Фред Колън: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
бг кавички
м (без закоментиран и скрит текст)
м (бг кавички)
 
Колън е [[сержант]] от [[Анкх-Морпоркска градска стража|Анкх-Морпоркската градска стража]] и в книгите е показано, че е там от дълго време. В романа „''[[Нощна стража (роман)|Нощна стража]]''“ става ясно, че Фред Колън е бил [[полицай]] - ефрейтор от стражата в [[Анкх-Морпорк]] по времето, когато към стражата се присъединява [[Самюъл Ваймс]] и впоследствие е повишен до сержант. Впоследствие е понижен до ефрейтор отново, но по неговите думи "той вече знае, че може да стане сержант". Става ясно също, че по-късно Колън прекарва известно време в [[армия]]та (в среднотежката [[пехота]] на [[дук]]а на [[Куирм]], а след това в тежката пехота на дука на Еорл), преди да се завърне в стражата.
 
Колън многократно е описван като „''един от най-естествените сержанти''“ в стражата. Фред Колън е с наднормено тегло и предпочита да избягва проблемите и излишното напрежение. В книгите Колън е описан като напълно лишен от въображение полицай. Когато не е дежурен на бюро в управлението (пост, който той получава по-често от останалите сержанти, за които основната работа е извън управлението), Колън обикновено "''пази''"„пази“ [[мост]]овете и големите сгради от [[кражба]].
 
В по-късните книги от поредицата Фред Колън оглавява Пътната команда в стражата, която включва и неговия най-добър приятел и партньор [[Ноби Нобс]]. Този отдел в стражата приляга точно на характера на Фред Колън, отчасти защото отделът е „самофинансиращ се“ (т.е. служителите получават парите от глобите). Колън получава за известно време повишение в действащ [[капитан]] на градската стража (в романа „''[[Петият слон]]''“), но след като времето му на поста обърква силно цялата стража, той е понижен отново до своя пост ''сержант''. В "Под пара" Колън обмисля дали да не помоли Ваймс, да се заеме с кондукторска дейност ("железопътен полицай"), която приляга точно на характера му - няма нужда от напрежение, а ще има възможност да налага глоби и да пътува безплатно насам-натам. Знаем че именно той е един от стражите пътували в кондукторския вагон, когато трябва да бъде охранявана Кралицата на Джуджетата. Колън е награден с медал от адамантина, за участието си в охраняването на Железницата, както и на Кралицата на Джуджетата

Навигация