Роджър Уолш

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Роджър Уолш
американски психолог
Roger Walsh.jpg
Роден
Научна дейност
Област Психология, антропология

Уебсайт drrogerwalsh.com
Роджър Уолш в Общомедия

Роджър Н. Уолш e професор по философия, антропология и психиатрия в Калифорнийския Университет в Ървин (Калифорния), и в департамента по Психиатрия и Психологично поведение, в Колежа по Медицина (УСА). Уолш е уважаван за неговата гледна точка към психотропните лекарства и изменените се състояния на съзнанието във връзка с духовните аспекти в психиката, и е цитиран многократно в медиите във връзка с психологията, духовността и терапевтичните ефекти на медитацията.

Според работата на Д-р Уолш в Калифорнийския Университет, той участва в шест различни сфери на изследване: 1) психологическо сравнение на различните школи на психологията и психотерапията 2) изучаване на Азиатските психологии и философии 3) ефектите от медитацията 4) трансперсонална психология 5) психология на религията и 6) психологията на човешкото оцеляване (изследвайки психологическите причини и следствия на текущата глобална криза).

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Roger Walsh“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.