Беседа:Елена Поптодорова: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
* разказът за съдебното дело е преформулиран от „и приключва с условно прекратяване при едногодишен изпитателен срок, което означава, че съдът прекратява съдебните действия без тя да се води осъдено лице“ на „На него тя признава кражбата, като не обяснява поведението си; преди това се извинява на компанията и заплаща щетите. Делото приключва с условно прекратяване при едногодишен изпитателен срок, което означава, че съдът е признал обвиняемия за виновен, но формално остава ненаказано лице“ тук разликата е, че самото дело не е описано от Вени, а е описано от Рандона, а присъдата се тълкува различно от двамата: за Вени тя не се води осъдено лице, а за Рандона е формално ненаказано лице. И аз не съм юрист, но вторият вариант е по-разбираем за мен.
В заключение, не виждам укорително поведение от страна на Рандона, а напротив - от страна на Вени, който като стар уикипедианец трябваше да спре с връщането още на втория път. Съгласна съм, че трябва да се обсъжда на беседата в такива случаи, което и започнах по-горе. И не, съдържанието на една статия не може да се закове на дадена версия във времето - всеки има право да редактира --[[Потребител:Ket|Ket]] ([[Потребител беседа:Ket|беседа]]) 20:03, 8 януари 2021 (UTC)
 
:::: Аз не държа на някоя конкретна редакция, а на такава, която отговряна изискванията на Уикипедия. Има доста неща по-горе, но ще се спра на някои от по-важните:
:::: - ''„...за Вени тя не се води осъдено лице...“'' Не "за Вени", а за полското правосъдие.
:::: - За „по-ясния изказ“ на предишното изречение: кога е извършено няма значение (не си спомням дали го пише в посочените източници, а в момента нямам време да погледна; ако е, тогава не е нужно, защото се вижда при тях. Ако не е, тогава трябва нов източник, но този факт не е от значение, защото от значение е кога е била задържана - и това е посочено. Има разлика дали новината е разпространена от руски или от други медии.
:::: - Приемам бележката за връщането; аз предложих да обсъдим темата тук, преди да се продължи с редакцията на статията. В края на краищата точно това и стана, с малката разлика, че първо статията бе заключена. Можеше да се спести това заключване, ако дискусията се беше прехвърлила тук.
:::: P.S. За обсъждането вече обясних - имам спомен, че сме водили подобен разговор тогава, но не помня къде, за което съжалявам (за това, че не помня, а не за това, че сме говорили по темата тогава). [[Потребител:Вени Марковски|Veni Markovski | Вени Марковски (in Cyrillic)]] ([[Потребител беседа:Вени Марковски|беседа]]) 20:21, 8 януари 2021 (UTC)

Навигация