STS-80: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
20 байтове добавени ,  преди 2 години
м
Bot: Automated text replacement (-\"([а-яА-Я0-9,\–\-\s]*?)\" +„\1“)
м (интервал)
м (Bot: Automated text replacement (-\"([а-яА-Я0-9,\–\-\s]*?)\" +„\1“))
 
== Полетът ==
Изстрелването е първоначално насрочено за 31 октомври 1996 г., но е отложено за 19 ноември поради технически причини. По същия начин и кацането е насрочено за 5 декември, а е отложено за 7 поради лоши метеорологични условия в района на Космически център "Кенеди"„Кенеди“.
 
Това е деветият полет с т. нар. система за удължаване на полета ('''Extended Duration Orbiter (EDO)'''). Последната позволява удължаване на автономния полет на совалките до около 16 денонощия.
 
Полезния товар на совалката "Колумбия"„Колумбия“ представлява два автономни спътника. Първият – '''''O'''rbiting and '''R'''etrievable '''F'''ar and '''E'''xtreme '''U'''ltraviolet '''S'''pectrometer-'''S'''huttle '''P'''allet '''S'''atellite II'' ('''ORFEUS-SPAS II''') се извежда за втори път в космоса (първия – с мисия [[STS-51]]). Освободен е от совалката на първия, а е "заловен"„заловен“ на 16-ия и върнат на Земята.
 
Вторият спътник '''''W'''ake '''S'''hield '''F'''acilityе ('''WSF''')'' е освободен на четвъртия ден от полета и "хванат"„хванат“ 3 дни по-късно. Той е в космоса за трети път (мисии [[STS-60]], [[STS-69]]).
 
== По време на мисията ==
Image:STS-80 Payload 01.jpg|Подготовка на полезния товар за полет
Image:STS-80 ORFEUS-SPAS II 01.jpg|Подготовката на спътника "ORFEUS-SPAS II"
Image:STS-80 Roll Out 01.jpg|"Колумбия"„Колумбия“ на стартовата площадка 39В
Image:ORFEUS-SPAS-2.jpg|Спътника "ORFEUS-SPAS II" в орбита
Image:Wake Shield Facility WSF.jpg|Спътникът "WSF" преди прибирането му на борда на совалката

Навигация