Отворена предна незакръглена гласна: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Нова страница: „'''Отворена предна закръглена гласна''' е вид гласен звук, използван в някои говорими езиц...“
 
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Отворена предна закръглена гласна''' е вид гласен звук, използван в някои говорими езици. Това е една от осемте основни гласни гласни, които не са пряко предназначени да съответстват на гласни звуци на определен език, а по-скоро да служат като основна отправна точка във фонетична измервателна система. Символът в МФА, който представлява този звук, е ⟨a⟩. В българския е обозначаван с "а".
'''Отворена предна закръглена гласна''' е вид гласен звук, използван в някои говорими езици. Това е една от осемте основни гласни гласни, които не са пряко предназначени да съответстват на гласни звуци на определен език, а по-скоро да служат като основна отправна точка във фонетична измервателна система. Символът в МФА, който представлява този звук, е ⟨a⟩. В [[Българския език|българския]] този звук се обозначава с „а“ при използването му в ударено положение.

Версия от 14:11, 7 септември 2020

Отворена предна закръглена гласна е вид гласен звук, използван в някои говорими езици. Това е една от осемте основни гласни гласни, които не са пряко предназначени да съответстват на гласни звуци на определен език, а по-скоро да служат като основна отправна точка във фонетична измервателна система. Символът в МФА, който представлява този звук, е ⟨a⟩. В българския този звук се обозначава с „а“ при използването му в ударено положение.