Къща музей „Захарий Стоянов“: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
мРедакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Къща-музей „Захари Стоянов“''' се намира в [[Русе]]. В нея са представени експозиции за Българското [[Възраждане]], църковно-просветните и национално-освободителните борби в [[Русе]]нския край, за семейство Обретенови - семейството на [[Баба Тонка]], както и за живота и делото на летописеца на [[Априлско въстание|Априлското въстание]] [[Захари Стоянов]].
'''Къща-музей „Захари Стоянов“''' се намира в [[Русе]]. В нея са представени експозиции за Българското [[Възраждане]], църковно-просветните и национално-освободителните борби в [[Русе]]нския край, за семейство Обретенови - семейството на [[Баба Тонка]], както и за живота и делото на летописеца на [[Априлско въстание|Априлското въстание]] [[Захарий Стоянов]].


Музеят е сред [[100 национални туристически обекта|100-те национални туристически обекта]].
Музеят е сред [[100 национални туристически обекта|100-те национални туристически обекта]].

Версия от 07:59, 22 септември 2007

Къща-музей „Захари Стоянов“ се намира в Русе. В нея са представени експозиции за Българското Възраждане, църковно-просветните и национално-освободителните борби в Русенския край, за семейство Обретенови - семейството на Баба Тонка, както и за живота и делото на летописеца на Априлското въстание Захарий Стоянов.

Музеят е сред 100-те национални туристически обекта.