Политическа система: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
33 байтове добавени ,  преди 4 месеца
редакция без резюме
Редакция без резюме
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
Редакция без резюме
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
** проблеми на царизма в Русия: [[Разпутин]], [[Путин]]
 
В повечето случаи преходите от един тип политичвско устройстяо и политичвскаполитическа система са трудни, но в някои случаи те могат да се осъществяват и плавно.
 
Пример за плавно преминаване към нов тип политическо устройство е првходътпреходът от комунизъм към социалистическо и комунистическо устройство от смесен тип. Този тип икономика също след определен интервал свсе стреми към плавен преход към капиталистическа икономика и свободни избори (например реформи в иконпмикатаикономиката в България от края на социализма).
 
Други опити за плавни преходи са тези в икономиката 1994-1996, макар не много успешенплавен, а по-скоро вариращ, и този от 2010-2012 (првход от кризисна към растяща икономика), този обаче е прекъснат от първата украинска криза от 2013-2014.
 
Обявяването на женитбата на принц Уилям през 2015 също дава индикации за промени в политическото устройство на Англия и на [[Обединеното кралство]], тоест [[Великобритания]], [[САЩ]], [[Австралия]], [[Нова Зеландия]] и [[Канада]]. Също така появата на деца от бракът му с англичанка от ниските класи (името й завършва на -тън) е допълнителна индикация за заявки за политико-икономически промени в Англия, където преди това е актуална капиталистическата свободна икономика и парламентарна демокрация със слабо участие на монархическата институция.
283

редакции

Навигация