Крум Савов (журналист): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
без външни препратки в текста на статията
Trendafilov5 (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Ред 15: Ред 15:


== Професионален път ==
== Професионален път ==
Започва работата си като спортен журналист във в. „[[Народен спорт]]“. През [[1990]] г. печели конкурс за тримесечно обучение във [[Франция]] в една от школите на [[Бернар Тапи]]. След завръщането му започва работа в [[БНТ]] и тогавашната [[Ефир 2]], където остава до [[1994]] г. След създаването на [[Нова телевизия]] е поканен да оглави спортния отдел, където Крум Савов е Главен редактор в редакция „Спорт“ и водещ на „[[Спортен свят]]“ по Нова телевизия до [[30 ноември]] [[2008]] г., а от [[2009]] по [[Диема]]. На 8 март 2009 г. Крум Савов започва работа, като съводещ на [[Велислав Вуцов]] в новото спортно предаване „Спортмания“ по [[Канал 3]]. Към момента е самостоятелен водещ на предаването „Спортът по Канал 3“, а също така е и главен редактор на медията „LivеМеdia“, която събира сайтовете „Livesport.bg“, „Livenews.bg“ и „LiveBiz.bg“. На 9 декември 2019 г. след дългогодишно отсъствие от екрана, той започна работа като водещ на новото му предаване „На ринга“ по [[7/8 ТВ]], където той се завърна на екран.
Започва работата си като спортен журналист във в. „[[Народен спорт]]“. През [[1990]] г. печели конкурс за тримесечно обучение във [[Франция]] в една от школите на [[Бернар Тапи]]. След завръщането му започва работа в [[БНТ]] и тогавашната [[Ефир 2]], където остава до [[1994]] г. След създаването на [[Нова телевизия]] е поканен да оглави спортния отдел, където Крум Савов е Главен редактор в редакция „Спорт“ и водещ на „[[Спортен свят]]“ по Нова телевизия до [[30 ноември]] [[2008]] г., а от [[2009]] по [[Диема]]. На 8 март 2009 г. Крум Савов започва работа, като съводещ на [[Велислав Вуцов]] в новото спортно предаване „Спортмания“ по [[Канал 3]]. Към момента е самостоятелен водещ на предаването „Спортът по Канал 3“, а също така е и главен редактор на медията „LivеМеdia“, която събира сайтовете „Livesport.bg“, „Livenews.bg“ и „LiveBiz.bg“. В период от 9 декември 2019 г. до 9 март 2020 г. след дългогодишно отсъствие от екрана, той започна работа като водещ на новото му предаване „На ринга“ по [[7/8 ТВ]], където той се завърна на екран. От 30 март 2020 г. Крум Савов ще води ново предаване по [[7/8 ТВ|същата телевизия]], което ще се излъчва всеки делник от 19:00 часа. То ще се казва „Крум Савов Live“.


== Външни препратки ==
== Външни препратки ==

Версия от 19:59, 27 март 2020

Тази статия е за български спортен журналист. За български фотограф вижте Крум Савов (фотограф).

Крум Савов
български спортен журналист
Роден
14 юни 1960 г. (63 г.)

Учил вПърва английска езикова гимназия

Крум Бориславов Савов е български спортен журналист.

Биография

Роден е на 14 юни 1960 г. в София. Майка му е от гр. Брезник, а баща му от гр. Перник, но рано остава сирак. Завършил е английска гимназия, а впоследствие МИО в УНСС и журналистика в Софийския университет. От дете тренира футбол в ЦСКА, където му е районът, а не в любимия Локомотив. До края на следването си в университета играе в различни втородивизионни отбори и паралелно тренира тенис. Обича футбола и тениса.

Женен е от май 2004 г. Съпругата му Мая е 16 години по-млада от него, по професия фармацевт. През февруари 2007 година става баща на близначета – Крум младши и Катрин.

Професионален път

Започва работата си като спортен журналист във в. „Народен спорт“. През 1990 г. печели конкурс за тримесечно обучение във Франция в една от школите на Бернар Тапи. След завръщането му започва работа в БНТ и тогавашната Ефир 2, където остава до 1994 г. След създаването на Нова телевизия е поканен да оглави спортния отдел, където Крум Савов е Главен редактор в редакция „Спорт“ и водещ на „Спортен свят“ по Нова телевизия до 30 ноември 2008 г., а от 2009 по Диема. На 8 март 2009 г. Крум Савов започва работа, като съводещ на Велислав Вуцов в новото спортно предаване „Спортмания“ по Канал 3. Към момента е самостоятелен водещ на предаването „Спортът по Канал 3“, а също така е и главен редактор на медията „LivеМеdia“, която събира сайтовете „Livesport.bg“, „Livenews.bg“ и „LiveBiz.bg“. В период от 9 декември 2019 г. до 9 март 2020 г. след дългогодишно отсъствие от екрана, той започна работа като водещ на новото му предаване „На ринга“ по 7/8 ТВ, където той се завърна на екран. От 30 март 2020 г. Крум Савов ще води ново предаване по същата телевизия, което ще се излъчва всеки делник от 19:00 часа. То ще се казва „Крум Савов Live“.

Външни препратки