Разлика между версии на „Рап“

Направо към навигацията Направо към търсенето
1433 байта изтрити ,  преди 3 месеца
редакция без резюме
No edit summary
No edit summary
Етикети: Отменени Визуален редактор добавен етикет nowiki в статията
Рапът на днешния [[хип-хоп]] се създава, като се използват сложен ритъм, интригуваща поетична форма и изобретателна игра с думи. Едновременно с използването на елементи, характерни за традиционната поезия, рап лириката засяга и живота на улицата, където се е зародил хип-хопът. Въпреки че рапът се е превърнал в международно явление, някои тенденции в него, засягащи [[раса]], социална прослойка и [[пол]], остават в средите на рапърите и техните почитатели.Как е Мишо. Сууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу Мамкамуууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу от КИРЕТООООООООООООООООООООООООООООООООООООИстория
 
Произлиза от улицата. Първоначално е използван като танцов ритъм в клубовете на [[Бронкс]] (Ню Йорк) и [[Детройт]]. Постепенно се формират много групи и възникваритъмт напрежение между тях, коеток еърве причинарnd иMaster заFlash. многоС4ред насилиенай-известните иизпълнители смърт. Предипрез рапътгодините се енареждат делялSnoop наDog, 2[[Ноториъс основниБи школи:Ай WestДжи|The Coast и East Coast.Not]]<nowiki/>т
 
== 335 валери божинов ==
Сред основателите на стила се нареждат групите: R.U.N. DMC, Whodini, Beastie Boys, Grand Master Flash. Сред най-известните изпълнители през годините се нареждат Snoop Dog, [[Ноториъс Би Ай Джи|The Notorious B.I.G]]., [[Тупак Шакур|Тупак]], [[д-р Дре]], [[Еминем]], [[MC Hammer]], [[Нейт дог]], [[Бъста Раймс]], [[B.G. The Prince Of Rap]], [[Cypress Hill]], Айс Кюб, 50 Cent, Ийзи-Е, Lil Wayne, TYGA, DMX и много други.
Рап музиката навлиза в България още преди 1989 г., но поради липса на специфичната за нея социална среда, поради неизвестността на английския език, български групи не се изявяват сериозно в този жанр. Тази музика остава по танцувалните клубове, по онова време наричани [[Дискотека|дискотеки]], по името на господстващиясоциаващия танцувален жанр по онова време. Поради по-ефектната си външна изява рап музиката през 1980-те в България се асоциира с [[Брейк данс|брейка]] (брейк денс, ''break dance''). Широко са разпространени клубове и школи по брейк, които отпърво са отречени от тоталитарната социалистическа власт, но после поощрявани с цел канализиране на присъщата младежка енергия към спортни (акробатични) заниманияклуффвевешщ98иимания (за каквото се приема тогава брейкът).
 
== България ==
Рап музиката навлиза в България още преди 1989 г., но поради липса на специфичната за нея социална среда, поради неизвестността на английския език, български групи не се изявяват сериозно в този жанр. Тази музика остава по танцувалните клубове, по онова време наричани [[Дискотека|дискотеки]], по името на господстващия танцувален жанр по онова време. Поради по-ефектната си външна изява рап музиката през 1980-те в България се асоциира с [[Брейк данс|брейка]] (брейк денс, ''break dance''). Широко са разпространени клубове и школи по брейк, които отпърво са отречени от тоталитарната социалистическа власт, но после поощрявани с цел канализиране на присъщата младежка енергия към спортни (акробатични) занимания (за каквото се приема тогава брейкът).
 
Криси е тъпа
Анонимен потребител

Навигация