Сериал: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
Вижте също Сапунена опера
Ред 1: Ред 1:
'''Сериалът''' е низ от филмови произведения, които обикновено се излъчват по едно и също време в определен ден по [[телевизия]]та. С малки изключения един сериал има определен брой постоянни действащи лица, които преживяват приключения или други случки, които заслужават да бъдат разказани. Типично за сериалите е еднаквата продължителност на епизодите и цялостта на историята.
'''Сериалът''' е низ от [[филм]]ови произведения, които обикновено се излъчват по едно и също време в определен ден по [[телевизия]]та. С малки изключения един сериал има определен брой постоянни действащи лица, които преживяват приключения или други случки, които заслужават да бъдат разказани. Типично за сериалите е еднаквата продължителност на епизодите и цялостта на историята.

== Вижте също ==

* [[Сапунена опера]]


{{Телевизия-мъниче}}
{{Телевизия-мъниче}}

Версия от 02:57, 14 октомври 2007

Сериалът е низ от филмови произведения, които обикновено се излъчват по едно и също време в определен ден по телевизията. С малки изключения един сериал има определен брой постоянни действащи лица, които преживяват приключения или други случки, които заслужават да бъдат разказани. Типично за сериалите е еднаквата продължителност на епизодите и цялостта на историята.

Вижте също

Шаблон:Телевизия-мъниче