Юнивърсъл Мюзик Груп: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
м overlinking
Ред 20: Ред 20:
UMG притежава най-голямото музикално издателство в света, ''Universal Music Publishing Group'', след придобиването на ''BMG Music Publishing'' през май 2007 г.
UMG притежава най-голямото музикално издателство в света, ''Universal Music Publishing Group'', след придобиването на ''BMG Music Publishing'' през май 2007 г.


Главният офис на ''Vivendi'' се намира в [[Париж]], [[Франция]]. В [[САЩ]] основният офис на ''Vivendi'' е в [[Ню Йорк]], а седалището на UMG се намира в [[Санта Моника]], [[Калифорния]]. Още американски офиси UMG има в [[Холивуд]], [[Юнивърсъл Сити]] и [[Ню Йорк]]. Извън САЩ важни офиси на компанията са тези в [[Лондон]] и [[Берлин]].
Главният офис на ''Vivendi'' се намира в [[Париж]], [[Франция]]. В [[САЩ]] основният офис на ''Vivendi'' е в [[Ню Йорк]], а седалището на UMG се намира в [[Санта Моника]], [[Калифорния]]. Още американски офиси UMG има в [[Холивуд]], [[Юнивърсъл Сити]] и Ню Йорк. Извън САЩ важни офиси на компанията са тези в [[Лондон]] и [[Берлин]].


== Източници ==
== Източници ==

Версия от 14:02, 1 април 2020

Universal Music Group
Централата в Санта Моника
Собственик Vivendi SA
Основана1934 г. (като Decca Records USA)
СтранаUSA
МястоСанта Моника, Калифорния
Уебсайтuniversalmusic.com
Universal Music Group в Общомедия

Universal Music Group (Юнивърсъл Мюзик Груп), известна още с абревиатурата UMG, е най-голямата музикална корпорация в света. Подразделение е на френския медиен конгломерат Vivendi SA. Има регионални представителства в 60 страни[1].

UMG притежава най-голямото музикално издателство в света, Universal Music Publishing Group, след придобиването на BMG Music Publishing през май 2007 г.

Главният офис на Vivendi се намира в Париж, Франция. В САЩ основният офис на Vivendi е в Ню Йорк, а седалището на UMG се намира в Санта Моника, Калифорния. Още американски офиси UMG има в Холивуд, Юнивърсъл Сити и Ню Йорк. Извън САЩ важни офиси на компанията са тези в Лондон и Берлин.

Източници

Шаблон:Музика-мъниче Шаблон:Калифорния-мъниче