Европейски политехнически университет: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
дребно
Редакция без резюме
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
м (дребно)
 
}}
 
'''Европейският политехнически университет''', съкратено '''ЕПУ''', е частно висше училище в [[Перник]], учредено през 2010 г.
 
Собственост е понастоящем на италианската образователна група ''Pegaso International'', притежаваща още 3 висши училища – в Италия (2) и в Малта (1)<ref>[https://www.vesti.bg/plateni-publikacii/pegaso-international-ot-italiia-e-noviiat-sobstvenik-na-evropejski-politehnicheski-universitet-v-pernik-6085241 Pegaso International от Италия е новият собственик на Европейски политехнически университет в Перник], vesti.bg, 09.08.2018</ref>.
 
== История ==
 
== Обучение ==
Академичният профил на университета за [[бакалавър|бакалаври]] и [[магистър|магистри]] е в модерните специалности [[информатика]] и [[компютърни науки]], комуникационни и компютърни мрежи и системи, [[архитектура]] и урбанистика, [[строително инженерство]] и иновационно [[предприемачество]]. Във всички специалности и степени обучението се води по едни и същи учебни програми на български и английски на език.
 
От 2017 г., в партньорство с [[Великотърновски университет]] „Св. св. Кирил и Методий“ Европейския политехнически университет предвижда съвместно обучение за придобиване на педагогическа правоспособност, осъществявано по иновативни учебни програми за едногодишна специализация, разработени за целите на ЕПУ на български, английски и италиански език.

Навигация