Сертификация на музикалните произведения

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Сертифициране на музикалните произведения (на английски: Music recording sales certifications) е система за сертификация (оценка за съответствие), на която се подлагат копията на продадените или свалени музикални произведения (творческата продукция на изпълнителя, която е достъпна за продажба или разпространение).

Практически всички страни използват варианта на Американската асоциация на звукозаписните компании, които присвояват на продуктите статусите златен, платинен и брилянтен. Във Великобритания се използва и сребърен статус. Количеството продажби или сваляния, изисквани за такъв статус, варират в различните страни.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Сертификации музыкальных произведений“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.