Сред дивата природа: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м overlinking
м Bot: Automated text replacement (-\"([а-яА-Я0-9,\.\–\-\s]*?)\" +„\1“)
Ред 51: Ред 51:
На десетки мили от всякакво човешко присъствие, в [[Денали (национален парк)|националния парк Денали]] Крис Маккендълс намира един стар изоставен автобус, който се превръща в негово жилище за следващите 113 дни. Той използва разтопен сняг за питейна вода, яде убити от него животни и диви растения и чете книги. Умира през август 1992 от недояждане и вероятно отравяне с храна, или зараза от непречистената вода.
На десетки мили от всякакво човешко присъствие, в [[Денали (национален парк)|националния парк Денали]] Крис Маккендълс намира един стар изоставен автобус, който се превръща в негово жилище за следващите 113 дни. Той използва разтопен сняг за питейна вода, яде убити от него животни и диви растения и чете книги. Умира през август 1992 от недояждане и вероятно отравяне с храна, или зараза от непречистената вода.


През цялото време на пътешествието той води дневник, по който след това е писана книгата, а по-късно направен и филмът. На 12 август, той пише: "Живял съм щастлив живот и благодаря на Господ. Довиждане и Бог да благослови всички!" (''I HAVE HAD A HAPPY LIFE AND THANK THE LORD. GOODBYE AND MAY GOD BLESS ALL!''). Малко преди да умре, с последни сили, той пише в дневника: "Щастието е истинско, само ако е споделено" (''Happiness is only real when shared'').
През цялото време на пътешествието той води дневник, по който след това е писана книгата, а по-късно направен и филмът. На 12 август, той пише: "Живял съм щастлив живот и благодаря на Господ. Довиждане и Бог да благослови всички!" (''I HAVE HAD A HAPPY LIFE AND THANK THE LORD. GOODBYE AND MAY GOD BLESS ALL!''). Малко преди да умре, с последни сили, той пише в дневника: „Щастието е истинско, само ако е споделено“ (''Happiness is only real when shared'').


== Саундтрак ==
== Саундтрак ==

Версия от 19:25, 10 юли 2020

Сред дивата природа
Into the wild
РежисьориШон Пен
ПродуцентиШон Пен,
Арт Линсън,
Бил Полад
СценаристиШон Пен,
Джон Кракауер
Базиран наСред дивата пустош“ от Джон Кракауер
В ролитеЕмил Хърш
Винс Вон
Марша Гей Хардън
Уилям Хърт
Катрин Кийнър
Кристен Стюарт
МузикаМайкъл Брук,
Каки Кинг,
Еди Ведър
РазпространителParamount Vantage
Премиера21 септември 2007
(Франция)
Времетраене140 мин.
СтранаСАЩ
Езиканглийски
Бюджет$15 милиона[1]
Приходи$56,3 милиона[2]
Външни препратки
Официален сайт
IMDb Allmovie
Сред дивата природа в Общомедия

Сред дивата природа (Into the Wild) е филм от 2007 година по книгата „Сред дивата пустош“ на Джон Кракауер, написана по истински случай и описваща приключенията на 23-годишния Кристофър Маккендлес. Режисьор и сценарист на филма е Шон Пен и по мнението на критиците е един от претендентите за Оскар. Премиерата му е в Торонто, Канада, на 21 септември 2007 година.

Актьорски състав

Актьор В ролята на
Емил Хърш Кристофър Маккендълс
Марша Гей Хардън Били Маккендълс
Джена Малоун Керън Маккендълс
Уилям Хърт Уолт Маккендълс
Винс Вон Уейн Уестербърг
Катрин Кийнър Джен Бърнс
Кристен Стюарт Трейси

Сюжет

Действието на филма се развива през 1990 година, когато Крис Маккендълс завършва колежа Емъри. Той е сред най-добрите студенти и спортисти на випуска си. Макар да споменава пред родителите си за намерението си да следва право, той дарява спестяванията си от $24 000, изгаря последните банкноти в портфейла си, нарязва кредитните си карти и всички документи за самоличност и тайно, без да спомене нищо на близките си, се отправя на пътешествие на автостоп с крайна цел Аляска.

Крис е идеалист, обича да чете Джек Лондон, Лев Толстой, Хенри Дейвид Торо и мечтае да живее сред дивата природа, далече от фалша на обществото. Той изоставя колата си насред пустинята, работи известно време в Южна Дакота и живее за кратко сред хипитата в Слаб сити, Калифорния. Спуска се по реката Колорадо с каяк, установява се за няколко седмици на палатка в Анза-Борего в близост до колония на нудисти и криейки се по товарни влакове, успява да стигне Аляска.

На десетки мили от всякакво човешко присъствие, в националния парк Денали Крис Маккендълс намира един стар изоставен автобус, който се превръща в негово жилище за следващите 113 дни. Той използва разтопен сняг за питейна вода, яде убити от него животни и диви растения и чете книги. Умира през август 1992 от недояждане и вероятно отравяне с храна, или зараза от непречистената вода.

През цялото време на пътешествието той води дневник, по който след това е писана книгата, а по-късно направен и филмът. На 12 август, той пише: "Живял съм щастлив живот и благодаря на Господ. Довиждане и Бог да благослови всички!" (I HAVE HAD A HAPPY LIFE AND THANK THE LORD. GOODBYE AND MAY GOD BLESS ALL!). Малко преди да умре, с последни сили, той пише в дневника: „Щастието е истинско, само ако е споделено“ (Happiness is only real when shared).

Саундтрак

Канадският музикант Индио е автор на песента „Hard Sun“, която е част от единствения му студиен албум „Big Harvest“ от 1989 година. Автор на песента „Society“ е Джери Ханан. Останалите песни са с музика и текст на Еди Ведър, известен като вокалист на Пърл Джем.

1 „Setting Forth“ 1:37
2 „No Ceiling“ 1:34
3 „Far Behind“ 2:15
4 „Rise“ 2:36
5 „Long Nights“ 2:31
6 „Tuolumne“ 1:00
7 „Hard Sun“ 5:22
8 „Society“ 3:56
9 „The Wolf“ 1:32
10 „End of the Road“ 3:19
11 „Guaranteed“ 7:22

Песента „Guaranteed“ печели награда Златен глобус и е номинирана за Грами.

Вижте също

Източници

  1. Into the wild (2007) – Box office / Business // IMDb. Посетен на 4 август 2015.
  2. Into the wild (2007) // Box Office Mojo. Посетен на 4 август 2015.

Външни препратки