Роналд Фейърбърн

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Роналд Фейърбърн
британски психоаналитик
Роден
Починал

Уилям Роналд Додс Фейърбърн (на английски: William Ronald Dodds Fairbairn) е британски психиатър и психоаналитик, член на Британското психоаналитично общество, централна фигура в развитието на теория на обектните отношения в психоанализата.

Роден е в Единбург през 1889 г. Обучава се в Единбургския университет три години, където учи богословие и гръцки учения. Служи заедно с генерал Аленби в Палестинката кампания и когато се завръща започва медицинското си обучение. Също изучава психология и практикува психоанализа.

Портал В Портал Психология можете да намерите още много страници свързани с темата психология.
Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Ronald Fairbairn“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите.