Потребител беседа:Vajsov: Разлика между версии

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Отговор
Ред 41: Ред 41:
|}<!-- Никой не следи посолството, затова тази връзка по-добре да не се показва, докато не измислим нещо по-добро.<p align="right"><small>[[Уикипедия:Посолство|Don't speak Bulgarian?]]</small></p> -->
|}<!-- Никой не следи посолството, затова тази връзка по-добре да не се показва, докато не измислим нещо по-добро.<p align="right"><small>[[Уикипедия:Посолство|Don't speak Bulgarian?]]</small></p> -->
-- [[Потребител:PowerBUL|PowerBUL]] ([[Потребител беседа:PowerBUL|беседа]]) 11:32, 5 юни 2021 (UTC)
-- [[Потребител:PowerBUL|PowerBUL]] ([[Потребител беседа:PowerBUL|беседа]]) 11:32, 5 юни 2021 (UTC)

:Статията за Дуранкулак-некропола е различна от тази за Дуранкулак-Големия остров. Става дума за друг археологически обект. Това е праисторически некропол, най-големият в Европа с проучени над 1200 погребения. Тук е открито и най-старата злато в Европа. За него не е писано в статията за Дуранкулак-Големия остров. Ако е допустимо искаме да представи некропола при Дуранкулак с отделна статия. [[Потребител:Vajsov|Vajsov]] ([[Потребител беседа:Vajsov|беседа]]) 04:33, 9 ноември 2021 (UTC)


== Проект Археология ==
== Проект Археология ==

Версия от 04:33, 9 ноември 2021

Здравей, Vajsov!

Добре дошъл/дошла в Уикипедия, свободната енциклопедия. Най-подходящото място, откъдето можеш да започнеш твоята работа тук, е въведението. Няма нужда да притежаваш някакви специални умения, за да допринасяш в полза на енциклопедията, така че не се колебай и дай своя принос!

Уикипедия е свободна енциклопедия, базирана на уики-технологията. С нея изграждаме мрежа от статии, категории, портали и други, които могат да бъдат редактирани от всеки и по всяко време. Всички съвети и препоръки, които ще получиш от по-опитните уикипедианци, са само с добри намерения и с цел да те улеснят. Надяваме се и ти да помагаш на новите потребители след време.

Моля да се запознаеш с условията за ползване, достъпни най-отдолу на всяка страница. Не ползвай Уикипедия и сродните проекти, ако не ги приемаш.

Помощ
Съвети към новодошлите
  • Уикипедия е енциклопедия – статиите в нея трябва да бъдат написани в енциклопедичен стил.
  • Преди да създадеш нова статия, увери се, че нейният обект отговаря на критериите за значимост. Не е добра идея да пишеш за себе си, това е конфликт на интереси
  • Много важно е статиите, които пишеш, да съблюдават неутралната гледна точка и информацията в тях да е подкрепена с цитирани източници и то благонадеждни.
  • За тестове и чернови можеш да използваш твоя подстраница, например Потребител:Vajsov/Пясъчник.
  • Отбелязвай за наблюдение страниците, които редактираш или те интересуват, чрез звездичката горе в дясно на страниците или чрез отметката „Наблюдаване на страницата“ при редактиране. Така ще можеш да следиш промените по тях чрез твоя списък за наблюдение. В настройките можеш да включиш опцията „Добавяне на страниците, които редактирам, в списъка ми за наблюдение“, което прави това автоматично.
  • Много от статиите в българската Уикипедия са изцяло или частично преведени от другоезични Уикипедии. Ако знаеш други езици, можеш да допринасяш и по този начин. По правило, най-отдолу на преведените статии се поставя шаблон {{Превод от}}.
  • Подписвай се когато пишеш на дискусионните страници (става с четири вълнообразни черти, ~~~~, или с щракване върху бутона за подпис над полето за редактиране).
  • Ако искаш да привлечеш вниманието на друг редактор, използвай в своята реплика шаблона {{@}} заедно с потребителското име на редактора, например {{@|Vajsov}}. Не забравяй за подписа от горната точка!
  • Ако желаеш, може да споделиш нещо за себе си на твоята потребителска страница. Възможността другите да се запознаят с твоите знания и опит придава тежест на редакциите ти.
  • Кутийката „Вавилон“ показва какви езици говориш. Желателно е да я добавиш към потребителската си страница.
  • Картинките, които качваш за ползване в Уикипедия трябва да бъдат под свободен лиценз, а не със запазени авторски права. Ти притежаваш авторските права на картинките, създадени от теб, ако не са производни на други творби.
Ако нещо не трябва да е в Уикипедия
  • Ако откриеш статия с изцяло неенциклопедично съдържание или създадеш статия по погрешка, добави шаблона {{бързо изтриване|причина}} към текста, за да бъде статията премахната след преглед от администратор.

-- PowerBUL (беседа) 11:32, 5 юни 2021 (UTC)[отговор]

Статията за Дуранкулак-некропола е различна от тази за Дуранкулак-Големия остров. Става дума за друг археологически обект. Това е праисторически некропол, най-големият в Европа с проучени над 1200 погребения. Тук е открито и най-старата злато в Европа. За него не е писано в статията за Дуранкулак-Големия остров. Ако е допустимо искаме да представи некропола при Дуранкулак с отделна статия. Vajsov (беседа) 04:33, 9 ноември 2021 (UTC)[отговор]

Проект Археология

Привет! Забелязвам че имате приноси свързани с археологията. Ако желаете може да се включите в Проект Археология. Поздрави! усмивка --PowerBUL (беседа) 11:32, 5 юни 2021 (UTC)[отговор]

Предварителен преглед

Информация Добре дошли и благодаря, че допринасяте за обогатяването на Уикипедия. Вашите многобройни редакции в страницата Хенриета Тодорова са съхранени. Моля, при бъдещи редакции използвайте бутона „Предварителен преглед“, който се намира под основната текстова кутия и полето „Резюме“, между бутоните „Съхраняване“ и „Показване на промените“. Използването му позволява да се види как ще изглежда страницата след направена редакция, преди тя да бъде съхранена.

Силно препоръчително е да се използва бутонът „Предварителен преглед“.

Силно препоръчително е използването на бутона „Предварителен преглед“ преди съхраняване на направените редакции. Предварителният преглед дава възможност на редактора да види първо как би изглеждала страницата и да провери дали не е допуснал пропуски и грешки. В случай че забележи неточности, той може да ги отстрани своевременно и така да избегне многократното съхраняване на версии с минимални разлики помежду им.

Съхраняването многократно в рамките на кратък период увеличава вероятността от конфликт на редакции. Използването на „Предварителния преглед“ намалява вероятността за подобен проблем, защото редакторът има възможност да внесе всички необходими промени и поправки в рамките на една редакция. Благодаря. --Ted Masters (беседа) 09:15, 20 юли 2021 (UTC)[отговор]

Здравейте! Само за един ден сте направил 77 редакции в една страница! Всъщност, редакциите са почти 100, ако броим и редакциите от IP адресите, които вероятно също са направени от Вас самия. Това затруднява проверката и води до трупането на огромен брой редакции в редакционната история на страницата. Отново Ви напомням, че може би няма да бъде никак лошо, ако опитате да използвате предварителния преглед. Благодаря! --Ted Masters (беседа) 23:05, 25 октомври 2021 (UTC)[отговор]