Разлика между версии на „Дет метъл“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
Етикети: Визуален редактор Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
Жанрът е разклонение на траш метъла, който е стил на екстремност, бързо темпо, гърмящи дисторшъни и непредвидими текстови структури. Най-екстремните от този вид групи са създали прото-дет метъл звук, свирейки по-бързи, тежки и тъмни версии на стандартния траш. Траш метълите Celtic Frost са спомогнали за характеризирането на дет-грънта (death grunt), използван от много дет метъл вокалисти. Сред основните изпълнители са [[Cannibal Corpse]].
 
През 1983 г. са започнали да се формират агресивни американски групи, такива като Death[[Дет]], Obituary[[Обичуъри]], Morbid[[Морбид AngelЕйнджъл]], Possessed[[Посесд]] и Master[[Mастер]]. Групата Morbid[[Морбид AngelЕйнджъл]] е повлияла много на дет метъл стила, осъществявайки редица демо-албуми от 1984 г.
 
През късните 80-те се наблюдава и изгрева на скандинавския дет метъл и по-точно във [[Швеция]] с групи като Nihilist (после Entombed), Dismember, Vomitory. Дебютните албуми на тези групи били най-често осъществявани в началото на 1990-те години и се характеризирали с особен китарен звук, който бил много повлиян от британския [[грайндкор]].
49

редакции

Навигация