Андроид-убиец: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м {{цитат уеб/книга/периодика}} премахване на език-икона= / lang-icon=
м overlinking
 
Ред 27: Ред 27:
| код-Allmovie =
| код-Allmovie =
}}
}}
'''„Андроид-убиец“''' ({{lang|en|Murder and the Android}}) е [[американски]] [[телевизионен филм]] от [[1959]] [[година]], създаден от [[телевизия]] [[Ен Би Си]] по мотиви от [[разказ]]а на [[Алфред Бестър]] „''Наивният Фаренхайт''“. Той е част от поредицата на [[Ен Би Си]] „[[Неделна демонстрация]]“.
'''„Андроид-убиец“''' ({{lang|en|Murder and the Android}}) е [[американски]] [[телевизионен филм]] от [[1959]] [[година]], създаден от [[телевизия]] [[Ен Би Си]] по мотиви от [[разказ]]а на [[Алфред Бестър]] „''Наивният Фаренхайт''“. Той е част от поредицата на Ен Би Си „[[Неделна демонстрация]]“.


== Сюжет ==
== Сюжет ==

Текуща версия към 16:45, 27 март 2020

Андроид-убиец
Murder and the Android
РежисьориАлекс Марч
ПродуцентиРобърт Алън Ауртър
СценаристиАлфред Бестър
В ролитеКевин МакКарти
Рип Торн
Владимир Соколоф
Сюзън Плешет
Соно Осато
РазпространителЕн Би Си
Жанрбиографичен
комедия
драма
Премиера18 октомври 1959
Времетраене60 минути
Страна САЩ
Езиканглийски
Цветностцветен
Външни препратки
IMDb

„Андроид-убиец“ (на английски: Murder and the Android) е американски телевизионен филм от 1959 година, създаден от телевизия Ен Би Си по мотиви от разказа на Алфред БестърНаивният Фаренхайт“. Той е част от поредицата на Ен Би Си „Неделна демонстрация“.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Историята във филма се развива 400 години напред в бъдещето, където един човек наследява андроид. Това синтетично същество е разработено в лаборатория като покорен и послушен помощник. Нещо в андроида се поврежда и той започва да се опитва да доминира над собственика си.

Край на разкриващата сюжета част.

В ролите[редактиране | редактиране на кода]

Номинации[редактиране | редактиране на кода]

Филмът е номиниран за Награда „Хюго“ в категорията „Най-добро драматично изложение“.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Fullcredits for Murder and the Android // IMDb. Посетен на 22 ноември 2014. (на английски)
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Murder and the Android в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​