Сивите

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Артистична представа за сивите извънземни

Сивите извънземни или Сивите са предполагаем вид извънземни, за които различни източници твърдят, че посещават Земята, както и че са отговорни за множество отвличания на хора и осакатявания на добитък.

Описание[редактиране | редактиране на кода]

Описанието на този вид или раса е получена на базата на множество свидетелства на хора твърдящи, че са ги наблюдавали. Според бившия астронавт на НАСА Едгар Мичъл, те са малки сиви същества – ниски, крехки, с големи очи и големи глави [1]. Обикновено тяхната височина е между 90 см. и 1.50 м. Имат големи черни очи, липсва каквото и да било окосмяване.

Произход[редактиране | редактиране на кода]

Мнозина уфолози приемат, че този вид извънземни наистина съществуват и дори посочват, че вероятно тяхната родна планета се намира около една от звездите в двойната звездна система Зета Ретикули. Това се дължи на един предполагаем случай на отвличане от извънземни от 1961, при който на потърпевшата Бети Хил е показана звездна карта [2]. Според списъка с планети извън слънчевата система досега, професионалните астрономи не са потвърдили съществуването на планети около тези звезди.

Възстановка на картата, която според Бети Хил са и показали извънземните същества

Културно влияние[редактиране | редактиране на кода]

Сивите извънземни се появяват в множество научно-фантастични книги и филми. Някои от тези книги са преведени и на български език като "Сивите" на Уитли Стрийбър [3]. Сивите се споменават в 75% от разказите на американци твърдящи, че са отвличани от извънземни и в 20% от разказите на европейци [4]. Сивите извънземни са навлезли в съвременната поп-култура и често се определят като съвременен еквивалент на митичните създания от миналото като демоните.

Сделки със Земята[редактиране | редактиране на кода]

За първи път Сивите осъществяват контакт с член на световно правителство през 1933 г. в Германия. Те обаче се отказват от немското правителство, защото то вече се е посветило на сътрудничество с групата Гиза – ренегатска организация от извънземни, установили главната си квартира под платото Гиза в Египет. Te били главно Плеядианци. Ащар, Комигал, дори Йехова били част от тази група за известно време. 

Те дошли тук, за да си играят на Господ с нас. Хората ги боготворeли, защото използвали напреднали технологии.

Благодарение на контактите си с групата Гиза през 30-те години на XX век германците строели ракети и започнали космическа програма. Технологията, която развили обаче, била използвана за създаване на оръжия, тъй като немското правителство било убедено, че ни очаква извънземна инвазия. Групата Гиза твърдяла, че Сивите са тук, за да ни завладеят, но това досега не се случило. Били проектирани оръжия като: звукови устройства, лазери, неутронни бомби, оръжия с лъчи от частици и т.н. Въпреки че такива оръжия били създадени реално много по-късно във времето, много други технологии били споделени с немците – антигравитация, свободна енергия и т.н.

САЩ първи отварят врати за Сивите. През 1947 г. се осъществил истински контакт между Сивите и властта на САЩ. Първият контакт лице в лице бил, когато свалили извънземна летателна машина, събитие известно като инцидента в Розуел. Това принудило Сивите да общуват с нас по-рано, отколкото те самите планирали. След катастрофата в Ню Мексико, САЩ, СССР и Великобритания (на най-високо ниво) станали кръвни братя. Никое от тези правителства нямало представа какво всъщност планира Германия. Тя пазела в дълбока тайна контакта си с групата Гиза. Инцидентът в Розуел показал, че спешно трябва да се разработи истинска космическа програма за защита на Земята. Правителствата на САЩ и СССР смятали, че присъствието на толкова напреднали технологично извънземни би могло да бъде заплаха. Но Сивите, по свой маниер, влезли в тези правителства чрез измама. Истинската космическа програма, подземната такава, за която ние чак сега започваме да научаваме, първоначално била финансирана от членове на Римския Клуб.

По-рано, в периода 1850-1950 г., Сивите извършвали експерименти с добитък и хора. NSA (основана 1950 г.) разбрала, че точно Сивите носят отговорност. Когато през 1952 г. американското правителство сваля извънземната летателна машина, се дало началото на един продължителен контакт. Сивите знаели, че е необходимо да се съюзят с високо поставено политическо лице, за да могат да осъществят експериментите си и да спасят вида си. Тоест трябвало да се разберат. Тайна политическа структура в правителството трябвало да бъде посредник между Сивите (технологичните богове) и хората. Военните били много ентусиазирани от комуникацията с извънземните, надявали се на размяна на технологии срещу ресурси. Тази политическа структура била NSA. Първоначалната й цел била контакт и изучаване на извънземни.

През май 1954 г. във въздушната база Холоман американското правителство сключило официален договор със Сивите. Някои от клаузите там били размяна на технологии, антигравитация, метали, сплави, технологии за усвояване на свободна енергия, медицински познания за човешкото тяло. Всичко, което Сивите чакали в размяна било да им позволят да наблюдават човешкото развитие и да останат тук на Земята. Подписването на този договор било най-значимото събитие в човешката история, защото то ни насочило в посока, в която ние не бихме тръгнали и ни поставя в ситуация, за която не сме подготвени – да сме домакини на извънземни.

Допълнително[редактиране | редактиране на кода]

Това са извънземни, които най-често се свързват с отвличанията от извънземни. Твърди се, че Сивите са интелигентна раса, която посещава Земята и тайно провежда медицински експерименти върху хората. Паранормалното около тях варира между намеренията им и физическото им описание. Най-често че Сивите са описвани като дребни на ръст, безполови, с гладка и сива кожа и големи глава и очи. Те са хуманоидни същества, които нямат отличителни външни органи като нос, уши или полови органи. Телата им са непропорционално малки и по тях не се забелязват мускули. При проучване от 1995г. са разгледани данните за хора, твърдящи, че са отвлечени от извънземни и е изчислено, че описанията на Сивите присъстват в 50% от случаите в Австралия, 43% в САЩ, 90% в Канада, 67% в Бразилия, 20% в континентална Европа и 12 във Великобритания. Някои предполагат, че родната планета на тези същества се намира в звездната система Зета Ретикули. От там и някои ги наричат Ретикулианци. Сивите често са разделяни на две групи, като едните са значително по-високи. Една от теориите е, че по-дребните не са живи същества, а са изкуствено създадени роботи. Хора описват как Сивите поглеждали човека в очите и извършвали умствена намеса. Това пораждало състояние на хипноза или директно провокирало различни емоции. Според английския биолог Джак Коен, описанието на Сивите, имайки предвид, че са еволюирали в различен свят и околна среда, се оказва прекалено близко то човешкото, за да бъде прието като извънземна раса. Това ни връща отново на теорията, че тези същества са оказали влияние върху човешката еволюция на Земята в миналото или пък са древна човешка раса, която е била принудена да напусне планетата и сега ни наблюдава.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

  1. Едгард Мичъл: Извънземните съществуват и са идвали няколко пъти на Земята, Информационна агенция БЛИЦ, 24 юли 2008, 20:02
  2. Ажажа, Владимир. Под "похлупака" на извънземния разум. 2004. ISBN 954-738-114-8.
  3. store.bg "Сивите", автор: Уитли Стрийбър, ISBN 9545857129
  4. Bryan, C.D.B. Close Encounters of the Fourth Kind. Alfred A. Knopf, Inc, 1995. ISBN B000I1AFBA.