Фарс: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Нова страница: Фарс (фр. от лат.)- комедиен жанр на низовата култура.Фарсът възниква през Средните векове в З...
 
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
Фарс (фр. от лат.)- комедиен жанр на низовата култура.Фарсът възниква през Средните векове в Западна Европа(преди всичко във Франция) като битовокомедийна или сатирична пиеса с повърхностно, но остро и ефектно скициране на характерите, и с грубовато съдържание и език.Названието на жанра става нарицателно за потресаващо с неъмесността и нелепостта си явление.
'''Фарсът''' е комедиен жанр на [[низова култура|низовата култура]]. Фарсът възниква през [[средновековие]]то в [[Западна Европа]] (най-вече във Франция) като битовокомедийна или сатирична пиеса с повърхностно, но остро и ефектно скициране на характерите, и с грубовато съдържание и език. Названието на жанра става нарицателно за потресаващо с неъмесността и нелепостта си явление.

Версия от 22:06, 2 май 2008

Фарсът е комедиен жанр на низовата култура. Фарсът възниква през средновековието в Западна Европа (най-вече във Франция) като битовокомедийна или сатирична пиеса с повърхностно, но остро и ефектно скициране на характерите, и с грубовато съдържание и език. Названието на жанра става нарицателно за потресаващо с неъмесността и нелепостта си явление.