Сергей Минаев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Сергей Минаев
(Сергей Сергеевич Минаев)
руски писател
СергейМинаев 2008.jpg
Роден: 24 януари 1975 г.
(на 41 г.)
Москва, Съюз на съветските социалистически републики

Сергей Сергеевич Мина̀ев (на руски: Сергей Сергеевич Минаев), роден на 25 януари 1975 в Москва, е руски бизнесмен и писател. На български език са публикувани пет негови книги.

Сергей Минаев се прочува с дебютния си роман „Духless”, който го превръща в световна знаменитост. Млад мениджър по продажбите в голяма мултинационална компания, той започва да пише „Духless”, нахвърляйки мислите си върху салфетки в заведения. Книгата излиза в скромен тираж, но се изчерпва за седмица. Всички започват да говорят за нея. Продажбите в Русия надхвърлят тези на преводите на световни бестселъри. Както никой друг преди него, Минаев улавя духа на своето време, стремежа към материален успех за сметка на духовна празнота. „Таймс” прави специален материал за младата руска сензация.

Сергей Минаев продължава да е сред горещите имена в съвременната руска литература, защото винаги е на гребена на вълната. В „Духless” изобличава пороците на новата презадоволена каста. „Media Sapiens” става наръчник за пиарите и изкушените от медийни манипулации, а по схемата от книгата е направен опит да бъде фалирана голяма българска банка. „The Мацки” показва как може да бъде манипулиран интимният живот на човека. В „Мразя тази столица!” Минаев задава въпроса: Какво стана с мечтите ни?[1]

Трудове[редактиране | редактиране на кода]

Издадени в България:

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. "Мразя тази столица!" Голямото завръщане на Сергей Минаев, авторът на "Духless"

[редактиране | редактиране на кода]