Разлика между версии на „Беседа:Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий““

Направо към навигацията Направо към търсенето
 
има едно правило - или СВ.Св. - и двамата светии с главна буква, или и двамата светии с малка буква - св.св. Не е възможно да е СВ.св. Кирил и Методий, защото ще излезе, че единият светия е по-голям светия от другият светия. Ако някъде го правят така е грешка.--[[Специални:Приноси/195.96.245.240|195.96.245.240]] 14:46, 14 декември 2018 (UTC)
 
== 11 май – патронен празник на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и професионален празник на библиотечните и информационни специалисти ==
 
<br>
Знаем "афоризма", че каквото го няма в GOOGLE, такова нещо не съществува.
 
" ... Професията “''библиотекар''” повече от всякога носи заряда и съдържанието на творчеството и иновацията [...] И ако използваме метафората за дейността на съвременния библиотекар със символиката на “''изгрева'' пред библиотеките”, нямаме основание за песимизъм, защото дори “В днешните не особено библиотечни времена” (по Т.Боров,1938 г.), библиотекарите не се уморяват от изгревите, като все по убедено се откроява увереността им, че само общите усилия се увенчават с успех..."
 
(доц. д-р Красимира Александрова, директор на Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, от днешното приветствие, на официалния сайт на НБКМ)
 
''Kаквото го няма в GOOGLE'', такова нещо не съществува.
 
А ''каквото го няма в Уикипедия''?
 
И заслужава ли Библиотекарът - с главно "Б", и неговият професионален празник да ги има в Уикипедия?
 
Или такова "животно" няма?
 
 
P. S. И моля ви, не пишете под този текст като формален "отговор", че всеки (и моята скромна личност в това число, в частност) може да направи това. Стига да иска.
 
Защото не е така. Наистина не е така. По-добре, изтрийте тия два-три реда.
 
 
Те, Библиотекарите, ги има и без нас. От Христос още и пред него.
 
Те на нас са потребни, а не ние - на тях.
 
Пък, нали и ние, Уикипедия, сме един вид "библиотекари"?
 
 
ЧЕСТИТ ДА ИМ Е - И ДА НИ Е, - ПРАЗНИКЪТ!
 
[[Специални:Приноси/78.90.203.106|78.90.203.106]] 16:50, 11 май 2020 (UTC)
Анонимен потребител

Навигация