Самозарядна винтовка

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Американска полуавтоматична винтовка М1 A1 Carbine

Самозарядна винтовка (или полуавтоматична винтовка) се нарича винтовка, стрелбата от която се води само с единични изстрели, но е с автоматично презареждане. По този начин тя не е напълно автоматична, тъй като за произвеждането на следващия изстрел стрелецът трябва да отпусне и пак да натисне спусъка.

Пример за самозарядна винтовка е M1 Garand (на снимката) винтовка използвана много от американските военнослужещи през Втората световна война.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Самозарядная винтовка“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.