Разлика между версии на „Уикипедия:Бот/Задачи“

Направо към навигацията Направо към търсенето
-1
(-)
(-1)
В {{ш|Музей}} и {{ш|Художествена галерия}} показателите за име са съответно „музей“ и „галерия“. За унифициране с всички останали шаблони да се сменят с показател - „име“. --[[Потребител:Rumensz|Rumensz]] ([[Потребител беседа:Rumensz|беседа]]) 16:07, 5 май 2015 (UTC)
 
== Бот за добавяне на забравени подписи ==
''Преместено от [[У:Р]]. --11:11, 21 декември 2015 (UTC)''
----
 
Понякога потребителите забравят да си подписват коментарите на дискусионните страници. Не би ли трябвало да има бот, който да минава и да добавя тези подписи? [[Потребител:Uanfala|--Уанфала]] ([[Потребител беседа:Uanfala|беседа]]) 20:01, 29 ноември 2015 (UTC)
: {{за}} Бутона за подпис е досада. И въпросът с оставяне на IP адрес е бил повдиган, но не знам защо няма предприети мерки за публично изнасяне на лична информация, имам предвид локализацията.--[[Потребител:Animsaj|<span style="font-family:Cyrillic Goth,Lobster,Six Caps,Playball,Satisfy,Oswald">Animsaj</span>]] 19:23, 7 декември 2015 (UTC)
:: Това не го предлагам като заместител на добавянето на подписи. Ако трябваше бот да редактира след всяко мнение по беседите, историите на страниците (а и списъците ни за наблюдение) щяха да изглеждат дезориентиращо претрупани. Идеята е ботът да добавя подпис ''само в редките случаи, когато потребителят е забравил да го направи сам,'' защото е досада да се четат беседи, в които не става ясно кое кога от кого е написано. Подобен бот се подвизава например из английската уикипедия: [[:en:User:SineBot]]. [[Потребител:Uanfala|--Уанфала]] ([[Потребител беседа:Uanfala|беседа]]) 21:09, 7 декември 2015 (UTC)
 
::: Този бот го мисля отдавна, но задачата не е съвсем тривиална от техническа гледна точка, въпреки, че може да изглежда такава. Има доста специфични случаи, които трябва да се предвидят в логиката на бота (особени или нестандартно поставени подписи, които трябва да бъдат разпознати като такива, повторни редакции на собствени реплики, редактиране на чужди реплики и т.н.) За съжаление, кодът на бота в английската Уикипедия по някаква причина не е публичен (вероятно заради страх от злоупотреби), иначе това щеше да помогне доста. Накратко, поне аз го имам предвид като задача в списъка си, на засега не намирам необходимото време да се захвана, а особено за тестване ще е нужно доста такова. <span style="font-family:'Droid Sans', Calibri, Verdana, sans; color:silver;">—&nbsp;[[User:Iliev|Luchesar]]&nbsp;•&nbsp;<small>[[User talk:Iliev|Б]]/[[Special:Contributions/Iliev|П]]</small></span> 22:31, 7 декември 2015 (UTC)
:::: Аз все още съм на мнение, че ще е по-лесно чрез javascript да се прави проверка „на място“ дали има подпис. Може да стане с джаджа, която да е включена при всички потребители, а който не я иска, ще я изключва. — [[Потребител:Borislav|Борислав]] 17:45, 8 декември 2015 (UTC)
 
::::: @[[Потребител:Borislav|Борислав]]: Да, това вероятно е разумен компромис. Не звучи никак сложно за осъществяване, и може би трябва поне да се тества. <span style="font-family:'Droid Sans', Calibri, Verdana, sans; color:silver;">—&nbsp;[[User:Iliev|Luchesar]]&nbsp;•&nbsp;<small>[[User talk:Iliev|Б]]/[[Special:Contributions/Iliev|П]]</small></span> 22:16, 8 декември 2015 (UTC)
:: Публично изнасяне на лична информация? Това, че в подписа фигурира IP адреса? Че точно това е една от ползите при регистрацията. IP адресите на анонимните потребители така или иначе са видими в историята, която също е публична, така че ако това е проблем, то проблемът е в МедияУики софтуера по принцип, а не в Уикипедия. <span style="font-family:'Droid Sans', Calibri, Verdana, sans; color:silver;">—&nbsp;[[User:Iliev|Luchesar]]&nbsp;•&nbsp;<small>[[User talk:Iliev|Б]]/[[Special:Contributions/Iliev|П]]</small></span> 22:41, 7 декември 2015 (UTC)
: Освен, че ще претовари историята подобен бот ще мотивира потребителите да не се подписват. Има такива, които упорито отказват да го правят дори и след многократно подсещане. Засега са единици, но ще станат много повече. --[[Потребител:Сале|Сале]] ([[Потребител беседа:Сале|беседа]]) 10:31, 8 декември 2015 (UTC)
:: И за какво е нужна стимулацията на потребителите да натискат бутон? След като си логнат в един форум и публикуваш нещо, там автоматично се показва кой и кога го е написал. Защо тук да трябва да се учи какво е подпис, как се пише, къде има бутон за оставянето му и кога трябва да се натисне? Не откривам логика.--[[Потребител:Animsaj|<span style="font-family:Cyrillic Goth,Lobster,Six Caps,Playball,Satisfy,Oswald">Animsaj</span>]] 16:27, 8 декември 2015 (UTC)
::: Уточнихме, че е в МедияУики, но има ли някой съмнения, че оставянето на IP е проблем? Ако аз пропусна да се подпиша не желая моето местоположение да бъде автоматично публично достояние. Заменете го с Анонимен13746, а не с гр. ЕдиКойСи, ул. ЕдиКояСи, между номера ЕдиКоиСи.--[[Потребител:Animsaj|<span style="font-family:Cyrillic Goth,Lobster,Six Caps,Playball,Satisfy,Oswald">Animsaj</span>]] 16:25, 8 декември 2015 (UTC)
:::: „Заменете го“ към кого точно се отнася? Мисля, че никой от разработчиците на MediaWiki не чете тук. Колкото до IP адресите аз лично не виждам никакъв проблем. Отделно от това Никой в българската Уикипедия не може да направи връзка между име на човек и IP адрес. Ако някой толкова много държи да е анонимен има различни начини да се „защити“. --[[Потребител:Сале|Сале]] ([[Потребител беседа:Сале|беседа]]) 16:32, 8 декември 2015 (UTC)
::::: Е, не знаех, че не зависи от тук пишещите. Само казвам, че когато редактирам собствения си пост за да изтрия собствения си IP адрес, който се е появил не по собствената ми воля, е гадно. А връзка между никнейм и име би могло да се направи на много места. Ако аргумента е, че за не всеки може да се открие от случайни хора, тогава да вземем направо да си пишем ЕГН-то. То е в същата категория на лични данни.--[[Потребител:Animsaj|<span style="font-family:Cyrillic Goth,Lobster,Six Caps,Playball,Satisfy,Oswald">Animsaj</span>]] 16:45, 8 декември 2015 (UTC)
:::::: В рамките на Уикипедия и другите сродни проекти на фондация Уикимедия единствено [https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:CheckUser проверяващите] могат да правят връзка между IP адрес и потребителско име. В българската Уикипедия няма потребители с такива права както може да се види на [[Специални:Групови_права]]. Колкото до анонимността на мен очевидно не ми пука след като използвам прякора с който всичките ми приятели и колеги ме познават пък съм оставил и истинското си име. --[[Потребител:Сале|Сале]] ([[Потребител беседа:Сале|беседа]]) 17:25, 8 декември 2015 (UTC)
::::::: Ама няма значение дали на теб ти пука. Когато 20-тата подред редакция на една статия е нечий IP адрес, вместо потребителско име, може да се направи логическа връзка. Начина на изразяване, правописните грешки, много неща могат да издадат дали няколко поста са писани от един и същи човек. По отделни теми, по едно и също време редактират потребители броящи се на едната ми ръка. Очевидно и аз не върша престъпление допринасяйки за Уикипедия, но въпросът, че без мое позволение се изнася лична информация, под какъвто и да било предлог, за мен е отблъскващ. --[[Потребител:Animsaj|<span style="font-family:Cyrillic Goth,Lobster,Six Caps,Playball,Satisfy,Oswald">Animsaj</span>]] 17:32, 8 декември 2015 (UTC)
: Редакциите на потребители, които не са влезли в системата, винаги се записват в историята с техния IP-адрес, така че {{ping|Animsaj}}, ако забравиш да влезеш с потребителското си име, IP-адресът ти винаги ще е видим. Администраторите имат възможност да скриват версии на дадени статии при малък брой причини – например неправомерно изнасяне на лични данни, като за такива се считат имена, пощенски адрес, рождена дата. Неправомерно е ако са изнесени от друг потребител. IP-адресът не представлява такъв вид данни.
: Никой от бюрократите и администраторите на българоезичната Уикипедия няма възможност да види нещо повече за даден IP-адрес освен това, което е възможно посредством обществени услуги като whois. Хора, работещи за Фондация Уикимедия и много малък брой хора, участващи в други уикипроекти имат възможност да проверяват дали и кога влезли потребители са писали от даден IP-адрес. Възможно е да поискаме да имаме такъв достъп, но досега не е имало никой, който да го предложи. В случай на предложение ще трябва да го гласуваме.
: Относно кода на бота от англоезичната версия на Уикипедия – при необходимост мога да запитам Фондация Уикимедия дали не биха ни го дали и изхождам от това, че не биха имали нищо против.
: Поздрави, --[[Потребител:Лорд Бъмбъри|Лорд Бъмбъри]] ([[Потребител беседа:Лорд Бъмбъри|беседа]]) 17:48, 8 декември 2015 (UTC)
:: Според ''Закона за защита на личните данни'' IP адресът представлява лични данни, наравно с ЕГН и т.н. Не може едното да се третира по един начин, а другото - по друг. Противоречиво е и твърдението ти, че в публичното оповестяване на IP адресът няма нищо нередно, а при пощенския адрес е неправомерно, след като двете съдържат почти идентична информация. Това, че всеки може да ползва "само" whois изобщо не ме успокоява. То и по ЕГН без специални правомощия може да се разбере "само" рождената дата и година, място на раждане, пол и брой родени деца от същия пол в същия ден и регион и нищо повече.--[[Потребител:Animsaj|<span style="font-family:Cyrillic Goth,Lobster,Six Caps,Playball,Satisfy,Oswald">Animsaj</span>]] 18:26, 8 декември 2015 (UTC)
::: Когато сам си предоставиш IP адреса няма нарушение на закона за защита на личните данни а точно това е случаят когато забравиш да се регистрираш '''и''' съхраниш някаква редакция. Същото е като с име, ЕГН, адрес и т.н. Може да го направиш по невнимание, но въпреки това го правиш лично. При положение, че винаги точно над бутона „Съхраняване“ има ясно напомняне, че с натискането му се съгласяваш с условията за ползване на Уикипедия няма никакви основания да се твърди, че има някакво нарушение от някой друг. Така, че ако за някого е важно да си крие IP адреса негова си е отговорността да внимава да не съхранява редакции ако не е влязъл в сметката си. Относно автоматичното подписване в стил уеб форуми в Уикипедия редакциите в повечето именни пространства '''не''' се подписват. Подписването важи само за беседи на страници и потребители както и за '''отделни''' страници в <nowiki>[[:Уикипедия:...]]</nowiki> затова изобщо не е тривиално да се добавя подпис автоматично.--[[Потребител:Сале|Сале]] ([[Потребител беседа:Сале|беседа]]) 19:17, 8 декември 2015 (UTC)
:::: Пишеш пълни глупости! Бъркаш имането с даването, ползването с предоставянето на трети лица на лични данни. Никъде не си пиша или забравям IP адреса, че лиценза на даренията да се прилага върху тях. Първо, те не са енциклопедичен обект, че да подлежат на този лиценз и второ, разпореждането и оповестяването на лична информация се извършва само след позволение! По същата логика като си забравиш личната карта някъде никой няма право да преписва информация от нея, да я мултиплицира и прави обществено достояние. Не ме интересува колко ларж опитват да изглеждат някой хора тук и да парадират как са обществени фигури. Аз имам правото на личен живот и Закона за личните данни определя рамки в които личното ми идентифициране е въпрос на личен избор. Разбрах вече, че тук пишещите нищо не могат да направят по въпроса. Само не ми пишете глупости, че сам си публикувам адреса къде живея и всеки има правно уреден неограничен достъп до тази информация.--[[Потребител:Animsaj|<span style="font-family:Cyrillic Goth,Lobster,Six Caps,Playball,Satisfy,Oswald">Animsaj</span>]] 19:53, 8 декември 2015 (UTC)
 
::::: За разлика от личния живот, редактирането в Уикипедия не е право. Енциклопедията не е длъжна да Ви осигури възможност да редактирате според Вашите лични изисквания. Ако Вас, за разлика от милионите други редактори, не Ви устройват условията, просто не редактирайте. <span style="font-family:'Droid Sans', Calibri, Verdana, sans; color:silver;">—&nbsp;[[User:Iliev|Luchesar]]&nbsp;•&nbsp;<small>[[User talk:Iliev|Б]]/[[Special:Contributions/Iliev|П]]</small></span> 22:07, 8 декември 2015 (UTC)
 
::::: Водещият разработчик на МедияУики казва, че показването на IP адреса било нормално в уикитата и да си създадеш акаунт ако искаш да не ти се вижда.[http://sourceforge.net/p/wikipedia/feature-requests/542/] Това предполагам помага при борбата с анонимните вандали – в някои случаи администраторите могат да проверяват дали адресът е на публично място и съответно да не го блокират или да блокират диапазон от адреси наведнъж. Но пък тогава адресът можеше да се вижда само от администратори. В нашата Уикипедия се показва предупреждение във ярко оранжево когато се опиташ да редактираш без да си логнат, така че незнанието/липсата на съгласие тук не важи. Но може би понякога се случва някой да се въздържи да редактира някоя статия именно заради това. --[[Потребител:V111P|V111P]] 02:21, 9 декември 2015 (UTC)
:::::: Точно това ми се случи днес. Не помнех паролата си на друг компютър и предпочетох да се въздържа от "Съхраняване".
:::::: ПП: Luchesar, въздържайте се да говорите от името на милионите редактори. Аз също мога да заявя, че милиони души не са редактори на Уикипедия поради вграденото условие да бъде изнесена лична информация за техния живот, за което виждат предупреждение в оранжево.--[[Потребител:Animsaj|<span style="font-family:Cyrillic Goth,Lobster,Six Caps,Playball,Satisfy,Oswald">Animsaj</span>]] 18:25, 10 декември 2015 (UTC)
::::::: Откъде накъде Лъчезар трябва да се въздържа особено при положение, че говори от собствено име а не от името на милиони потребители? И въобще за какво е цялата тази история? Достъпът до редактиране на Уикипедия и сродните проекти е '''услуга''' предоставена ни от [[Фондация Уикимедия]] при определени от нея условия. Очевиден факт е, че милиони хора я ползват. Това, че милиарди други хора не я ползват също. Ако някой не е доволен от условията при които тази услуга е предоставена от въпросната [[НПО|неправителствена]] и [[ОНЦ|нетърговска]] организация това е проблем между него и фондацията така, че или може да се обърне към тях или просто да не ползва услугите им. При положение, че тази услуга се предоставя безплатно е нелепо да се отправят каквито и да е изисквания към нея в това число и за опазването на лични данни. Още повече пък като се има предвид, че фондацията е със седалище във Флорида, САЩ където доколкото ми е известно българското законодателство по отношение на личните данни не е в сила. --[[Потребител:Сале|Сале]] ([[Потребител беседа:Сале|беседа]]) 22:13, 10 декември 2015 (UTC)
:::::::: Е това е още по-безсмислен спор, но фактът че е нетърговска организация не означава, че не няма нужда да спазва законите, дори от Общомедия ни трият снимките на сгради защото законът в България не ги позволява под свободен лиценз. Или пък че не трябва да искаме подобрения – тази фондация получава огромно количество пари от донори не само за да поддържа сайта, но и за да продължава да прави подобрения. И между „така“ и „че“ не се слага запетая в повечето случаи. --[[Потребител:V111P|V111P]] 22:27, 10 декември 2015 (UTC)
 
:::::::::* ''тази фондация получава огромно количество пари от донори''
::::::::: Ако делът на Animsaj в даренията е поне 10%, не се съмнявам, че от Фондацията на драго сърце ще чуят исканията му. Което пак не означава, че ще ги изпълнят и няма вместо това учтиво да му върнат парите. Но ако ''други хора'' са дали „огромно количество пари“, те очевидно са имали своя представа за Уикипедия, която съвсем не е сигурно, че съответства на твоята, за да слагаш ''техните'' пари под ''своите'' искания.
 
:::::::::* ''не означава, че [...] няма нужда да спазва законите''
::::::::: В [[:m:Privacy policy/bg|Декларацията за поверителност]], към която има линк от всяка страница, и с която Animsaj се е съгласил, когато е решил да започне да редактира, ясно пише, че IP адресът става публичен при анонимно редактиране. В случая дори не може да се претендира за „дребен шрифт“, защото Фондацията специално се е постарала текстът да е кратък, ясен и лесен за разбиране от всички (за което заслуга имат и превелите декларацията на български). Затова, на Animsaj мога само да препоръчам да побърза да сезира главния прокурор и да поиска блокирането на Уикипедия, докато нещата у нас все още стават „по втория начин“. Иначе не виждам кой уважаващ себе си съд ще уважи претенцията му.
 
::::::::: Като оставим всякакъв сарказъм настрана, Animsaj трябваше отдавна да е разбрал, че ''не тук'' е мястото да отправя подобни искания. И за да сме съвсем делови, [[:mw:How to report a bug|ето информация как се подават предложения за промени]]. Ако пък иска също лично да изкаже възмущението си пред Фондацията, на нейния сайт има [[:wmf:Contact us|достатъчно контактна информация]] за целта. Оттук насетне съм напълно съгласен с теб, че повече коментари по темата са излишни.
 
::::::::: <span style="font-family:'Droid Sans', Calibri, Verdana, sans; color:silver;">—&nbsp;[[User:Iliev|Luchesar]]&nbsp;•&nbsp;<small>[[User talk:Iliev|Б]]/[[Special:Contributions/Iliev|П]]</small></span> 12:46, 11 декември 2015 (UTC)
 
:::::::::: Сале, да изясним нещо - когато аз пиша статии аз правя услуга на Уики, а не то на мен. Това, че нещо го пише, та дори и да отговаря на български и американски закони, съвсем не премахва безброй казуси, които са в ущърб на потребителите проявили добрата воля да дарят. Това заявих аз и това е безспорен факт. Полемиката тук премина към "ама на мен не ми пречи" и "щом фондацията го е казала, значи аз нямам мнение". Е, аз имам и го заявих. Не виждам нищо лошо в това. И не на последно място, припомнете си заглавието на дискусията, за да видите, че аз просто подкрепям улеснение предложено от другиго, а не предлагам Уикипедия да си пренаписва декларацията за ползване.--[[Потребител:Animsaj|<span style="font-family:Cyrillic Goth,Lobster,Six Caps,Playball,Satisfy,Oswald">Animsaj</span>]] 14:23, 11 декември 2015 (UTC)
::::::::::: Ами хайде да го изясним наистина!Когато пишеш статии в Уикипедия правиш услуга не само и дори не толкова на фондацията колкото на милиардите потребители на Уикипедия, но това с нищо не променя факта, че за да извършиш тази услуга ползваш услугата предоставена от фондацията и за да я ползваш се съгласил с условията ѝ. Ако някой се е съгласил с тези условия без да си даде труда да ги прочете това си е негов проблем. Изявления в стил „ама аз не знаех и те нямат право щом като не съм знаел“ са смехотворни. Точно такива са „.. но има ли някой съмнения, че оставянето на IP е проблем? Ако аз пропусна да се подпиша не желая моето местоположение да бъде автоматично публично достояние.“, „Никъде не си пиша или забравям IP адреса...“, „ въпросът, че без мое позволение се изнася лична информация, под какъвто и да било предлог, за мен е отблъскващ.“, „Само не ми пишете глупости, че сам си публикувам адреса къде живея и всеки има правно уреден неограничен достъп до тази информация.“ Между другото хич не е зле, че се развихри този наглед идиотски спор, защото май и други хора правят грешката да смятат, че някой с нещо им е задължен в Уикипедия а това никога не е било така. --[[Потребител:Сале|Сале]] ([[Потребител беседа:Сале|беседа]]) 15:11, 11 декември 2015 (UTC)
 
::::::::::: Уважаеми колега, може да бъда блокиран за тези си думи, но изказвам личното си впечатление, че егото ви е твърде голямо. Ако наистина смятате, че с редактирането си правите „услуга“ на Уикипедия – впрочем, „услугата“ в случая е за обществото – и още повече ако смятате, че заради това Уикипедия или обществото са Ваши длъжници, мога само да изпитвам съжаление, че имате подобен мироглед. И не си мислете, че сте единственият с Мнение™. <span style="font-family:'Droid Sans', Calibri, Verdana, sans; color:silver;">—&nbsp;[[User:Iliev|Luchesar]]&nbsp;•&nbsp;<small>[[User talk:Iliev|Б]]/[[Special:Contributions/Iliev|П]]</small></span> 15:04, 11 декември 2015 (UTC)
:::::::::::: Сале и Лъчезар :) Вашият примитивен начин да водите псевдоспор е неуместен по поне две причини: Първата е, че се пънете да ме критикувате за нещо, което не съм заявявал - че някой нещо ми дължи, което е известно като средство за избягване на истинската тема, поради липса на аргументи по нея. Втората е, че правейки се, че не сте съгласни с мен, всъщност вие не отрекохте моите твърдения, просто защото не можете, а именно: изнася се лична информация и това може да създаде до редица проблеми в ущърб за пишещите, а не четящите Уикипедия. А относно даренията, вместо да се опитвате да тълкувате просто погледнете Уикипедия как ги определя: "приноси" и т.н. Вероятно като ви дам една кирка да копаете канали ще настоявате, че аз ви правя услуга, защото ползвате ресурс, за който дори съм заплатил, но това са си ваши дървени философии, които едва ли някой възприема на сериозно.--[[Потребител:Animsaj|<span style="font-family:Cyrillic Goth,Lobster,Six Caps,Playball,Satisfy,Oswald">Animsaj</span>]] 15:30, 11 декември 2015 (UTC)
 
::::::::::::: Отправихте ли заявка до разработчиците на МедияУики да скрият IP адресите, които толкова Ви притесняват, след като няколко пъти Ви беше обяснено къде и как можете да го направите? Въпросът е реторичен, защото проверих, че не сте. За разлика от Вас, други хора просто [https://phabricator.wikimedia.org/T120768 правят тихо и делово своите предложения], вместо само да хвърлят гръмки, но празни изявления като някои наши политици в последните дни. За мен разговорът с Вас е приключен. <span style="font-family:'Droid Sans', Calibri, Verdana, sans; color:silver;">—&nbsp;[[User:Iliev|Luchesar]]&nbsp;•&nbsp;<small>[[User talk:Iliev|Б]]/[[Special:Contributions/Iliev|П]]</small></span> 15:55, 11 декември 2015 (UTC)
 
Хайде да спрете. Предлагам да концентрирате усилията си в изготвяне на предложения за [[Уикипедия:Уикисреща/Семинари/2015-12|уикисеминара на 27 декември]]. Алтернативно може да прегледате останалите около [[Потребител:Лорд Бъмбъри/Списък на статии за проверка след редакции от 37.157.137.5 и Mpb eu|1000 непрегледани редакции на Mpb eu]], сред които има откровен национализъм и липса на неутралност. Можете да участвате и в [[Уикипедия:Състезание архиви|Състезание архиви]], защото е невероятно готино. Има по над 1000 неизползвани снимки сред тези от [[:c:Category:Images from Wiki Loves Monuments 2015 in Bulgaria|Уики обича паметниците]] и [[:c:Category:Images from Wiki Loves Earth 2015 in Bulgaria|Уики обича земята]]. Има и десетки хиляди непатрулирани редакции. --[[Потребител:Лорд Бъмбъри|Лорд Бъмбъри]] ([[Потребител беседа:Лорд Бъмбъри|беседа]]) 18:59, 11 декември 2015 (UTC)
: Не виждам причина да се отклоняваме от първоначално поставения въпрос за наличие на Бот-функция за поставяне на подписи. Както и да скриете IP адресите, те все пак ще са видими за някой администратор, който не е специален служител. Освен това и да не се подпишете, пак има История, кой какво е писал. Работата ни има десетки статистики по сървърите на Фондацията. Има и [[Шаблон:Неподписано]]. Така, че Бот-ването си е просто улеснение за четящия Беседата да види кой е писал. Кво`толкоз! Може и да се пусне "Заявка за бот", но там едва ли някой чете. Не е ли по-лесно да се гласува? --[[Потребител:Rumensz|Rumensz]] ([[Потребител беседа:Rumensz|беседа]]) 13:03, 20 декември 2015 (UTC)
 
:: По-горе беше обяснено защо такъв бот е много по-сложна задача, отколкото вероятно изглежда. Също Борислав направи алтернативно предложение, което е много по-лесно за изпълнение, по-малко рисково и вероятно с почти същата ефективност. Но всичко това, разбира се, е за хора, които четат, освен само да пишат. <span style="font-family:'Droid Sans', Calibri, Verdana, sans; color:silver;">—&nbsp;[[User:Iliev|Luchesar]]&nbsp;•&nbsp;<small>[[User talk:Iliev|Б]]/[[Special:Contributions/Iliev|П]]</small></span> 14:31, 20 декември 2015 (UTC)
 
== Уикиданни и български реки ==

Навигация