Работно място

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Бюро с компютри

Работното място е най-малката структурна част в пространство за производство или управление, в което работещият е свързан с оръдията на труда за осъществяване на работен процес, с който се постигат целите в резултат от труда.

Работното място е самото място – офис, бюро, цех, работилница и т.н., където работещият разполага с физическите ресурси, които са му необходими, за да извършва своята конкретна работа. В технологичен аспект, това включва материалите и техническите средства, необходими на работещия. Като пример работното място може да е съоръжено с работни инструменти, производствена машина, контролни средства за управление на производствен технологичен процес или компютър, екран, клавиатура, мишка, принтер и т.н., както и мрежова връзка и интерфейс на фирмените системи.

Понякога като работно място се означава и позицията, която някой заема в дадена фирма и организация, както и цялостната организационна среда на неговата работа.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Poste de travail“ в Уикипедия на френски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.