UTC)
Да, така е. С тази разлика, че когато името на светеца е пренесено върху друг обект - в случая наименование на район, който пък е свързан с името на църквата в същия район, е редно да се използва текущото име, използвано от местните жители. Така мисля аз, затова започнах и нишката. --Ket (беседа) 11:15, 15 август 2012 (UTC)
Като се позамисля, по-скоро статията за катедралната църква в Единбург би трябвало да се преименува. Правилното форматиране на името на статията по маниера на Уикипедия е: „Свети Егидий (Единбург)“.--MrPanyGoff (беседа) 11:45, 15 август 2012 (UTC)

<span="plainlinks" width="100%" style="background-color:#e9ecef; border: dashed #006699 1px; margin: 1em .5em .5em .5em; padding: .5em;"> Вашата последна реплика е прочетена от:   --Ket (беседа) 12:33, 15 август 2012 (UTC)

Церемонии[редактиране]

Нещо ми се губи смисълът на категоризирането на пренасочващите страници (като Оскари 1937) и то в различна категория от статиите, към които сочат.--Методи Колев 11:29, 16 август 2012 (UTC)

Смисълът е в търсенето. Увеличават се шансовете да попаднеш на дадената информация, какъвто впрочем е смисъла на повечето пренасочващи заглавия.--MrPanyGoff (беседа) 11:49, 16 август 2012 (UTC)
Мисълта ми беше за категоризирането, а не за самите пренасочвания (тях със сигурност трябва да ги има). Нямаме практиката да категоризираме пренасочвания (в en: категоризират пренасочвания към раздели на други статии, където информацията не е достатъчно, за да се създаде отделна статия). Просто в сегашния вид една и съща статия я има в една категория и в надкатегорията, но под друго име.--Методи Колев 12:27, 16 август 2012 (UTC)
OK, ако е толкова притеснително бих махнал категоризацията. Обаче доста се притеснявам, че ще се ограничи достъпа до информация, вследствие незнанието, че съществува такава информация. Тази категория с церемониите например е от застрашените. Това е отколешна слабост на системата - някъде има информация за нещо но е трудно намираема. Дори за опитни хора, които нонстоп се ровят из системата, понякога отнема много време (дни) въобще да разберат, че нещо си съществува. Стандартен потребител въобще няма да разбере за съществуването на дадени статии. Това са ми основанията. --MrPanyGoff (беседа) 13:04, 16 август 2012 (UTC)
В българоезичната Уикипедия поне аз не съм срещал категоризирани пренасочвания (тук пише в какви случаи ги използват в en:). Иначе всяка статия влиза само във възможно най-дълбоката подходяща категория (виж Уикипедия:Категории#Причисляване на страница към категория). Докато сме на темата, може и да греша, но числителните редни, когато се използват арабски цифри, се пишат „1-ви, 2-ри, 3-ти, 4-ти, 5-и, 6-и, 7-и, 8-и, 9-и, 10-и ...“ (поне така са показани в речника, в който погледнах). Поздрави, Методи Колев 14:04, 16 август 2012 (UTC)

Здравей, прочетох статията ти за 42-ра церемония „Оскар“ и ми направи впечатление филма Здравей Доли!, не е ли по-добре да се казва Хелоу Доли. Мюзикълът е поставян в български театри с това име и така е известен на широката общественост. Поздрави --Nadina 20:40, 20 януари 2013 (UTC)

Обмислях го и това. Вероятно е по-добре да. Като стартирам статията за филма пак ще помисля ;) Явно, че имам ангел хранител... който ми наблюдава стъпките :) Влюбен ли е, що ли? --MrPanyGoff (беседа) 20:44, 20 януари 2013 (UTC)

Музикална индустрия[редактиране]

Сърдечни благодарности за това, че си създаването на тази статия Сертификати на музикалната звукозаписна индустрия. --Станислав Николаев Flag of Bulgaria.svg 11:16, 22 юли 2013 (UTC)

Добре е, че все пак има и такива хора, които се радват на създаването... ;) --MrPanyGoff (беседа) 11:25, 22 юли 2013 (UTC)

Снимка на Народния театър, София[редактиране]

Здравей :) Искам да те помоля да изрежа част от снимката ти на главната фасада на театъра (тази). Искам да я поставя в една от статиите за елементите на античния храм и ми трябва за да се види по-добре самият елемент. Всъщност, аз съм я изрязала, може ли да ти изпратя няколко варианта на пощата, за да ги качиш в Комънс ти, като автор? Поздрави и лек ден! --Молли (беседа) 11:40, 16 октомври 2013 (UTC)

Пуснах статията Архитрав с цялата снимка на театъра, но ми се иска да поставя по-детайлна. --Молли (беседа) 16:17, 16 октомври 2013 (UTC)

OK, само кажи какво точно искаш да направя? Пращай каквото има за пращане ;)--MrPanyGoff (беседа) 14:31, 17 октомври 2013 (UTC)
Сещам се, че снимката не е моя, за да кача детайли от нея в нета и да ти пратя адреса им. Затова ще ти обясня какво точно ми трябва. От най-големия възможен размер на снимката трябва да се изреже детайл, кото да обхваща цялото име на театъра, със съвсем малко празно поле отстрани. Надолу да достига до средата на прозорците, а отгоре - само долната част на фронтона, евентуално с най-ниско разположената глава. Ако държиш да спазваш някакво съотношение височина/ширина, води се по надписа. Дано съм обяснила достатъчно добре. След това този детайл трябва да се качи в Комънс, за да го взема от там. Или, ако искаш, направо изтрий снимката на театъра в статията Архитрав и сложи на нейно място детайла. Благодаря ти много за отзивчивостта и лека вечер. --Молли (беседа) 15:15, 17 октомври 2013 (UTC)

Vidi[редактиране]

http://www.makemigration.com/iselenistvoweb/index.php?page=iselenici&id=249&tip_iselenici=2

http://www.makemigration.com/iselenistvoweb/index.php?page=iselenici&id=249&tip_iselenici=7

Обсъждането е приключило на 04 юни 2014, 08h (UTC)!?Уикипедия:Страници за изтриване/Игор Янев

Жак Дере[редактиране]

Здравейте, ако обичате променете името на статията си на правилното Жак Дьоре. Тук има т. н. нямо "Е", което се предава с наше "ЬО". Чуйте също в това произношение колко ясно се чува звукът "ЬО" [5]. Поздрави! 109.120.215.208 17:21, 5 януари 2015 (UTC)

Покана за участие в „Уики обича Земята“[редактиране]

Здравей, MrPanyGoff!

Обръщаме се към теб като към един от най-активните редактори в Уикипедия на български с покана да допринесеш със своите свободни снимки на българската природа. smile emoticon Може вече да знаеш, а може и сега да научаваш, но от началото на месеца тече фотоконкурсът „Уики обича Земята“. Състезанието съществува от три години и тази година в България се провежда за първи път – от 1 до 30 юни. Целта е да се съберат снимки от защитените местности, резервати, природни и национални паркове на България. Ще се радваме, ако се включиш и допринесеш със своите снимки, които може и да са направени преди периода на конкурса. От всички качени в националния етап на състезанието снимки, журито ще избере десетте най-добри, които ще продължат в международния етап на "Wiki Loves Earth", където победителите ги чакат чудесни награди като участие на конференцията Wikimania'2016 в Италия. :-)) От организаторите.MediaWiki message delivery (беседа) 11:01, 13 юни 2015 (UTC)

Статия за Мирна Лой[редактиране]

Здравейте!

Попаднах на статията Ви относно Мирна Лой. Бих искала да подчертая, че името на актрисата се произнася Мърна. Позволих си да поправя грешката в самата статия, но би било добре, ако нанесете съответните промени и в заглавието. ~~ Vintagey