Направо към съдържанието

Равнината: Разлика между версии

14 байта добавени ,  преди 1 година
редакция без резюме
({{Мъниче селища в България}} => {{мъниче|селище в България}})
Редакция без резюме
 
== География ==
Село Равнината се намира в южната част на Средните Родопи. То е разположено на 1100 м надморска височина, което открива изключителна гледка към всички посоки с прекрасна природа. На юг се виждат северните планини на гръцките Родопи. На северозапад погледът достига върховете на Рожен, Пампорово, Снежанка, Карлък. На изток зад планинските възвишения над гр. Рудозем слънцето огрява първо Равнината и след това се спуска надолу по склоновете и поточетата, водещи към река Арда.
 
северните планини на Гръцките Родопи. На северозапад погледът достига върховете на Рожен, Пампорово, Снежанка, Карлък. На изток зад планинските възвишения над гр. Рудозем слънцето огрява първо Равнината и след това се спуска надолу по склоновете и поточетата, водещи към река Арда.
 
== Културни и природни забележителности ==
Село Равнината притежава богата и привличаща природа. Това се дължи най-вече на неговото географско разположение. От която и точка на селото да се погледне, се предоставя изключителна гледка към 4-4четирите те посоки на света. Изцяло планинският релеф на района интересно се съчетава с равното разположение на селото на широкото било на планината.
 
== Бележки ==
<references />
 
== Външни препратки ==
{{Община Рудозем}}
{{мъниче|селище в България}}
 
[[Категория:Община Рудозем]]
[[Категория:Села в област Смолян]]
{{мъниче|селище в България}}