БЗНС (казионен): Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
м (Bot: Automated text replacement (-състоява +състои))
Редакция без резюме
Нароилите се десни БЗНС правят сериозна конкуренция на БЗНС и се обявяват против него. Кандидатурата на Виктор Вълков за президент на България е бламирана през 1990 г. През декември същата година в [[Правителство на Димитър Попов|правителството]] на [[Димитър Попов (министър-председател)|Димитър Попов]] Виктор Вълков е избран за заместник-пресдедател на Министерския съвет и министър на външните работи.
 
През 1991 г. след много консултации Виктор Вълков и Костадин Янчев успяват да накарат [[Ценко Барев]] от десния БЗНС „Никола Петков“ (въпреки несъгласието на [[Анастасия Мозер]]) да се споразумеят за обединение. Обединението на БЗНС и част от БЗНС „Никола Петков“ е осъществено на обединителния конгрес през юли 1991 г.като новата партия се нарича [[БЗНС-единен]] и е правоприемник на БЗНС, като за председател е избран Ценко Барев, а организационен секретар на ПП на БЗНС е Виктор Вълков.
 
На парламентарните избори за 36 народно събрание през 1991 г. БЗНС-единен не взима нужните гласове и не влиза в Народното събрание, което прокарва закон за отнемане на имущество на тоталитарните организациии БКП, БЗНС и ОФ и сградата на БЗНС е одържавена, както и всички резиденци на БЗНС.
Анонимен потребител

Навигация