Стан Смит (Американски татко!): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Бот: Козметични промени
м ненужни интервали
Ред 2: Ред 2:
{{към пояснение|Стан Смит|Стан Смит (пояснение)}}
{{към пояснение|Стан Смит|Стан Смит (пояснение)}}
{{Литературен герой
{{Литературен герой
| дата на раждане = 1965
| дата на раждане = 1965
| съпруг(а) = [[Франсин Смит|‎Франсин]]
| съпруг(а) = [[Франсин Смит|‎Франсин]]
| деца = [[Хейли]] и [[Стив]]
| деца = [[Хейли]] и [[Стив]]
}}
}}

Версия от 09:29, 2 май 2021

Вижте пояснителната страница за други значения на Стан Смит.

Стан Смит
Характеристики
Роден1965
Съпруга‎Франсин
ДецаХейли и Стив

Станли „Стан“ Смит е главният герой в анимационния телевизионен сериал Американски татко!. Стан е агент на ЦРУ и по-нататък в сериите е повишен на заместник-заместник директор, което го поставя на трето място по важност в ЦРУ след заместник-директора Бълок и директора на ЦРУ, който не е показан.
Гласът на Стан е създаден от Сет Макфарлън.

Биография

Като малък на Стан е бил даден лош съвет за секс, довеждащ до това да вярва че мастурбацията ще доведе до израстване на косми по дланите, и разтопяване на очите. Стан е посещавал гимназията „Джон ДеЛореон“ през края на 70-те и началото на 80-те. Стан е бил непопулярен ученик и имал много акне. Предполага се, че е живял в Мичиган, тъй като Джон ДеЛореон е бил роден там, но също така е показано, че Стан е живял в Ню Йорк по това време. Той срещнал любовта на живота си ‎Франсин когато е бил в колеж преди 20 години. Тя е пътувала на автостоп и той я качил в колата си. Докато пътували, Стан блъснал миеща мечка, която той застрелял, за да я избави от страданията. Франсин сметнала, че това е най-състрадателното нещо, което е виждала някога. Те започнали да се срещат и по-късно същата година се оженили.

Семейство

Стан е на преблизително 42 години, защото ‎Франсин, която е 10 месеца по-млада от него, е на 41. Те имат 2 деца – Хейли и Стиви. Стан позволява на Роджър да живее с тях, защото извънземното спасило неговия живот в Район 51, и Роджър си втълпява, че е част от семейството. Неговата златна риба Клаус е бил скиор за Източна Германия, което обяснява как той може да говори, за да накара Клаус да загуби на зимните олимпийски игри през 1986 Стан сменя мозъка му с този на златна риба и оттогава Клаус живее при тях в тяло на риба.

Семейството на Стан живее на „1024 Cherry Street in Langley Falls, Virginia“ в близост до ЦРУ.

Патриотизмът на Стан се предполага е наследен от баща му Джак Смит. Баща му е шпионин за групировка на име „Scarlet Alliance“.

Джак не могъл да дойде на сватбата, затова Стан наел човек за сватбата, да се преструва, че е баща му, но лъжата продължилаа за следващите 20 години от брака им. Стан по принцип боготворял баща си, Джак, докато един ден не разбрал, че той е крадец на бижута. Самоличността на майката на Стан е неразкрита, но според неговите описания тя е много привлекателна жена. Стан също има брат, който живее в Мичиган.