Света дяволица

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Света дяволица
Santa diabla
Лого на Света дяволица
ЖанрЕкшън
Съспенс
Драма
Криминален
ФорматТеленовела
Създател(и)Хосе Игнасио Валенсуела
СценарийХосе Игнасио Валенсуела
РежисураЛуис Мансо
Мигел Варони
Рикардо Шварц
Артуро Мануит
АктьориГаби Еспино
Аарон Диас
Химена Дуке
Карлос Понсе
Уанда Д'Исидоро
Линкълн Паломеке
Начална мелодияSanta diabla на Карлос Понсе и Аарон Диас
Страна САЩ
ЕзикИспански език
Епизоди136
Продукция
Изпълнителен продуцентКармен Сесилия Урбанеха
Хосе Херардо Гюлен
Продуцент(и)Паола Алиегро
Времетраене42-45 минути
Разпространение
ТВ каналТелемундо
КартинаHDTV 1080i
ЗвукСтерео
Излъчване6 август, 2013 г.-
24 февруари, 2014 г.
Хронология
Господарят на небесата
Тексаската Камелия
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

Света дяволица (на испански: Santa diabla) е испаноезична теленовела на компания Телемундо създадена през 2013 г. в САЩ. Главните роли са поверени на Габи Еспино, Аарон Диас, Карлос Понсе и Химена Дуке. Теленовелата се излъчва от 6 август, 2013 до 24 февруари, 2014 г. по канал Телемундо.

История[редактиране | редактиране на кода]

Санта Мартинес е скромна жена от село, която е щастливо омъжена за ученическата си любов Уили Делгадо и има син на име Уили младши. Животът ѝ се променя когато Гаспар Кано, най-влиятелния и богат адвокат в селото наема Уили за учител по музика на своята внучка Даниела. Щастливи от по-доброто бъдеще, което ги очаква, Санта и Уили празнуват, но не всичко изглежда толкова хубаво. Барбара Кано, майката на Даниела е обсебена от Уили и непрестанно го преследва. По лошо става когато той научава, че Даниела употребява наркотици. Даниела разбира, че е разкрита и заедно с майка си Барбара решават да си отмъстят. Двете скалъпват историята, че Уили е насилил Даниела и така го вкарват в затвора, където го осъждат на 30 години затвор. Против волята си Санта напуска страната заедно със сина си по молба на съпруга си. Появява се възможност невинността на Уили да бъде доказана, но това не е в полза на семейство Кано, тъй като целия този фарс ще се разкрие публично. Тогава Умберто Кано, обвинителния адвокат по делото и чичо на Даниела решава да го премахне от пътя си като го убие в затвора. При посещение, Санта разбира, че Уили е умрял в затвора. Животът ѝ се преобръща и под името Аманда Браун тя решава да отмъсти на семейство Кано, като накара всеки един от тях да страда. Тя е готова да стигне докрай и да понесе последиците, но не подозира за появата на Сантяго Кано, брат на Умберто Кано. Тя се влюбва в него още от пръв поглед, и това може да обърка целия ѝ план. Сега тя трябва да избере между отмъщението и любовта която може да я направи щастлива.

Актьори[редактиране | редактиране на кода]

Награди и номинации[редактиране | редактиране на кода]

На наградите Premios Tu Mundo 2014 г. продукцията става „Теленовела на годината“. Печели най-много статуетки в категориите „Аз съм секси и го знам“ и „Най-добрата лоша“ за Химена Дуке, „Заслужила актриса“ за Хилда Хадок, „Перфектната двойка“ за Габи Еспино и Карлос Понсе, „Най-добър момент на лош късмет“, „Най-добрият лош“ за Карлос Понсе и „Любима актриса в главна роля“ за Габи Еспино.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]